DEVEYE SORMUŞLAR NEDEN BOYNUN EĞRİ...

DEVEYE SORMUŞLAR NEDEN BOYNUN EĞRİ, NEREM DOĞRU Kİ DEMİŞ

İl Özel İdaresi'nde işe alınan personelle ilgili olarak bazıları arayıp belirtilen isimlerin akrabaları olmadığını söylüyorlar, çok doğru söylüyorlar, kamu kurumlarında işe yerleştirilen personelin akrabası olmadığı halde onlardan referans alarak işe yerleştirilen o kadar çok insan var ki saymakla bitmez. Örneğin Gazi Devlet Hastanesi'nde eski Başhekim'in özel kaleminde çalışan bayanları yeni Başhekim göreve geldiğinde değiştirince AK Parti İl Yönetim Kurulu'nun bir akşam toplantı gündeminde sadece bu konu vardı. Bu işin üzerine bu kadar ısrarla gidilmesini merak ettim. Olayın karşısında olanlardan bir tanesi o günkü İl Yönetim Kurulu Üyesi olunca personelin ona yakın birsi olduğunu da iddia edince doğru olduğunu düşünmüştüm. Daha sonraki süreçte bazı arkadaşların anlatımı sonucu olayın çok daha farklı bir boyutta olduğunu öğrendim. İl Yönetim Kurulu Üyesi benim baldızım dediği bayanla en ufak bir akrabalığı olmadığını öğrenince işin aslını tahmin edebildim.

Kamu kurumlarında işe yerleştirilen personelin tamamının siyasi veya bürokratik referansı vardır, aksi halde değil o kamu kurumunda işe girmek, kıyından köşesinden dahi geçmeleri mümkün değil. O nedenle bu insanlar çalıştıkları kuruma bileklerinin hakkı ile girmiş olsalar onlara saygı duymak zorunda idik, ancak piyasada üniversite mezunu onca insan işsiz, güçsüz dolaşırken herhangi bir meziyetleri olmadığı halde sırf arkalarında birileri var diye işe girmeleri hiç ama hiç etik değil.

Dünkü haberimizde İl Özel İdaresi'nde işe yerleştirilen personelle ilgili kimlerin referans olduklarını yazmıştık, biz bu isimleri yazarken içeriden birilerinden bilgi alarak değil, kendi imkanlarımızla bu isimleri bulduğumuzdan referansların bir kısmında hatalarda olabilir ancak bu personelin tamamı referansla alındığından referansı Ahmet değil de Mehmet olması çok da fark etmiyor. Örneğin işe yerleştirilen Beril Cebeci'nin AK Parti İl Yönetimi'ndeki Hüseyin Cebeci'nin akrabası olduğunu yazmıştık, o kanaldan itiraz geldi ve denildi ki hayır efendim bu bizim akrabamız değil. O zaman bu ismin referansı kim diye araştırdığımızda daha kötü bir sonuçla karşı karşıya geldik maalesef bu hanımefendi mevcut valimizin baldızı olduğu ortaya çıktı.

Peki, bu hanımefendinin işe yerleştirilmesi doğru mu derseniz Vali Hüseyin Aksoy'un baldızı olarak işe yerleştirilmiş olması fevkalade yanlış bir durum ancak bu hanım kardeşimiz bu şehirde sekiz yıl Valilik yapmış olan çok kıymetli bir Devlet adamı olan merhum Erdoğan Cebeci'nin kızı olunca orada akan sular durur. Bakın akan sular durur diyorum zira merhum Erdoğan Cebeci bu şehirde sekiz yıl çok güzel hizmetleri olmuş, Organize Sanayi bölgesi onun döneminde başlamış, bu konuda bir hayli mücadele etmiş bir yönetici olduğundan onun evladına bu şehrin vefalı davranması gerektiğini düşünmekteyim.

Bizim siyasetteki işimiz devenin işine dönmüş durumda hepimizin sürekli kullandığı deve hikayesinde deveye sormuşlar neden boynun eğri, nerem doğru ki demiş ya bizim işlerimiz de buna benziyor. İşe yerleştirilen elemanların referansı bir siyasetçi değilse bir başkası olduğundan neticede fark eden bir şey yok. Bu personelden birisi çıkıp hayır efendim beni hiç bir siyasetçi işe yerleştirmedi, ben sınava girdim, bileğimin hakkıyla işe girdim diyebiliyorsa onun alnından öpeceğim, yok falanca siyasetçi değil de feşmanca siyasetçi işe koymuşsa fark eden bir şey yok.

İl Özel İdaresi'nde durum böyle de diğer kamu kurumlarında durum farklı mı Araştırma Hastanesi'nden, Gazi Devlet Hastanesi'ne, Doğum Hastanesi'nden diğer hastanelere varıncaya dek tüm kamu kurumlarına alınan şirket elemanları aynı pozisyonda alınmış durumdalar, hele hele 19 Mayıs Üniversitesi'ne bir el atsak eminim bir ay yazmamız gerekir. Adam 19 Mayıs Üniversitesi'nde üst düzey bürokrat çocuğunu İl Özel İdaresi'ne yerleştirmiş, karşılığında ise kendisi başka bir torpillinin yakınını kendi kurumunda işe almış. Bu yanlışlar daha önceki iktidarlarda daha fazla yapılmaktaydı ancak toplum bunlardan bıktığı için AK Partiye oy verdi. AK Parti'den ziyade Başbakan'a oy verdi, bunu teşkilatlar veya siyasetin içerisinde olan insanlar suiistimal edelerse bedelini ağır ödeyeceklerini de unutmasınlar, sözlerimi her zaman söylediğim bir sözle bitirmek istiyorum rüzgar eken fırtına biçer. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR