BİZİM FIRILDAK ÇAREYİ...

ZİM FIRILDAK ÇAREYİ VEZİRİN LİMANINA SIĞINMAKTA BULMUŞ

Rahmetli babaannem “evlatlarım benim dediklerimi anladığınız zaman ben ölmüş olacağımdanymeti harbiyesi olmayacak” derdi. Geçenlerde köşe yazımda da belirttiğim gibi en kötü huyum başkalarının uzun sürede tanıdıkları insanların gerçek yüzlerini çok kısa zamanda çözüp topluma sunmamr. Bu insanlar tarafından ciddi anlamda eleştirilse de debelenmelerinin asıl nedeni gerçek yüzlerini topluma göstermiş olmamızdır. Gazeteyi kurduğumuz günden bu güne kadar geçen zaman diliminde yapmış olduğumuz tespitlerden gerçekleşmeyen tek bir tanesi dahi olmadığını herkes gördü.

llarca insanları kandırıp, gerçek yüzlerini göstermeyen insanların, ortaya koyduğumuz politikalar ve tavırlarımız sonucu gerçek yüzlerini ortaya koyma noktasına gelmeleri sevindirici bir durum. Çevirdikleri dolaplardan haberi olmayan toplumumuz, gerçekleri görünce kaçacak delik aramaya başladılar bile. Bizim Fırıldak Vekil yıllarca nemalandığı ve her ay vekil maaşı kadar para aldığı şirketin aleyhinde yaptıklarını şirket yetkilileri ve bazı önemli şahsiyetler öğrendiklerinde dudakları uçukladı. Bir yandan adamlara gayri resmi danışman gibi yanaşıp, nemalanacaksın diğer yandan ise adamların onca uğraş verip katkı sağladıkları toplumsal faaliyetlerde başarılı olmamaları için arkadan işler çevireceksin. İnsan bu kadar onursuz, haysiyetsiz ve dönek nasıl olabilir anlamış değilim.

Yüce Rabbime nihayetsiz şükürler olsun ki yaptıkları her işi çok kısa zaman sonra öğrenebiliyoruz. Bazen o kadar enteresan olaylarla karşılaşıyorum ki anlatamam. Özellikle planlamış olsam, yapma imkanım olmayan işlerle karşılaşıyorum. Geçenlerde önemli bir yöneticinin yanında otururken bizim Fırıldak Vekil yanında oturduğum yöneticiyi aradı, yönetici konuşurken hı, hı yapmaya başlayınca ortada bir sıkıntının olduğunu anladım, meğer bizim Fırıldak nemalandığı şirketin aleyhinde bazı işlerin yapılması için yöneticiye talimatlar yağdırıyor, yönetici de işi geçiştirmeye çalışıyor.

rıldak Vekil bu organizasyonda başarılı olamayınca foyaların ortaya çıktığını gördü. Şehirdeki siyasi dengelerin aleyhine döndüğünü gören Fırıldak Vekil çıkış yolu aramaya başladı. Daha önce aleyhinde konuşmadığını bırakmadığı, bizzat Başbakan'a çıkıp kötülediği Vezir Hazretleri ile anlaşmaktan başka çaresi olmadığını düşündü ve Vezir Hazretleri'nin limanına demir attı. İki bitmiş siyasetçiden bir adam olur mu bilinmez amarıldak Vekil'in sığınacağı başka liman olmadığı ortada olduğundan soluğu aldığı Vezir Hazretleri ile iyi anlaşacağa benziyorlar!...

İki bitik siyasetçinin yeni icraatlarına gelince Fırıldak Vekil'in yıllarca beraber olduğu basın kuruluşu yapmak istediği operasyonda destek olmayınca basın desteği kalmadı. Bunun üzerine bitik vaziyette olan şehrin en eski gazetesi ile seçim sonuna kadar geçerli olacak bir anlaşma sağladı ve yayın politikalarını Fırıldak Vekil'in istediği şekilde yapmaya başladı. Dikkat ederseniz son zamanlarda Samsunspor ile ilgili iki büyük gazete şirketleşmeden yana tavır koyarken malum gazete karşı duruş sergiliyor. Bunun tek nedeni bahsettiğim organizasyondur.

Bu Fırıldak Vekil o kadar onursuz bir fırıldak ki anlatabilmek için doktora tezi hazırlamak lazım. Geçenlerde Samsunspor maçında Galip Öztürk'ün yanında oturuyormuş, seyirciler “Samsun Şampiyon Galip Başkan” diye tezahürat yapınca bunu kıskanmış ve Galip Öztürk Bey'e dönüp “Galip Bey bu seyirci seni çok seviyor, liderlerini de tanıyorsun, söyle de ikinci yarıda bana tezahürat yapsınlar” demiş. Bir insan bu kadar nasıl küçülür çok merak ediyorum.

Geçtiğimiz günlerde Fırıldak Vekil'in aleyhinde yayın yapan ve köşe yazısı yazan Vezir Hazretleri'nin gazatası ve köşe yazarı da bundan böyle yanında yer alacağından çok mutlu ve bahtiyarmış!... Nasıl olsa Samsun'un tamamına yakını bu gazatayı okuyor!... Artık bizim Fırıldak Vekil'i kim tutar!... Kurt kocayınca ormanın maskarası olur misali bizim Fırıldak yaş bakımından belki kocamamış ancak siyasette yalama durumuna düştüğünden piyasanın maskarası haline geldiğini unutmasın! Limanına sığındığı Vezir Hazretleri'nin limanına daha önce sığınanlara bir baksın da ondan sonra yaptığı hatanın farkına varsın. Bugünlük de bize aylan yer bittiğinden yazımıza son vermek zorundayız, bir sonraki yazıda buluşmak üzere kalın sağlıcakla

NOT: Suat Kılıç çok yorulduğundan cumartesi, pazar ve pazartesi günü İl Başkanlığı tarafından kendisine izin verilmiş. Tatil boyunca kendisine hayırlı istirahatlar temenni ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR