Eğriye eğri, doğruya doğru

 Önceki gün Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret etmiş. Ziyarette konuşulan konu ise, şehrimize yatırım yapmak isteyen insanların önlerinin kesilmesi ve yatırımcının yatırımından vazgeçmesi konusu imiş. Bu konuda, İl Başkanlığı koltuğunda oturan zatın verdiği beyanatta çok ilginç. Ancak o konuya girmeden önce, öncelikli olarak  üzerinde durulması gereken konu, yatırımcının önünü kimlerin kesmek istediği konusudur. Bu konuda öteden beri suçlanan kişi, Vezir hazretleri olmuştur. İsim verilmemiş olsa bile verilen imaj budur.
    Dikkat etmiş iseniz son iki, hatta üç yıldır birileri sürekli olarak bu şehirde yatırım yapmak isteyenlerin önünün kesildiğini söyleyerek, isim vermeden, Vezir hazretlerini suçlamak istiyor. Ak Parti İl Başkanlığı koltuğuna yeni oturan Zatı-muhterem de işin başında kamuoyuna vermek istediği mesaja bakın: “Ben İl Başkanlığını, benden öncekiler gibi yapmayacağım.Öncelikli olarak Vezir Hazretlerini kendime bağlayacağım haberiniz olsun”. -Bu şehirde bana rağmen kimse bir şey yapamayacak- demek istiyor.Hem de bu açıklamayı öyle insanların yanında yapıyor ki,hepsi Kral Hazretlerinin en sadık adamları. Birisi Keresteci kardeşimiz, diğeri her dönemin adamı olan Kral Hazretlerinin makamının altındaki yakışıklı arkadaş.Bir diğeri, sevip destek verdiği, benim de sevdiğim Ticaret Odası Başkanı Sayın Murzioğlu. Bu insanlardan ilk ikisi, Vezir Hazretlerinin kankası olmalarına rağmen, İl Başkanı Adem efendinin söylediği: Yatırım yapmak isteyenlerin önünü tıkayanlara izin vermem, karşılarında beni bulurlar v.s. gibi demeçlerini, kimin için ve neden verdiğini bilmelerine rağmen seslerini çıkarmamalarına ne demek gerektiğini düşünmek gerek. Acaba Kral öldü yaşasın yeni Kral mı?,diyorlar,.Şayet onu demek istiyorlarsa, kendilerine Kral olarak seçtikleri kişinin bırak Kral olmayı, liderlik yapabilecek vasfı olmadığını bilmediklerinden, bu tür yaklaşımlarda bulunmaları kendileri açısından doğru karşılanabilir.
 Gelelim asıl konumuza.Yatırımcının önü tıkanıyor derken ne demek istiyor iseler, bunu açık ve net bir biçimde söylesinler de, bizde ona göre değerlendirme yapalım. Şayet söylemek istedikleri Vezir Hazretlerinin yatırım için gelen insanlara yardımcı olmadığını, onların taleplerine sıcak bakmadığını,yapacakları yatırımları baltaladığı ise, buna havada uçan kargalar dahi gülerler.Benim Vezir Hazretlerini ne kadar çok sevdiğimi!. bu şehirde bilmeyen yoktur. Adamı bir gün görmesem hastalanıp, yataklara düşüyorum ama bir şeyi söylerken biraz insaflı, biraz vicdanlı olmak gerekir.Bu adamın bana göre affedilmeyecek bir çok kusuru vardır ancak, yatırım konusundaki tavrına gelince işte orada durun derim. Bu şehirde yatırım yapmak isteyen herkesin önünü açmak için elinden geleni yaptığına ben şahidim, aksini iddia edersem Allah sorar bana. İsterseniz birkaç örnekle açıklayayım; Organize Sanayide yapılan Liman için benim bildiğim en az üç,dört kere Ankara"ya, İstanbul"a gitti, hatta bir seferinde İbrahim Cevahir"le tanışmış ondan bahsetti. Kendisinin işi olmamasına rağmen o insanlar ne zaman çağırıp, sıkıştık haydi Ankara"ya gidelim şu işlerimizi çöz demişlerse hepsinde düşünmeden tamam deyip, gitmiştir. Yine aynı grubun Atakum"da yaptığı alış veriş merkezi ile ilgili tavrı daha önceleri menfi iken, bu insanlar buraya yatırım yapacak diye oranın yeşil alandan çıkarılmasına onay verdi. O işlemler yapılırken, o arsanın tapusu başkasının adına olabilir, bu işin kurnazlığı, ama asıl işin ne olacağını bildiğinden onay vermiştir.Yoksa daha önce üzerinde olan iş adamı ile ilgili beş yıl direten birisi, yine rahatlıkla diretip,olmaz diyebilirdi. Ama oraya alışveriş merkezi olacak diye olaya sıcak bakmıştır.
 Bu konudaki tavrını çok net bildiğimden söylenenlere asla inanmam ve onay vermem, söz konusu olamaz. Yatırım yapacak iş adamının önünü açmak, adama bedava arsa,bedava kredi, ardından da aldığı krediyi ödememe konusunda yardımcı olmaksa, başka kayba gitmek gerekir.Öyle iş adamı da olmaz olsun, öyle yatırım da bu şehre lazım değil. Asıl üzerinde durulması gereken konu, Yıldız Entegre, bu şehirde yaklaşık üç bin kişiyi istihdam edecek yatırımı yapmak istediğinde ondan üç,beş yüz bin dolar isteyip,adamı yapacağı yatırımdan caydıranlar kimler?Bu şehirde izabe tesisleri,demir,çelik tesisleri kurmak isteyenler birilerine rakip olurlar korkusuyla önlerinde duruldu mu?durulmadı mı?Bunları araştırırsak daha iyi olur kanaatindeyim, İl Başkanlığı koltuğuna ikinci kez oturan arkadaşa da tavsiyem şu ki; Vezir Hazretlerini Okuyucu Başkan"la karıştırma.O Terzi Fikriye benzer dikkatli ol, aklını başına al benden söylemesi,sonra demedi deme. Bu  günlük bu kadar, yarın görüşmek üzere hoşça kalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR