BUGÜN ADAY ADAYLARININ PERFORMANSINI DEĞERLENDİRELİM

BUGÜN ADAY  ADAYLARININ PERFORMANSINI DEĞERLENDİRELİM

         Siyasetteki  tempo  yoğunlaşınca  köşe yazılarının okunma oranı adeta patladı, normal  şartlarda sadece internetteki yazılarımız günde iki bin kişi tarafından okunurken şimdi üç bin rakamlarını görmeye başladık ve  bizde ekonomideki arz talep dengesi gibi köşe yazılarını her gün yazmak zorunda kaldık. Bizim için köşe yazmak otuz dakikalık bir iş olduğundan sıkıntı yok, yeter ki yazdığımız yazı istediğimiz oranda okunsun biz günde değil bir kez iki kez dahi köşe yazmaya razıyız. AK Parti adeta kendi iç dinamikleri ile uğraştığından gündemi de AK Partili aday adayları belirliyor. Ana muhalefet partisi biraz canlansa çok şey yapabilecek durumda olmasına rağmen  henüz istenilen noktada  canlılık arz  edemedi. Umarım önümüzdeki süreçte biraz daha canlı siyaset yaparlar da biz de haberlerini yaparız.

                AK Parti önce 1 Kasım itibarı ile aday adaylıklarının sona ereceğini açıkladı, ardından da süreyi 1 Aralık tarihine kadar uzattı, bu arada önce teşkilat temayüllerini yaptı ardından temayülden çıkan isimleri kamuoyuna soracak, ardından da Parti Genel  Merkezi aday adayları üzerinde bir çalışma yapıp Başbakan'a sunduktan sonra Başbakan İllerin Milletvekilleri, İl Başkanları ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak belirlediği adaylarla birlikte ilçe Belediye Başkanlıklarına aday olacakları belirleyip kamuoyu ile paylaşacak. Bu süreç kanaatimce yılbaşına kadar sürer, Ocak ayının ilk haftasında ilçe Belediye Başkanları belirlenir. Büyükşehir Belediye Başkanları belki biraz daha önce tespit edilir, zira üzerinde karar kılınacak Başkan adayı ile ilçe Başkanları konusunda yapılacak istişareler olduğundan onlar daha önce açıklanabilir.

                Dün bir özel işim nedeniyle Bafra'ya gittim Osman Genç'in  resimleri Bafra, Ondokuzmayıs ve diğer bölgelerdeki tüm ana artellerde asılı olduğunu görünce biraz araştırayım durum nedir dedim, kanaatimce Osman Genç kamuoyundan birinci çıkacak ancak Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olması için bu yeterlimidir derseniz işin içerisinde Milletvekilleri, teşkilat da olacağından durum biraz karışık.Ancak  şunu söyleyebilirim Osman Genç mevcut Başkan'ı bu çalışmaları ile halleder ama kendisi aday olabilir mi onu bilemem. Bafra ilçesinde Avukat Ersan diye bir arkadaşın iddialı olduğunu duydum ancak mevcut Başkan kanaatimce devam eder. Ondokuzmayıs ilçesinde Osman Topaloğlu'na rakip Dereköy Belediye Başkanı Ahmet Topal var ama Osman Topaloğlunun Bakan Kılıç'la ilişkileri  iyi olduğundan o da devam eder kanaatindeyim.   

                Atakum'a  gelince Hüseyin Dereli çok iddialı çıktı ancak lokal çalışma yapmış olabileceğini düşündüğümden piyasada pek gözükmüyor. Adem Bektaş  ve  İshak Taşçı hummalı bir çalışma içerisindeler.  Geçenlerde  Adem Bektaş ziyaretime geldi ve kendisine çok şanslı olmadığını söyleyince beni ikna etmek için çok detaylı bir izahat yaptı . Kendince haklı.  İshak Taşçı'da çok iddialı çalışıyor, Turan Çakır'a  gelince  Bilboardlarda bir hayli reklamı var ancak çok fazla sahada olmadığı kanaatindeyim.  Diğer siyasi partileri bu yazı da yazmayacağımdan diğerleri ile ilgili yorum yapmıyorum.

                İlkadım'a gelince adayların büyük bir kısmı sahada çalışıyor ancak ilk yola çıkan aday adaylarından İhsan Kaptanoğlu rahatsızlandığından çekilmiş gözüküyor onun yerine önceleri hiç piyasada olmayan ancak 2009 yılında da aday adayı olan Mustafa Topal hummalı bir çalışma içerisinde.  Mustafa Topal'ın adaylığını açıkladığı toplantı ile ilgili iki ayrıntı dikkatimi çekti. Birincisi Topal'ın adaylığını açıkladığı toplantıda Samsun'un önemli iş adamları destek vermek üzere yanında olmaları Topal'ın iş dünyasın da da sevildiğini gösteriyor. Dikkatimi çeken diğer önemli konu ise özellikle İlkadım ilçe teşkilatından  Topal'ın adaylığını açıkladığı toplantıya katılım sağlamamış olmasıydı, bu konuyla ilgili aldığım bilgiler umarım yanlıştır. Özellikle Topal'ın toplantısına katılımın sağlanmaması için baskı yapıldığı bilgisi geldi bana. İnşallah bilgi yanlıştır şayet doğru ise çok ama çok ayıp. İlkadımdaki diğer adaylar Erdoğan Tok, İhsan Kurnaz,  Ahmet Okuyucu ve Enver Sedat Tamgacı gayet güzel sahada çalışıyorlar, diğerlerini  sahada çok fazla görmüş değilim varsa da ben görmemiş olabilirim. Siyasetin canlı ve yoğun tempolu olduğu şu günlerde bizim de işlerimiz yoğunlaşmış durumda. Şehrimiz için hangisi hayırlı ise onun kazanmasını temenni ederek sözlerime son veriyorum. İyi  hafta sonları...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR