Semiha Sandıkçı

Semiha Sandıkçı

Corona Virüs Tehlikesi Kapımızda

Whan şehrinde başlayan Corona virüsü araştırmalarıma göre  2019 yılında NCOV diye bilinen aslında geniş bir virüs ailesi.Adını veren Dünya Sağlık Örgütü.
    Corona virüsü aslında hayvanların çoğunda bulunuyor fakat zararlı durumda değil.Ortak bir görüşe göre bu virüsün bir yarasadan insana bulaştığı.Bilindiği gibi Çin'de her türlü hayvan insanlar tarafından tüketiliyor.Hijyene dikkat edilmeden, hatta bir kısmı canlı olarak.Corona virüsü kedilerin sıklıkla karşılaştığı bir virüsmüş,kediler bu virüsü dışkı yoluyla atıyormuş.Evinde kedisi olanların dikkatine.
     Yine genel bir görüşe göre bu virüs mutasyona uğrayıp,bu şekilde tehlikeli boyuta geldi.Mutasyona nasıl uğradı dersiniz?Yine okuduğum ve duyduklarıma göre buna sebep Amerika.Amerika'nın Washington eyaletindeki iki bilim adamı sayesinde bu virüs ortaya çıktı.Çin'in başına bela edildi.Dolayısıyla dünyanın.Çin devlet başkanı Cinping ABD'yi hedef alarak " Hiç bir güç Çin'in yükselişini engelleyemez."dedi.Ve ipi çekti.Dünya ülkelerinin başına bela olan ABD kendisinin hükmedemediği hiç bir varoluşa tahammül edemiyor.Çin'e savaş açsa bu kadar kısa zamanda bu kadar az maliyetle bu boyutta bir zararı veremezdi,bu bir gerçek.Bu durumu Çin hükümeti de biliyor, aralarında pazarlık görüşmeleri yapılmış lakin Çin  boyun eğmiyor deniliyor.
     Geçen gün Whan'da bir hemşirenin çektiği bir videoyu izledim.Şöyle diyor:"Gerçeği söylemek için buradayım......Bir kişi corona virüsü kaparsa bunu 14 kişiye bulaştırır.BU POLİTİK BİR MÜCADELE.Hükümet bu olayı sır gibi saklıyor.Herkesi virüs hakkında uyarmalıyız.Virüs 2. mutasyonuna evrimleşiyor.ilk jenerasyon virüs tedavi edilebilir fakat bu 2. jenerasyon virüs gerçekleşirse çok kötü şeyler olacak."(hepsini yazmadım uzamasın diye)
     Yani bizim ülke insanı bu olayı gördüğüm kadarıyla ciddiye almıyor ama durum vahim.İlerki günler bize iyi şeyler gösterecek gibi değil. Dünya sağlık örgütü acil durum ilan etti.Bir de bu Afrika'yı talan eden çekirge sürüsü var.Hindistan tarafına yöneldi oradan Çin'e giderse dünyaya  virüsü yayıp tehlikeyi çok daha da büyütür diye bir endişe de var.
     Tehlike kapımıza kadar dayandı.İran'da gün geçtikçe virüsün görüldüğü insan sayısı artıyor.İranla giriş çıkışlar kapatıldı ama başka ülkelerde de de var bu virüs.Umarım bizim ülkemizde görülmez ama ben bizde de görülme ihtimalini yüksek görüyorum. Yine söylenene göre dünya nüfusunun yüzde altmışı bu durumdan etkilenecekmiş.Birileri  bilerek dünya nüfusunu azaltma yoluna gidiyor gibi.
     Genelde solunum yoluyla bulaşan virüs,ortak kullanılan eşyalardan da bulaşıyor.Direnci kuvvetli, bağışıklığı güçlü kişilerde daha az etkili.O yüzden orta yaş ve üzerinde yaşlılar tehlike altında.Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek yiyecek ve içecekler tüketmenizi tavsiye ederim.Belirtileri baş ağrısı,kuru öksürük, nefes almada zorlanma.
     Bence şimdi den evlerimize maske ve hijyen malzemeleri edinelim.Bir de biz sarılıp öpmeyi seven bir milletiz,bence bir müddet uzaktan birbirimize selam verip,sevelim.Selamun aleyküm, Aleyküm selam.Kendinize ve sevdiklerinize iyi bakın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Semiha Sandıkçı Arşivi

KANIT

18 Aralık 2023 Pazartesi 13:57
SON YAZILAR