Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

BAYRAM VE KAFİRLER

Bir ramazan ayını daha Allah’ın izni ile bitirdik. Bayramda koronadan korunmak için dört gün daha evlerdeyiz, gerçi biz toplum olarak yasak kalkınca geçmiş bayramın mübarek olsun diyen bir milletiz. Eş, dost, aile büyüklerini ziyaret etmeden duramayız. Ama bu beladan dünya da erken kurtulma sansına sahip tek milletiz. Bu sebeple sabretmeli ve biraz daha evlerimizde durmalıyız. Durmalıyız ki ülke olarak bu beladan bir an önce kurtulup önümüzde gelecek olan kurban bayramını bayram tadıyla sevdiklerimizle geçirelim. Eğer bu şekilde gidersek kurban bayramında rahatlamış olacağız. 

Bayram konusunu geçtikten sonra kafirler konusuna gelelim:Kafirin bayramı olmayacağı gibi ramazan ayıda olmaz. Kafir kafirdir. Kafir in anlamı “örten” dir. Yani gerçek ve doğru inançları örttüğü ve yanlış şeyleri savunduğu için böyle kişilere kafir denir. Kafirler yalanın dostu doğrunun düşmanıdır. 

Kendini akıllı sanan kafir in biri bir önceki yazımın altına yorum yazmış, yazılarımın altına yorum yazan çok kişi var, kimi övüyor, kimi eleştiriyor, seviyeyi kaçırmadığı sürece hepsine eyvallah, ama bu kafir yorumu yapan kısma benim adımı soyadımı yazmış, yani ben kendi yazıma kendim yorum yapmışım gibi göstermeye çalışmış, yorum olarak ta kendi yazdığım yazıyı eleştiren bir ifade yazmış, aklınca Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile beni karşı karşıya getirecek. Kuş beyinli ve geri zekalı olduğunu bir kez daha gösteren bu kafir benimle başkanın arasını açma gafletine düşmüş, sen değil senin gibi o kafir baban gelse gücü yetmez. Kafir annenin ve babanın inançsız kafir çocuğu bu yazımı iyi oku yine yorum yazarsın. 
  
Bu hem kafir hem de kuş beyinli bunu yapınca kim olduğunu öğrenemeyeceği düşünmüş olmalı ki, böyle bir şey yaptı, geri zekalı kuş beyin, sen o kuş beyninle geri kalmış zekan ile cami duvarına yaptığının farkında bile değilsin, Türkiye nin ilk telefon hattı üzerinden 188 ile başlayan İP numaranla bize numara çekmeye kalkıyorsun. Ben senin kim olduğunu biliyorum. Bakalım şimdi ne yapacaksın bir insan insan olmayı anne ve babadan öğrenir, insan sevgisi ve inancını, gelenek ve göreneği atalarından alır. 

Bu arada bu zor günlerde yeni iş kurmaya çalışan insanların önünü kesmeye çalışan aile bireylerinden, yaptıklarını inkar edip başka insanlar üzerine oynayanlar, değer yargıları yok olmuş insanlardan geçilmiyor. Bunlara aslında insan denilmez, insanlıktan nasibini almamış zavallılar demek daha doğru olur. Bu zavallılar dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanıyorlar. Onların etkisi sadece şantaj ile kendilerine mahkum ettikleri güçsüz kişiliklere geçer. Kendi çıkarları için göz kırpmadan 40 yıllık dostlarını satabilen bu zavallılar zamanla yok olmaya her zaman mahkumdurlar. Bunlar da yok olma alametlerini yaşarken sonlarının geldiğini fark ederek son çırpınışlarını yapan zavallılardır. 2021 sonunu göremeyecekleri bugünden belli olan bu kendini beğenmiş zavallılar, her şeyin farkına vardıkça daha acımasız hale dönüşürler. Yalanları ve timsah göz yaşları ile yapmayacakları hiçbir şey yoktur.

Hayatın içinde güzellikler ve kötülükler her zaman var olduğu gibi bu dünya var oldukça da sürecektir. Her şeyler insanlar içindir. Herkesin iyi niyetli kişilerle karşılaşması dileği ile ramazan bayramınızı kutlar, bu bayramda ve bayram sonrasında evde kalmanızı diler, önümüzde gelecek olan kurban bayramını kadar korona dan kurtulup sevdiklerinizle birlikte geçirmenizi dilerim. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR