HAVZA, VEZİRKÖPRÜ VE LADİK...

HAVZA, VEZİRKÖPRÜ VE LADİK BÖLGESİNDEKİ ADAY ADAYLARI ÜZERİNE

Dünkü yazımda da belirttiğim gibi  bugün  Havza,  Vezirköprü  ve  Ladik bölgesinden  müracaatta  bulunan milletvekili  aday  adayları  üzerinde  fikir  alış  verişinde  bulunacağız.  Yazacağım yazıdan  birçok  insanın  rahatsız  olacağını  biliyorum  ama  doğruların acı  olduğunu  bildiğimden rahatsızlık  duyanlara da  saygı  duyuyorum.

Ladik bölgesinden Aslan  Karanfil  ile Nurhan Yapıcı  Özel, Havza  bölgesinden  Burhan  Ersoy,  Mehmet  Taşan, Sadullah  Kirenci  ve Sebahattin  Özdemir aday  adaylığına  müracaat  etti, Vezirköprü'den  aday  adayı  olan  olmuş  olabilir  ancak  benim  tanıdığım  kayda  değer  bir aday   yok. Aslan  Karanfil  ile  ilgili  gereği  kadar  yazı  yazdığımı  düşündüğümden  onunla  ilgili  yorum  yapmaya  şimdilik gerek yok.  Sadece şunu bilmenizi istiyorum,  Aslan  Bey'in  oy  potansiyeli  yok  denecek  kadar  az.

            Nurhan  Yapıcı  Özel  hanım  geçtiğimiz  2007  seçimlerinin  iddialı  adayı  olmasına  rağmen, son dakikada  listeden  çıkarılmış  bir adaydır. Normalde belli  bir  gücü  olmasına  rağmen bu  seçimde  geçtiğimiz  seçimdeki  kadar  ağırlığı yok  gibi  gözüküyor. Belki de teşkilatın ve İl  Genel  Meclisi'nin  dışında  kalmış  olmanın  dezavantajını  yaşıyor, ama her halükarda  Nurhan  Hanım  Birnur  Şahinoğlu'na  on basacak  seviyede  becerikli  ve  çalışkan  bir  siyasetçidir.

            Havza bölgesinden geçtiğimiz  seçimde de  aday  olan  ancak  seçilemeyen  Burhan  Ersoy'u  yaklaşık on beş  yıldır  tanırım, yakın bir  diyalogumuz  olmasa da çalıştığı  kurumlardaki performansını çok  iyi  bilirim. Burhan Bey insan olarak çok iyi bir  insandır  ancak  siyaset  yapacak  heyecanda ve  canlılıkta  bir  arkadaş değil.  Bana göre bürokraside daha üst  düzey  görevlere layık bir arkadaştır, ama  milletvekilliği için  biraz hareketsiz  olduğunu ve yeterli  heyecanı  olmadığını düşünmekteyim.

            Havza bölgesinden 2002 seçimlerinde de  aday  olup  seçilemeyen bir başka  isim Mehmet   Taşan'dır. Mehmet  Taşan  aday  olup da bunu  en iyi değerlendiren   ender  isimlerden  birisidir. Kendisini  yaklaşık  yirmi  yıldır  yakinen  tanırım, ekmediği yerden  biçmesini  çok iyi  bilen, hayatta hiç bir yaralı parmağa  merhem  olmamış,  işi ağır  takılmakla götürmeye  çalışan bir arkadaşımızdır. AK Parti iktidar olduğu  günden itibaren çok az bir  süre  hariç yaklaşık dokuz  yıldır  genel  müdürlük  koltuğunda oturan bir  isim olmasına rağmen Samsun'a  bir çivi  çakmak nasip olmamış bir insandır. Bu tür insanların gerçek kimliğini  tanımak  çok zordur, çok  beyefendi  görünürler, dış görünüşlerine  bakıldığında çok  dolu bir  insan  imajı çizerler ama icraata geldiğinde hiç bir işe  yaramazlar. Mehmet Taşan'ın bu işe layık olup, olmadığını anlamak için  kendisine tek bir soru  sorup, cevabını aldığınızda olayı  çözersiniz. Nedir bu soru derseniz genel müdürlük koltuğunda oturduğu süre içerisinde kaç tane  Havzalı, Ladikli, Vezirköprülü ve Samsun'un diğer ilçelerinden Ankara'ya giden insanların işini görmüş  veya  ağırlamıştır. Bu sorunun cevabı  kocaman  bir sıfırdır. Kişinin ayinesi iştir lafa bakılmaz düsturundan hareket edersek fazla lafa gerek yok.

            Havza bölgesinden aday adayı olan Sebahattin Özdemir AK Parti İlçe Başkanlığı'ndan tanıdığım efendi, dürüst bir arkadaştır, ancak  kanaatimce  listeye girme  konusunda çok şanslı bir isim değil. Havza bölgesinin son aday adayı  Sadullah  Kirenci yaklaşık yirmi yıldır  yakından  tanıdığım dürüst, ilkeli, çalışkan bir  dava  adamıdır. Yaklaşık altı yıl Tarım il Müdürlüğü'nü vekaleten çok iyi bir biçimde yapmış olmasına rağmen asaletinin verilmeyişinden duyduğu rahatsızlık sonucu  istifa  ederek  onurlu bir duruş  sergilemiştir. Hiç bir bürokrat  oturduğu  koltuğu  bırakmak istemez. Şu  anda  şehrimizde görevini vekaleten  yürüten onlarca  bürokrat  var  hiç birisi  bu görevden  ayrılmazken   Sadullah  Bey'in ayrılması çok  manidar değil mi?

            Bana göre Sadullah Bey'in en önemli avantajı  2007  seçimlerinde  seçilemeyecek  sırada  olduğunu bilmesine rağmen  seçilecek  sıradakilerden  daha  fazla  çalışmış  olmasıdır. AK Parti Genel Merkezi adayların  geçmişi ile ilgili bir  değerlendirme  yapması  halinde  bölgedeki  şanslı  adaylardan  birisi olabilir. Sanırım bu kadar detay yeter, önümüzdeki günlerde başka bölgeleri değerlendirmek üzere kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR