CANİKTE YENİ BİR İSİM...

 CANİKTE  YENİ BİR İSİM ORTAYA ÇIKTI 

 İptal edilen Canik kongresi ile ilgili Genel Merkez Koordinatörü Recep Yıldırım'ın  Milletvekilleri ile yaptığı görüşme sonunda yeni bir isim daha ortaya çıktı.Canik eski Belde Başkanı ve Canik Belediyesi Meclis üyesi Mehmet Ali Elbir de bazı milletvekilleri tarafından ilçe başkanlığı için önerildiği öğrenildi. Dün Samsun'a gelen Genel Merkez  Samsun koordinatörü Recep  Yıldırım'ın üç isim üzerinde çalışma yaptığı ve bu üç isimle ilgili teşkilat temayülünü aldıktan sonra yeniden Milletvekilleri ile görüştükten sonra son kararı vereceği öğrenildi.

 Canik ilçe kongresi ile ilgili ortaya çıkan adaylardan Özlem Maraş  ismine Mustafa Demir dışındaki Milletvekillerinin olumlu baktığı, Ömer Çelebi ismine ise sadece Ahmet Yeni'nin sıcak baktığı öğrenilirken, bu isimler dışındaki isimlere hiç bir Milletvekilinin sıcak bakmadığı, bunun üzerine yeni bir üçüncü isme ihtiyaç duyulunca daha önce Belde Başkanı olarak görev yapan şu anda Canik Belediye Meclis üyesi olan Mehmet Ali Elbir isminin gündeme geldiği  ve bu ismin üçüncü isim olarak genel  Merkez tarafından kabul edildiği bu noktada bir çalışmanın da başladığı öğrenildi.

 Değerli okurlarım, buraya kadar sizlerle paylaştığım konu tamamen Genel Merkezden aldığım bilgilerin aktarımı olduğundan formatını da bu minval üzere yazdım. Ancak Genel Merkezden aldığım çok sağlam bir bilgi de atanacak olan ilçe Başkanının İl Başkanlığının çalışabileceği bir isim olma şartının getirildiği yönünde olup, bu konuda bir çok kaynaktan araştırma yaptım ve haberin doğru olduğunu teyid ettim.

 İlçe Başkanlıklarının tespitinde Belediye Başkanının da görüşü alınır, ancak biz bu konuda geçmişte çok tecrübeler yaşadığımızdan atanacak olan ilçe Başkanını İl  teşkilatı ile Milletvekillerinin çoğunluğunun üzerinde mutabık kalacağı bir isim olmasına ben kesin gözüyle baktığımdan burada iki isimden birisinin atanacağına ben kesin gözüyle bakıyorum. Kimdir bu isimler derseniz birisi Özlem Maraş, bir diğeri ise Mehmet Ali Elbir ismidir. Bu isimlerden her ikisi de bu işi yapabilecek durumdadırlar, zira Mehmet  Ali elbir uzun bir dönem belde Başkanı olarak çalışmış Canik ilçe olunca Yılmaz  Hocaoğlu ilçe başkanlığı koltuğuna oturmuştu ancak Mehmet Ali Elbir küsmemiş teşkilatta verilen her görevi yapmış nihayetinde 2009 mahalli seçimlerinde Belediye Meclis üyesi olarak seçilmiştir.

 Peki bu iki isimden birisi Ak parti Genel Merkezi tarafından ilçe Başkanlığına layık görülüp ilçe Bakan adayı olarak gösterilirse seçilebilir mi derseniz Ömer Çelebi'yi destekleyenler ısrarla ikinci listeyi çıkaracaklarını söylediklerini duydum, şayet böyle bir davranışta bulunur iseler çok doğru olmayacağı kanaatindeyim zira bu konularda çok olayı bizatihi yaşamış birisi olarak arkadaşlara tavsiyem böyle bir maceraya girmemeleridir. Geçtiğimiz kongre döneminde Genel Merkeze rağmen aday olup kazanan il başkanlarının tamamı görevden alındı ve hiç bir tanesi herhangi bir yerden aday gösterilmediği gibi en ufak bir bürokratik görev de alamadılar.

 Trabzon'da Genel merkezin adayı olup seçimi kaybeden Muhammet Balta şu anda çevre Bakanı  Erdoğan Bayraktar'ın Bakan yardımcısı olarak görev yapıyor, ama seçimi kazanıp daha sonra görevden alınan arkadaş sokakta geziyor. İmam  Gazli Hazretleri dost acı söyler buyuruyor, ben bildiğim, yaşadığım hayatta görüp yaşadıklarımdan aldığım ders hangi partiye mensup olursanız olun Genel Merkezinizle kavga etmeyeceksiniz, ederseniz kaybedersiniz. Unutmayalım ki hırsla kalkan ziyanla oturur bu konuda çok çile çekmiş bir kardeşiniz olarak bunu  söylüyorum tercih kendilerinindir. Kongreyi alabilirler ama siyasette sonuç almaları mümkün değil.

 Kanaatimce Ak Parti siyaseti şehrimizde son yılların en uyumlu dönemini yaşıyor ilin Bakanı ile Milletvekilleri kavgasız, teşkilatı kavgasız ufak tefek pürüzler olsa da demokratik tavırlarla çözümleniyor, önceki dönemde yaşanan kavgaların, tır savaşlarının olmamasının en önemli nedenlerinden birisi de İl Başkanının fitne fesat üretme işi ile ilgilenmemiş olmasıdır. İnsanların arasını açarak siyaset yapanlar Allah'a şükürler olsun ki teşkilatlardan uzaklaştılar, sebep olanlardan Allah razı olsun. Kalın sağlıcakla    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR