BUGÜN SİZE BİRAZ KOPYA VERMEK İSTİYORUM

Çocukluğum köyde geçtiğinden köy hayatını çok severim, köyde çalışmak çok zordur, her ne kadar Atatürk “Köylü milletin efendisidir” demişse de gerçek hayatta durum hiç de öyle olmadığı ortada. Köyde bulunduğum dönemlerde hayvan da baktığımızdan ineklerin yüklenme dönemlerinde onları büyüklerimle birlikte öküzü olan komşulara getirir, onları öküzle çiftleştirirdik. Bir gün Babamla birlikte ineğimizi komşunun öküzüne getirdiğimizde öküzün ineğin etrafında dolaştığını görünce ne olduğunu anlayamadığımdan babama öküzün neden döndüğünü sordum, babam duymazlıktan geldi, ancak öküz dönmeye devam edince merak edip, yeniden babama ısrarlı bir şekilde sorunca tokadı yediğimde olayın ne olduğunu anlamıştım. Meğer bizim öküz efendi vazifesini iyi yapabilmek için ineğin etrafında dolaşıyormuş.

Şehrimizde öküzün işine yarayacak iş yapan o kadar çok inek var ki etraflarında dolanmakla bitmez. Bu nedenle biraz güç, kuvvet kazanmak üzere bir kaç gün yazılarıma ara verip, dinlenmek istedim, ancak merak etmeyin vazifemi çok güzel yapacağımdan endişeniz olmasın, hem o inekleri o kadar güzel halledeceğim ki belik de ikiz buzağı doğuracaklar!... Peki, ne yapacaksın derseniz sadece ben bu işin altından tek başına kalkmak istemediğimden bir de yanıma yardımcı buldum, yardımcım da güçlü kuvvetli olduğundan işin ağırlıklı kısmını ona havale edeceğim. Yardımcımın kim olduğuna ve kimlere doğurtturacağına gelince son bir kaç gündür sürmanşetten verdiğimiz bir bilenin kaleminden amel defterlerinin deşifre köşesini yazacak olan yardımcımla ilgili sizleri biraz olsun bilgilendirmek istiyorum.

Bu bir bilen Süleyman Demirel'e hiç benzemiyor bunun şivesi bozuk, doğu Karadeniz'in hırçın sularında yetişmiş, ağzı bozuk, kimseye eyvallahı olmayan, hiciv sanatını iyi bilen, yeri geldiğinde söven, yeri geldiğinde ağlayan, duygusal ama bir o kadar da gaddar bir insan. Bu insanı birçoğu kullanmış, kendisine söz vermiş, ama verdikleri sözde durmadıkları için çok mağdur olmuş, hatta onlar kendisini gelip bulmalarına rağmen ve kendisini diledikleri gibi kullanmalarına rağmen vaat ettikleri hiç bir şeyi yapmamışlar. Kendisi yanlarına gittiğinde topu biri birlerine atarak adasokakta bırakmışlardır. Şimdi bazılarınız bu isim üzerinde tahminler yaptığınızı biliyorum ancak size şu kadar kopya vereyim ki bu isim ben değilim, kim olduğuna gelince gerçek kimliğini de zamanı geldiğinde açıklayacağım.

Bizim bir bilen kimlerle uğraşacak veya kimlere doğurtacak derseniz o konuda da biraz kopya verebilirim. Aslında bu gazetenin sürmanşetinde bazı kopyalar verilmiş, orada ne demişiz keçi sakallı işkilonun maceraları, gamobul gazetecinin hayat hikayesi, eşkıya bozuntularının yapmak istedikleri, yapamadıkları, eşkıyalara yardım ve yataklık eden siyasetçiler, siyasi mevta olmuş adam müsveddeleri, güneyin sönmüş yıldızı, eşkıya bozuntularının emeksiz uşağı Turaloğlu sülö, sandıkların efendisi iboş ve liboş, Erkan Ocaklı'nın adını ziyan eden karayüzlü sahtekar siyasetçi, Hazreti İbrahim'in adını kullanıp, adaletten bahseden eroinman nonoş ve iboş. Yıllardır perde arkasına saklanmasını beceren ve şehrimizdeki tüm olumsuz işlerin arkasından çıkan hazreti Ali'yi yattığı yerde rahat bırakmayan yılmaz sahtekarların bekçisi böyyük üstad Aliyyulmerteza, şehirdeki eşkıyalara dolaylı olarak her türlü ekonomik desteği veren böyyük mason localarından destekli zürriyetsiz ve de ziyasız Josef.

Verdiğim bu kopyaları bir bilenden almış olmakla birlikte bana vermediği kopyalar da olduğu kanaatindeyim, zira bu bir bilen çok fena bildiği yetmiyormuş gibi birde şivesi, ağzı bozuk olunca çıkın çıkabilirseniz işin içerisinden. Tahminlerime göre yazıları doğaçlama, imla kurallarından uzak, sövülmesi gereken yerde söven, cezaya, kazaya, belaya aldırmayan bir adam olduğundan çok eğlenceli yazılar yazacağını düşünmekteyim. Umarım hep birlikte bir çok hakikati bizzat yaşamış olan bu ağızdan öğrenme fırsatı buluruz. Belki de hakikatlerden ziyade kafasında tasavvur ettiği hikayeleri kendi şivesi ile edebi bir hiciv sanatıyla yazacak orasını da bilemem. Sizin anlayacağınız önümüzdeki günlerde çok zevkli ama bir o kadar da heyecanlı yazılarla karşımızda olacak olan bir bilenle buluşunca daha zevkli gazete okuyacağınıza inanıyorum. Bugünlük bu kadar kopyanın yeteceğini düşünerek sözlerime son vermek istiyorum. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR