ERASMUS PROGRAMI VE PROJE İMAM-HATİP LİSESİ

Erasmus programı, Erasmus öğrenci değişim programı veya Erasmus Projesi, yükseköğretim kurumlarının iş birliğini, öğrenci ve akademisyenlerin kısa süreli olarak bu iş birliği çerçevesinde farklı ülke ve üniversitelerde deneyim kazanmasını teşvik eden Avrupa Birliği projesidir. Ancak, yabancı dil eğitimli liselerde de Erasmus programı uygulanmaktadır.

Atakum Proje İmam-Hatip Lisesi organizesiyle bir kaç yıldan beri Erasmus programı münasebetiyle lise seviyesindeki öğrenciler, birer haftalık programlarla karşılıklı olarak misafirlik yapmaktadır. 11.sınıfta olan oğlumuz Yusuf ve 10.sınıfta olan oğlumuz Yunus Samsun Atakum Proje İmam-Hatip Lisesi öğrencisidir. Bir yıl ingilizce hazırlık okudukları için; eğitimlerine, diğer okullarda eğitim gören emsallerinden bir yıl geriden devam etmektedirler.

Söz konusu okulun tercihi sırasında, karar verme hususunda biraz zorlandık. Özellikle büyük oğlumuz Yusuf'un tercihinde çevre baskısı altında da kaldık. Anne/baba imam-hatipli ve ilahiyatçı olmamıza rağmen yüksek puan almış olan çocuklarımızın lise tercihi sırasında hayli zorlandık. İlimizde eğitim veren fen liseleriyle, istanbul ve ankarada eğitim  veren prestijli okullara girmek için gerekli puana sahip olan oğlumuzu imam-hatip lisesiyle diğer liseler arasındaki tercih konusunda yakın çevrenin etkisiyle karşılaştık.

15 Temmuz hain darbe girişimine tepki amacıyla duyarlı halkımızın meydanları doldurduğu tarihler/gün ve geceler, okul tercihlerinin de yapıldığı dönemdi. Proje İmam-Hatip Lisesi müdürü Zahit Köseoğlu dostumuzla karşılaştık. Hiçbir söz hakkı vermeden, o tarihte lise tercihi yapacak olan büyük oğlumuz Yusuf'un okul tercihini yapmak üzere bizi okuluna davet etti. O tarihe kadar biz de samsunun iki fen lisesini incelemiş ama karar verememiştik. Mesainin ilk günü çocuklarla birlikte Proje İmam-Hatip Lisesine gittik. Zahit hocamı ziyaret ettik. Bize, bir yıl önceki öğrencilerin ingilizce ve arapça konuşmalarını dinletince kararımızı vererek Yusuf'un ilk ve tek tercihini yaptırdık. Ancak, buna rağmen çocukların bir yılının boşa gideceği endişesini de paylaştık. Yıl sonunda oğlumuzun ingilizce konuşma, yazma, okuma ve anlama'daki seviyesini görünce, yeterli puana sahip olan ikinci oğlumuz Yunus'u tek tercihle aynı okula kayıt yaptırdık.

Öğrencilikleri esnasında çocuklarımızla umre vesilesiyle Arabistana, Kudüs ziyareti münasebetiyle de İsrail'e gittik. Arapça ve İngilizçe konuşmada sahip oldukları kapasiteye şahit olduk. Atakum Proje İmam-Hatip Lisesi tercihinin ne kadar isabetli olduğunu bir defa daha anladık. Okulun yaptığı yurtiçi ve yurtdışı  bir çok programlara çocuklarımızın da katılmasına öncülük ettik. Okulun başta müdürü olmak üzere seçkin bir eğitim kadrosuna olan şahadetimiz nedeniyle çocuklarımızı rahatlıkla kendilerine emanet ettik. Geçen hafta okulun organize ettiği Erasmus programı kapsamında yurtdışından misafir olarak gelen öğrencilere biz de ev sahipliği yaptık. Yusuf'un misafiri Polanya'lı Pawel, Yunus'un misafiri İtalyan Luka oldu. Sohbetlerine şahit olduğum gibi zaman zaman da iştirak ettim. Çocukların ortak dil ingilizce ile derin meseleleri konuşup, tartıştıklarını görünce, çocuklarımızı eğiten okul müdürü Zahit Köseoğlu ve eğitim veren öğretmenlerini kutlamadan geçemedim.

Atakum Proje İmam-Hatip Lisesinin ülke sathında başarılı bir okul olduğunu düşünüyorum. Özellikle dil konusunda emsallerinden geride olmadığını, kendi çocuklarımıza bakarak daha ilerde olduklarını da rahatlıkla söyleyebilirim. Eğitim kadrosunun başarı konusunda iddialı olduğunu görüyoruz. Gerek idareci gerekse eğitimci kadronun bir ordu gibi gayretli olduklarını ve hedeflerine ulaşmak için çok çalıştıklarına şahit oluyoruz. Okul müdürü Zahit Köseoğlu öncülüğünde, bir aile mantığı çerçevesinde, gönüllü ve sevgi dolu bir hareket, hatta harekât sergilediklerini görmekteyiz. Erasmus programı münasebetiyle farklı ülkelerden  gelen öğrenci ve öğretmenleri havaalanından uğurlarken karşılıklı olarak yaşadığımız duygu ve göz yaşları aynı zamanda okulun başarısının tescilini de ifade etmiş oldu.

Erasmus programında emeği geçen başta Okul müdürü Zahit Köseoğlu, müdür baş yardımcısı Murat Paşa Ok, ingilizce öğretmenleri Ahmet Boylu, Nurcan Karakaş ve yardımcı olan tüm öğretmen kadrosuna bir öğrenci velisi olarak şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, Samsunun tanıtımına sağladıkları katı ile Müslüman bir aile yaşamının nasıl olduğunu pratik olarak gösterilmesine vesile oldukları için salih bir amel de işlemiş oldular. Ülkemize ve milletimize karşı oluşturulmaya çalışılan olumsuz imajın doğru olmadığını da göstermiş oldular. Tebrik ve şükranı hak ettiler. Başarılar diliyorum...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR