GERÇEKLERİN MUTLAKA ORTAYA ÇIKACAĞINDAN ENDİŞEM YOK !

GERÇEKLERİN MUTLAKA ORTAYA ÇIKACAĞINDAN ENDİŞEM YOK !

Yaptığımız haberlerin tamamını aldığımız reklamlarla iliştirmek isteyenlerin asıl amaçlarının gazetenin gelirlerini ortadan kaldırarak, yayın hayatına son vermek olduğunu anlamamak mümkün değil. Zira bu insanlar gazetenin kurulduğu günlerden itibaren bize reklam veren insanlara yaptıkları baskıları ve insanları bizden uzaklaştırmaya çalışmaları akıllara durgunluk verecek boyutta. Ancak Yüce Rabbimizin inayeti ve işimizi adam gibi yapmamız sonucu gazetemiz dimdik ayakta durduğu gibi bu şehirde çalıştırdığı personelin maaşını, SSK primini adam gibi ödeyen iki gazeteden birisi olduğumuz da açıkça ortada. Birilerinin itelemesiyle değil , kendi gücüyle ayakta durmaya çalışan bu gazeteyi yayın hayatından çıkarabilmek için herkes elinden geleni yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Basın ilan kurumu bir günkü burç falında bulunan yazı ile ertesi günkü yazı aynı diye ceza kesmiş, gazeteye yapılan operasyon sonrası birkaç gün geciken bir evrakı geç verdiğimiz için yine basın ilan kurumunun kestiği ceza tam on beş bin lira civarında. Ancak bizim için yılmak veya geriye adım atmak söz konusu olamaz, biz işimizi adam gibi yapmaya çalışırız, dün nerede durduysak bugün de orada durmaktan zevk alırız.

Bizim yaptığımız haberleri noktasına virgülüne kadar takip edip yok şu haberi neden falancanın aleyhinde yaptınız, yok bu haberi neden böyle yazdınız suallerini soranlar biraz da bizim dışımızdaki gazetelere baksalar neyin ne olduğunu çok daha rahat anlayacaklar. Dün bir gazete özelleştirilen bir kurumun aleyhinde bir haber yaptı, kanaatimce bugün o haberi düzeltecektir. Peki olayın aslı nedir derseniz resmi olmayan ancak arka planda öğrendiğim sağlam bilgilere göre gazete bağlı olduğu firmanın ürettiği malzemeleri almayan kuruma göz dağı vermek üzere aleyhinde haber yapılıyor. Haberin yapılmasının ardından gazetenin patronu aranıyor ve patron güya konudan haberi yokmuş ayağına yatıp haberi düzelttireceğini söylüyor sanırım bugün aynı gazete bir önceki gün yaptığı haberin tam aksine bir haber yapmak suretiyle işi kapatmaya çalışacak. Ancak aldığım duyumlara göre haberi yapan gazetenin ilgili kuruma olan borcu nedeniyle mahkemelik olduklarını öğrendim. Bu evrak henüz elime ulaşmadı. Ulaşınca onu da yayınlayacağız. Biz elimizde belgeler olduğu halde haber yapmış olmamıza rağmen hakkımızda davaları açanlar acaba bu gazeteler hakkında ne yaptılar çok merak ediyorum. Adnan Bahadır'ın yaptığı telefon görüşmelerinin bir kısmını alıp dosyaya koyanlar acaba o konuşmaların devamı veya öncesi yapılan konuşmaları neden dosyaya koyma gereği duymamışlar çok merak ediyorum.

Peki bu işleri yapan insanların asıl amaçları nedir derseniz onlar bu şehri tamamen istedikleri gibi yönetiyorlar, herkes onların emrine girmiş, kimse yaptıkları yanlışlara en ufak bir itirazda bulunamıyor, biz ise en ufak bir eyvallah demeksizin doğruları yazınca da tek sıkıntıları biz oluyoruz ve bizi bitirebilmek için ellerinden gelen her şeyi bize yapmak istiyorlar ama bir insanı kullar değil Allah bitirir, nice Firavunlar, Karunlar, Hamanlar kendilerini yeryüzünün mutlak hakimi sanıyorlardı ama Allah öyle belalarını verdi ki tamamı hem bu dünyada hem de gerçek alemde rezil rüsvan oldular. Gerçekleri konuşmak, yaşamak çok zor iştir sadece zor değil bedeli çok ağırdır ama sonuçta kazanan mutlak surette haktan yana olanlar olduğunu da unutmayalım. Bundan otuz, hatta kırk yıl önce yaşanan haksızlıkların bir kısmı bugün ortaya çıkıp sorumlular hesap veriyor iseler en üst düzeydeki bir yetkilinin önüne İl Özel idaresi ile ilgili yedi, sekiz Milyon liralık usulsüzlük dosyasını koyduktan sonra görevden alınan kişiyi kimin neden görevden aldığını ve nedenini bizim bilmediğimizi ve zamanı gelince mutlak surette herkesin hesabını vereceğini unutmasınlar. Ellerinde güç olanlar kendi emelleri doğrultusunda kullanamadıkları insanları devre dışı bırakarak istediklerini yapmaya çalışabilirler ancak; bir gün doğrularla yüzleşmek zorunda kalacaklarını unutmasınlar.

Dilerseniz bu konuda bazı örnekler vererek sözlerimi bitireyim. Ak Parti iktidar olduğu günden itibaren sürekli olarak yanında yer alan ve her türlü icraatının arkasında olan ulusal bir gazete dün bir Bakanla ilgili enteresan bir haber yaptı, biz de bu haberi bugün gazetemizde kullandık. Bu gazetenin sahiplerini hem tanırım, hem hemşehrilerim hem de sevdiğim insanlardır, bu insanlar aynı zaman da Başbakan'ın da yakın arkadaşlarıdır . Başbakan'ın razı olmayacağı bir yayını yapmayacaklarından eminim. Demek ki artık bazı doğrular ağır, ağır ortaya çıktı ki bu tür haberler yapılmaya başlandı. Bu olayın sonunun nereye varacağını üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliyorum ancak şimdilik bu konuda yazmak istemiyorum, zamanı geldiğinde her şeyi tüm açıklığı ile sizlerle paylaşacağımdan en ufak şüpheniz olmasın. Önümüzde güzel günler olacağını düşünüyorum,zira adili mutlak olan Yüce Rabbim herkesin yaptığının mutlaka karşılığını vereceğinden en ufak şüphem yok. Kalın sağlıcakla …

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR