Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

BÜYÜKŞEHİR VE BASIN

Samsun Büyükşehir Belediyesi 14 aydır seçimleri kazanan Mustafa Demir in başkanlığında  yönetiliyor. 

Demir Başkan 14 aydır bir gün dahi tatil yapmadan çalışıyor. Yasaklı günlerde mesai yaptığı gibi eve çekildiğinde de sosyal ağlar üzerinden gündemi takip edip kendine yazan herkese cevap veriyor, gerekirse arayıp görüş alışverişinde bulunuyor. Demir Başkan yenilikçi bir yapıya sahiptir. Teknolojiyi sonuna kadar kullanır. Mimar, tüccar, iş adamı, sanayici olmasının yanında siyasi hayatında belediye meclis üyeliğinden, kurucu il başkanlığına, 3 dönem milletvekilliğinden en kritik dönemlerde en kritik TBMM komisyon başkanlıklarına, 12 yıl sonra Samsunlu bir bakan olarak kabinenin en önemli bakanlıklarında birinde bakanlık görevinde yer almış, Sayın Cumhurbaşkanının en yakın çalışma arkadaşlarından biridir. 

Bugün baktığımızda Samsun Büyükşehir Belediyesi ne başkanlık yapan en donanımlı kişidir. Teknik adamlıksa Mimarlık, İşletmecilik ise iş adamlığı, tüccar, sanayici, bürokratlık, siyasetçilikse kurucu il başkanlığı, 3 dönem milletvekilliği, TBMM komisyon Başkanlıkları, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ve şimdi Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir.  Bakanlık yaptığı dönemde teknolojiyi ve bilişimi sonuna kadar kullanmış, Bakanlığına bağlı TAPU Genel Müdürlüğünde devrim yapmış bir bakandır. TAKSİS Sistemini kurarak tapu işlemlerindeki bütün sorunları gidermiştir. Şimdi ise bu özelliğini 14 aydır sırası ile Samsun Büyükşehir Belediyesi ne kazandırıyor. 

Bütün Samsun Büyükşehir Belediyesi ne ait birimleri ve Belediye ye bağlı Saski nin, Samulaş ın elektronik bilgi sistemini bitirmenin alt yapısını hazırlattı. Yakında bu projesi devreye girecek YENİ İLÇE ARAÇ TERMİNALİ nin karşısında SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ELEKTRONİK BİLGİ MERKEZİ hizmete açılacak. Samsun Büyükşehir Belediyesi Çözüm Merkezinin 17 ilçeye ulaşacak ve sorunlarını en hızlı şekilde çözümleyeceği, bilgi akışının hatasız sağlayacağı yazılım programı da bitti. Yakında SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇÖZÜM MERKEZİ de aynı yerde ayrı bir bina ile hizmete girecek.

Gelelim yazımın ana konusuna, Büyükşehir de Basın;
Samsun Büyükşehir Belediyesi bütün birimleri ile yenilendiği gibi basın birimi de yenilenmektedir. İlk bir yıl belediyenin bütün birimlerinde alt yapı çalışmaları başlamış ve sıra basın birimine de gelmiştir.  Şunu herkes bilmeli ki Samsun Büyükşehir Belediyesindeki birimlerde kurulan yeni yapılanma kişilere göre değil sisteme göre yürüyecek bir yönetim sistemidir. 

Yani Samsun Büyükşehir Belediyesi n de Ahmet, Mehmet, Ayşe ile işlerin yürütülmesi tarih olacaktır. Demir Başkan göreve geldiği günden bugüne Samsun Büyükşehir Belediyesi n de bilgi ve veri tabanı çalışması yaptırmaktadır. Belediyeni 14 aydır yaptığı hizmetler basın da yeteri kadar yer almamaktadır. 
Yapılan çalışma Samsun Büyükşehir Belediyesi nin bu yıl yaptığı tarihi hizmetlerden hiç birinin yer almamasının ve kamuoyunun bilgilendirilmemesi düşündürücüdür. 

Şu an Samsun Büyükşehir Belediyesi nin 17 ilçe de çalışan 300 den fazla araç ve ekipten, 
bu yıl yapılacak Toybelen Sanayi Bölgesine yapılacak 1 milyarlık yatırım ile 1.500 işyerinden, 
Saathane Meydanı Düzenleme Çalışmasından, 
Subaşı yeraltı Çarşısı düzenlemesinden, 
Anakent İş Merkezi dönüşümünden, 
Çiftlik Caddesinde otopark için istimlak edilecek ada çalışmasından, 
Yeni Mahalle ve Kıran Mahallesi Kentsel dönüşümünden , 
geçen yıl yapılan 500 km yoldan, 
bu yıl yapıma başlanan 1.100 km yoldan, 
Demir Başkanın seçimlerde açıkladığı 5 milyarlık yatırımın, 6.5 milyarı geçtiğinden, 
Demir Başkanın ikili ilişkileri ile merkezi hükümetten belediyenin kasasına dokunmadan 2.5 milyar kaynak sağladığından, 
İller bankası aracılığı ile 1.5 milyarlık ayrı bir finans kaynağı oluşturduğundan ve daha sayamadığım bir çok hizmet Samsun da başlamış ve başlayacaktır.

Bütün bunların basın kaynakları tarafından daha etkin olmalarına teşvik için bir çalışma başlatılmıştır. 
Bu arada Melike Aktel Karaçor basına yıllarını vermiş, çekirdekten yetişmiş ve yıllarca Mustafa Demir ile birlikte çalışmış tecrübeli bir basın mensubudur. Seçimlerde yine Mustafa Demir ile birlikte bir süreç geçirmiştir. Sonrasında Samsun Büyükşehir Belediyesi basın danışmanlığı yapmıştır, basın danışmanlığı işçi statüsünde yapılan bir görevdir, imza yetkisi yoktur. Demir Başkan güvendiği Melike Aktel Karaçor un danışmanlığında basın birimini bugüne kadar yürütmesini istemiştir. Şimdi basın birimini alt yapısı tamamlanacak ve başına iletişim konusunda uzman memur kadrolu bir personel göreve gelecektir. 

Son günlerde yapılan haberlerde müdür gitti, müdür geldi, görevden alındı, göreve geldi, gibi bilgiler gerçek dışıdır. Böyle bir durum söz konusu değildir. Giden müdür yoktur, gelen müdür yoktur, müdürlük yapmak için memur kadrosunda olmak gereklidir, Melike Aktel Karaçor müdürlük yapmamıştır, danışmanlık yapmıştır. Şimdi ismi geçen kişilerinde, görevi yapılacak alt yapı çalışmasını hazırlamaktır. Bu çalışma Samsun Büyükşehir Belediye sinin basın birimine sağlanacak kurumsal kimlik çalışmasıdır. Demir Başkan bu çalışmayı ihale usulü satın alma yerine kendi bünyesinde oluşturmuştur. Bu şekilde belediye ye bir maliyeti olmayacağı gibi bu çalışma neticesinde bu zor günlerde istihdam, iş imkanı sağlamıştır. Bu çalışma Sonrasında yeni göreve gelecek memur statüsündeki müdür ve personeller imza yetkili olarak göreve başlayacaklardır.

Melike Aktel Karaçor bugüne kadar basın danışmanlığı yapmıştır. Yarın farklı bir görevde yer alabilir veya Demir Başkan a fahri danışmanlığını sürdürebilir. Bütün bunlar Demir Başkanın kendi bileceği işlerdir. Hiç kimseyi ilgilendirmez. Bir başkan kendi çalışma ekibini veya danışmanı nı belirleyecek ise o kendi takdiridir. Kimseye bir şey demek düşmez. Çalışacağı kişileri herkes nasıl kendi seçiyorsa onun da kendi seçmesi kadar doğal bir şey yoktur. Bu eleştirileri yapan kişiler kendi yanında çalıştırdıkları kişileri kendileri seçmiyor mu ? Başkaları mı seçiyor? Seçimle göreve gelmiş bir kişi ekibini kendi seçer. Bunu karışmak kimsenin haddine değildir. Çünkü seçilmişler ekibi ile gelir, ekibi ile gider. 

Sonuç olarak, Samsun Büyükşehir Belediyesi ulusal ve yerel basını daha çok bilgilendirmek için kendi haber merkezini kuracak, hem sosyal ağlarda ayrı bir çalışma yapacak, hem de ulusal ve yerel yazılı ve görsel basına yazılı ve görsel olarak 17 ilçede yapılan çalışmalarının bilgi akışını en hızlı şekilde sağlayacak, bütün bunların yanında ayrı bir çalışma ile 17 ilçedeki hizmet akışını anında kamuoyu ile paylaşacaktır. Sadece bunlarla sınırlı kalmayıp bu kurduğu sistemle yapacağı yatırımlara karar vermeden önce bölge halkının görüş ve önerilerini alacak bilgi sistemi oluşturacak.

Demir Başkanı takip etmeye devam edin, sonuçta aldığı kararlarda ne kadar haklı olduğunu hep birlikte göreceğiz. Çünkü Demir Başkan iş adamı, mimar, sanayici, tüccar, bürokrat, siyasi, milletvekili, bakan olma özelliklerine sahip bir kişidir. Kararlarını vermeden önce geçmiş tecrübeleri ile 40 kere düşünür ve öyle karar verir. Kimsenin bilmediği bir özelliği de bugüne kadar güneş üstüne doğmamıştır, bu da ne kadar çalışma azmi olduğunun en büyük göstergesidir. Kimseyi boş yere son 20 yıla imzasını atan bir partinin kurucu il başkanı yapmazlar, bunu nasip deyin, buna takdir deyin, ne derseniz deyin, ama böyle bir kişiliği karalamaya çalışırken elinizi vicdanınıza koyun ve iyi düşünün, Mustafa Demir Samsun için bu özellikleri ile seçimle göreve gelmiş en iyi başkandır. Samsun Demir Başkan den faydalanmalı ve Samsunlu arkasında durarak Samsun a katkı sağlanmalıdır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR