BUGÜN İTİBARI İLE ADAYLARIN PERFORMANSINI DEĞERLENDİRMEK GEREKİRSE

 BUGÜN  İTİBARI  İLE ADAYLARIN PERFORMANSINI DEĞERLENDİRMEK GEREKİRSE

                Seçimlere tam iki ay kaldı, hatta iki aydan da bir kaç gün az bir zaman kaldığı şu günlerde Belediye Başkan adaylarının performasını değerlendirmek gerekirse öncelikle Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından başlamak gerekir kanaatindeyim. Büyükşehir adaylarını  tek tek ele alacak olur isek CHP adayı Tarık Cengiz birşeyler yapmaya çalışıyor ancak bu performansı  yeterli değil, alacağı oy CHP tabanının oyunun üzerine çıkamaz, Metro Holding ciddi anlamda destek vermez ise bu iş olmaz,  gerçi aldığım bilgiye göre İlkadımın birinci sıra meclis üyeliği METRO'ya söz verilmiş, o ismi Galip Öztürk belirleyecek. Şayet bu duyum doğru ise Galip  Öztürk Tarık Cengiz'e ciddi anlamda destek veriyor anlamına gelir Tarık Cengiz bu seçimden para kazanmaya niyetli değilse aldığı desteği harcamak zorundadır, şu ana kadar Tarık Cengiz'in herhangi bir harcamada bulunduğu söylenemez, unutmayalım ki seçimde en önemli faktör para harcamaktır. Her Büyükşehir Belediye Başkanı ilçelere en az bir kaç araç giydirilmiş olarak gönderecek, gazetelere, haber, reklam verecek, yanında taşıdığı insanları yedirip içirecek ki seçimden sonuç alsın yoksa beraberindeki insanları simide mahkum ederse değil seçim almak havasını dahi alamaz.

                Büyükşehir adaylarından Ferhat Günaydın'a gelince ilk çıktığında kendisinden çok ümitliydim ancak üzülerek ifade etmek gerekirse bu performansla MHP'nin geçen seçimde aldığı oyu dahi alması mümkün gözükmüyor. Ferhat Günaydın kaliteli bir arkadaş ancak bunu topluma anlatmak zorunda bu ne ile olur basın, yayın yoluyla, Reklamla, ziyaretle ve bir biçimde toplumun her kesimine ulaşmakla olur. Ferhat Bey bu dediklerimin sadece tek ayağı olan çalışma kısmını yapıyor ama bunun dışında en ufak bir çalışma yok, bu vaziyette seçimi devam ettirmesi halinde MHP büyük bir hayal kırıklığına uğrayacağı muhakkaktır. Seçimde pamuk ellerini ceplerine koymayanlar evlerine gidip otursunlar ya da benim şeyhim Ali Duran'ın dergahına gidip gece sabaha kadar virt çeksinler. Seçim çok farklı bir şeydir vizyonda olmayı, sahada olmayı, toplumun nabzını tutmayı ve  kamuoyunda konuşulmayı  beceremez iseniz yarışta da yoksunuz demektir. Yaptığınız ziyaretleri tüm kamuoyu ile paylaşacaksınız, rakiplerinizin yapmadıklarını ortaya koyup onları eleştireceksiniz, yapacağınız projelerini kamuoyuna sunacaksınız, muhataplarınıza ağbi, arkadaş, dost olarak hitap ederseniz doğruca tasavvufi bir dergaha gidip orada nefsinizi terbiye etme işine ağırlık verip bu işlerden vazgeçeceksiniz.

                Vezir Hazretleri dördüncü dönem seçim çalışmalarına girmiş tecrübeli birisi olarak işi her yönüyle profesyonelce yürütüyor, iki Holding yüklüce ekonomik destek verdi kendisine, gittiği her köyde çocuklara oyuncak, bayanlara şal, fincan takımı baylara çikolata v.s. ikram ederek gönüllerini alıyor, yanında kalabalık bir ekiple dolaşıyor, her gittiği yerin haberini anında gazetelere servis ediyor, kamuouyunun nabzını tutmaya çalışıyor, sizin anlayacağınız adam seçimle ilgili yapılması gereken herşeyi yapıyor ama muhalefet oturmuş onun yaptıklarını seyrediyor veya bir iki yere gidip  işi çalıştım havasına vermeye çalışarak günü kurtarmaya çalışıyorlar. Oysa ki Vezir Hazretlerinin yaptığını muhalefet yapması gerekiyor her iki adayın da durumları buna müsait olmasına rağmen her ne hikmetse çok sönük seçim çalışmaları yürütmekteler.Seçimin başında da söylemiştim  iyi bir çalışma yapılması halinde Vezir Hazretleri yıkılabilirdi ancak bugünkü tabloya baktığımızda yapılan çalışmalar sanki Vezir Hazretlerinin orada kalması için özellikle strateji çiziliyormuş gibi bir hava var ortada. Umarım bundan sonra bu hava değişir ama hiç sanmıyorum.

                İlçelere gelince ilçe adaylarının tamamı ciddi anlamda seçime asılmaktalar, İlkadım'da MHP ve Ak Parti adayları işi sıkı tutuyorlar, CHP adayı ise sanki MHP'ye geçen seçimde verilen emanet oyları geri almaya uğraşıyor gibi bir hava sezinledim, ayrıca Vedat Yılmaz'ın seçim ekibine alıp yanında taşıdığı bazı çete bozuntuları toplumdan ciddi anlamda tepki aldıkları da  işin farklı bir boyutu.  Ak Parti aday adayları Erdoğan Tok'a destek verecekleri yönünde  söyledikleri  sözlerin arkasında durur iseler Erdoğan Tok çok şanslı olur, özellikle Ahmet Okuyucu'nun tavrı çok önemli sokağa atsa İlkadım'da yedi, sekiz bin oyu var. Necaattin Demirtaş'ın şu anda iktidar olması kendisine büyük bir avantaj getiriyor. Kavaklılar bölünmeden ona oy verir iseler o da şanslı. Atakum'da ise durum çok farklı oradaki MHP,CHP ve AK Parti adayları şu an itibarı ile eşit şansa sahip oldukları kanaatindeyim, zira MHP adayı Necdet  Çamaş MHP deki tüm grupları etrafında toparlamayı başarmış olmakla çok güzel bir iş başardı, sahada da var o nedenle şanslı bir aday. AK Parti adayı İshak Taşçı'da çok güzel çalışıyor, yukarıda belirttiğim tüm seçim argümanlarını güzel kullanıyor AK Partinin de rüzgarıyla bu seçimi kazanması muhtemel adaylardan birisidir. Metin Burma'ya sıra gelince üç dönem Başkanlık koltuğunda oturmanın ve seçimi iyi bilmenin avantajı ile çok rahat gözüküyor ancak seçimde hiç bir şeyi  göz ardı etmemek gerektiği de unutulmaması gereken bir husustur. Metin Burma'da bu seçimin favori adaylarından birisi olduğuna göre Atakum'da  seçim şu an itibarı ile ortadadır. Diğer ilçelerimizi daha sonraki yazılarda değerlendirmek üzere bugünlük hoşça kalınız.                                            

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR