HAKLIYA HAKLI DEMEK ZORUNDAYIZ

HAKLIYA HAKLI DEMEK ZORUNDAYIZ

Gazeteye her gün aralıksız birkaç zarf gelir, bu zarflardan çoğunluğu isimsizdir veya farklı isimler kullanılarak şikayet edilen kişi ve kurumların icraatlarını içeren belgelerden oluşur. Gerek mail yolu ile, gerek zarfl ile elimize gelen her şikayeti mutlaka değerlendirir, gereğini yaparız. Takdir edersiniz ki bu şikayetler çok fazla olduğundan kısa zamanda olaylara müdahil olamayız. Muhataplarımızın neden bizim olayla ilgili bir şey yapmadınız diye serzenişte bulunmaları da bundan kaynaklanıyor ancak gelen her şikayeti ve belgeyi mutlaka değerlendirdiğimizden en ufak şüpheniz olmasın.

Yaklaşık bir ay önce Vezirköprü ilçesinden mail adresime bir şikayet geldi. Şikayet çok uzun önce yazıyı okudum, ardından konuyla ilgili bir araştırma yapmaya başladım. Araştırmam devam ederken bu kez haber yorumlarına mail geldi, yine aynı konu. Aradan birkaç gün geçti bir iki kişi arayıp konuyu tekrar ilettiler. Konu ne derseniz? Vezirköprü'de İmam Hatip Lisesi'nin yurt olarak kullanıldığıdır. Ancak başka okulların da öğrencilerini barındıran yurt yıkılmış, yerine Belediye Başkanı 400 bin lira kendi cebinden vererek babasının adına Kız Meslek Lisesi yaptırmaya başlamış. Binanın toplam maliyeti 1.400 bin lira kaba inşaat Başkanın verdiği para ile yapılacak gerisi ise İl Özel İdaresi tarafından yapılacaktı.

Peki şikayet edenlerin şikayet gerekçesi nedir derseniz gelen mailde okulun mevcut İmam Hatip lisesinin bahçesinde yapılmakta olduğunu, burada okuyacak kız öğrencilerle erkek öğrenciler arasında yaşanması muhtemel olaylar nedeniyle bazı arkadaşlar rahatsız. Bu işten başta milletvekili Cemal Yılmaz Demir'i ardından Belediye Başkanı Sadık Edis'i, İlçe Başkanı Sami Hoca'yı ve eski İl Başkanı Osman Çetinkaya'yı sorumlu tutuyorlar. Şayet olaylara nefsimi koyup olayları tahlil etmem gerekirse ben de bodozlama bu insanların bir kısmına dalmam gerekir. Kaldı ki işin içerisinde İmam hatip lisesi olduğunda benim ne kadar hassas ve duygusal davranacağımı herkes bilir. Ama ben nefsimi bir kenara bırakıp, yaklaşık bir ay bu işi araştırdım.

Aslında bizzat Vezirköprü'ye gidip olayı yerinde tespit etmeyi de düşünmüştüm fakat görüşeceğim insanlarla ilgili yanlış anlaşılmalar olur düşüncesi ile bu düşünceden vazgeçtim. Yapılan binanın resmini, imar planındaki durumunu, İmam Hatip Lisesi'nin binasının resmini ve İmam Hatip Lisesi'ndeki öğrencilerin karma eğitim görüp görmediğini bizzat öğrendikten sonra bu yazıyı yazma gereği duydum.

Öncelikle şunu belirtmek isterim yapılan yeni binanın kaba inşaatı bitmiş, çatısı kapanmış, sıra ince işçiliğe gelmiş. İmam Hatip Lisesi'nin mevcut binası ile yapılan yeni bina aynı arsa içerisinde olmadığı gibi aralarından 10 metrelik yol geçmekte, ayrıca Vezirköprü İmam Hatip Lisesinde şu anda öğretim gören öğrenciler kız- erkek karma eğitim yapmaktadırlar. Bu durumda yapılan binanın orada yapılmasında herhangi bir sakınca yok. Kaldı ki bizimde okuduğumuz Samsun İmam Hatip Lisesi'nin bitişiğinde Endüstri Meslek Lisesi, diğer bitişiğinde Atatürk Anadolu Lisesi, arka bitişiğinde Ticaret Lisesi, üst bitişiğinde Ondokuzmayıs Lisesi, Ondokuz Mayıs Lisesi'nin bitişiğinde de kız Meslek Lisesi var. Bu okullar yaklaşık elli yıldır buradalar. İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile aralarında en ufak bir vukuata ben şahit olmadım. Sadece bazen maç yapılırdı, maçlarda o okulların öğrencileri bizim okula imamlar diye tezahürat yapıp bizi kızdırırlardı onun dışında ben en ufak bir olaya şahit olmadım.

Yaptığım araştırma sonunda bu yıl Kız Meslek Lisesine 80 öğrenci kaydolmuş. Bu ülkede İmam Hatip liselerine de diğer liselere de sahip çıkmak bizim görevimiz. Rabbimizin ilk emri OKU olduğuna göre okuyanlara yardımcı olanların karşısında olmanın kimseye yararı olamaz. Samsun'da 50-100 bin liralık yardımla okullara kendi isimlerini verdiren onlarca iş adamı var, ben onun da karşısında değilim ama Sadık Edis 400 bin lira yardım ederek bir okul başlatmış, bildiğim kadarı ile İmam Hatip Lisesine de ek bina yapımı için dernek kurulmuş, imar planları yapılmış, hatta Kaymakam'ın da katkıları ile bir yardım kampanyası düzenlenmiş. Bu insanlar çalmamış, çırpmamış, Devletin kasasını boşaltmamışlar bizim bunlara yardımcı olup, alkışlamamız gerekirken sırf nefsimizin emrine uyup köstek olursak Allah bunun hesabını sorar haberiniz olsun. Bu arkadaşlar davalarında haklılar o zaman bizler de haklarını teslim edelim. Bunu yapmayıp her şeye muhalefet edersek o zaman hakkı teslim etmeyiz buna da inancımız izin vermez. İmam Gazali Hazretleri dost acı söyler buyurur, benim de Vezirköprüdeki dostlarıma tavsiyem nefislerini bir kenara bırakıp yapılan hizmetlere destek vermeleridir. Bu duygu ve düşüncelerle hoşça kalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR