FIRILDAK VEKİLİN...

FIRILDAK VEKİLİN NECASETİ GALİZA HAMİSİ

İslam hukuku necaseti tarif ederken  iki  kısma  ayırır, geviş  getiren   hayvanların  dışkısına  necaseti  hafife (hafif  pislik),  geviş  getirmeyen  hayvanların dışkısına  ise  necaseti  galiza (Ağır  pislik)  hükmünü  verir. Namaz kılanların üzerine bulaşan veya necasetten taharet alacak  olanlar  üzerlerine  bulaşan  pisliğin hükmüne göre temizlenmek zorundadırlar. Namaz kılmak isteyen bir Müslüman'ın üzerine geviş getiren bir hayvanın pisliği bulaşmış ise o pisliği temizlemek için komple elbisesini yıkaması gerekmez iken, geviş getirmeyen bir hayvanın pisliğinin bulaşması halinde elbisenin tamamı  yıkanmalıdır.

            Geviş getiren bir hayvanın avuç dolusu pisliği elbisenize bulaşmış  olsa elbiseniz temiz hükmündedir, ancak köpek, tavuk, çakal  gibi  hayvanların  çok az pislikleri  elbisenize  bulaşmış olsa  elbisenizi temizlemeden namaz  kılamazsınız. Burada bazı  hayvan  adlarını  kullandığım için  hemen birileri  heyecanlanıp  kendilerinden  bahsettiğim için sevinmesinler. Bugün Fırıldak Vekil'den ve  hamisi  necaseti  galizadan  bahsedeceğim. Dilerseniz neden necaseti galiza dediğimi izah edeyim. Muhatabınız kişilik sahibi, onurlu, haysiyetli, adam gibi  adam olup, size  hakarette bulunursa ona necaseti  hafife denir, zira adresi bellidir, yeri bellidir, yüzüne tükürseniz  ya rabbi şükür demez, temizlemesi kolaydır.

            Aradığınızda sabit adresi olmayan, mahkemeye istediğinizde muhtarda dahi kaydı olmayan, bırakın kişilerin alacaklarını devletin dahi alacaklarını almak için adresini tespit edemediği bir pislikle  muhatap olursanız işte buna necaseti galiza derler, üzerinize bulaştığında  komple vücudunuzu yıkamanız gerekir ki temizlenesiniz. Bahsettiğim necaseti galiza bana bulaştığında temizlenebilmem için kırklanmam gerektiği kanaatindeyim. Zira bu necasetin adresi, ikameti olmadığı gibi çalıştığı yerin de adresi yok, tebligat yapmak isteseniz bir yılı bulur, verdikleri adres yasal adres değil, yasal adresleri kapalı, erkekseniz ulaşın da hesaplarını görün, işte o yüzden bu necaset  galizanın da galizası  olduğundan bulaşmanın yararı yok.

            Gelelim Fırıldak Vekil ile necaseti galizanın yakınlıklarına Yüce Kitabımız toplumda  iyiler  iyilerle birlikte olur, kötüler de kötülerle birlikte olur buyurmaktadır. Fırıldak'ın hamisi  necaseti galiza olur. Meslekleri  farklı da olsa birçok ortak alanda icraatları var. Örneğin belden aşağıya olan işleri mota mot aynı, birisi malını yiyor ve işini görüyor, diğeri makamını kullanıp işlerini görerek işini bitiriyor. Dilerseniz Fırıldak Vekil'in bazı icraatlarını bugün sizlerle paylaşalım. Kanaatimce bir aylık bir süreçte zaman zaman Fırıldak Vekil'in icraatlarını sizlerle paylaşacağız.

            Fırıldak Vekil'in kişilik bozukluğunun yanı sıra belden aşağıya  icraatları ve  duygusal ilişkileri  en önemli özelliklerinden bazılarıdır. Siyasete girdiği günden itibaren insanları harcamayı kendisine en önemli görev addeden Fırıldak Vekil'in en önemli icraatlarından birisi parti teşkilatlarında birlikte çalıştığı bir birim başkanı ile aynı hatunu paylaşamamaları üzerine yetkisini kullanarak birim başkanını görevden aldırmasıdır.

            Birim başkanı ile uzun bir dönem birlikte olan Fırıldak Vekil yedikleri, içtikleri, yaşadıkları ayrı gitmediği dönemlerde birçok bel altı icraata birlikte imza atmış olmalarına rağmen çok güzel bir hatunla ilgili aralarında çıkan paylaşım sorunu nedeniyle ters düştüklerinde Fırıldak Vekil derhal gerçek yüzünü ortaya çıkarıp birim başkanı arkadaşını görevden aldırıyor. Birim başkanı bu ihaneti hazmedemeyip  287 Sahifelik “VEKİLİN GİZLİ  AŞKI” adlı bir  eser yazıyor, bu eseri  bilgisayar ortamında yazdıktan sonra önce bana müracaat edip eserin redaktesini yapmamı, ardından da yayına  hazır hale getirip  bastırmayı düşünüyor, ancak Fırıldak Vekil derhal olaya müdahale edip araya birilerini koyuyor  ve Eba  Eyyüp  El Ensari'nin soyundan gelen!....  ancak Fırıldak Vekil'e takıldığı dönemlerde yoldan çıkan bu genç  arkadaşımız dik duramıyor ve kitap ortaya çıkmadan kaybolmaya  mahkum oluyor. Peki kitabın içeriği ne idi derseniz  bu konuda önümüzdeki  günlerde bazı  bilgiler vereceğim ancak  kitabın  içeriğinin tamamına  vakıf olmadığımı da bilmenizi istiyorum. Olay kahramanı genç arkadaşımıza siyasette istikbal vaadinde bulunulduğu için sevgili kardeşimiz daha önceki anlattıklarından dönüş yapmak zorunda kaldığından çok detay  verme imkanımız yok. Ancak elimizdeki sağlam bilgiler o kadar fazla ki yazmakla bitmez önümüzdeki süreçte bu bilgileri de paylaşmak üzere mutlu haftalar diliyorum. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR