Allah Resulü (S.A.V.) dilencilik yaptı mı?

Hayatımın ilk mesleği olan Din Görevlisi mesleğini, çok sevmeme rağmen iki yıl gibi kısa bir süre yaptıktan sonra bırakmamın en önemli nedeni ücretinin yetersizliği idi. Aldığım maaşın yarısı kiraya gidiyordu, kalan yarısı ile şehir merkezinde geçimimi temin etmem imkânsız olduğundan üç seçeneğim vardı birincisi; ek iş yapıp, geçimimi temin etmek, ikincisi; Üniversiteye gidip, tahsil hayatımı devam ettirmek, üçüncü şık ise, sesim fena olmadığından bir ekip kurup; mevlid, Kur"an okuyup para almaktı. Ben üniversite hayatını tercih edip, görevden istifa ettim.
Görev yaptığım iki yıllık süre içerisinde Allah"a hamdolsun ne Kur"an okuyup para aldım, ne de cenaze yıkayıp para aldım. Bu görevleri yaptım ancak, Allah rızası için. Sadece bir sefer Ağa dayının, hanımı öldüğünde benden, sala okumamı isteyince, "olur da Ağa dayı, arkadaşlara 3-4 kg baklava alırsan bende sala okurum" dedim. Ağa dayı, sesim hoşuna gittiğinden ısrarla benim okumamı isteyince ben de okudul. Arkadaşlarla birlikte Ağa dayının baklavasını afiyetle yedik.
Benim görev yaptığım dönemde din görevlileri, öğretmenin aldığı maaşın yarısını alıyordu. Şimdi ise, ikisinin maaşları da aynı sadece, öğretmen ders saati ücreti alıyor, o da hakkı. Sizin anlayacağınız din görevlileri, aldıkları maaş ile geçinemeyince isteyici konumuna düşüyorlardı. Şimdi ise, hamdolsun böyle bir durum yok, düzeltenlerden Allah razı olsun.
Gelelim konumuza; sanırım 10-15 yıldır yılda bir kez "Kutlu Doğum Haftası" adı ile Peygamber efendimizin doğum yıldönümü kutlanıyor. Buna denecek bir şey yok güzel bir faaliyet, yeni nesillere Allah Resulü"nün doğumu ile ilgili, toplumun aydınlatılması güzel bir faaliyet, ancak bu faaliyetleri yapabilmek için camilerden yardım toplanması çok çirkin bir hadise. İki haftadır cuma günü camilerde hoca efendiler, ilçe müftülüklerinden gelen yazıları okuyor. Söyledikleri ise, aynen şöyle: “Muhterem Cemaat Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Peygamber efendimizi tanıtmak amacı ile sizlerden, yardım talep ediyoruz.” Hoca efendi ne yapsın verilen görevi yapıyor, ancak böyle rezillik olmaz! Camii ihtiyaçları için, Kur"an kursu için v.s toplanan yardımı anladık da Resulullah"ın tanıtımı için yardım toplamanın ne anlama geldiğini bir türlü anlayabilmiş değilim. Koskoca alemlerin efendisinin tanıtıma ihtiyacı varmış da! .. yardım topluyorlar. Hiç böyle bir rezillik görülmüş mü sorarım size! Bunu dünyanın neresinde gördünüz söyleyin de biz de bilelim. Değil gelişmiş ülkelerde, üçüncü dünya ülkelerinde dahi görülmemiş bir rezalet. Neymiş efendim! Kermes yapılacakmış, güreş yapılacakmış, konferans verilecekmiş bu organizasyonlar için paraya ihtiyaç varmış. Yani sizin anlayacağınız, İlahiyat fakültelerinde, 3-4 milyar maaş alan hocalar, alemlerin efendisini topluma anlatmak için, verecekleri konferanslardan para alacaklarmış da bunun için para toplayacaklarmış.  Güreşler yapılıp, güreş ağaları seçilecek de para verilecek, güreş ağası seçilen o imamdan bozma zatı muhterem parayı vermeyecek, parayı cemaatten alacaksınız öyle mi? Yazıklar olsun, sizin tebliğ anlayışınız bu ise, vay geldi bu dinin başına. Hiç unutmuyorum bir hocamız derdi ki; “Çocuklar, İslam Dini Neşvü nema bulacak fakat şu din adamları yakasından bir düşse!” gerçekten çok doğru bir ifade. İslam Dini tüm cihana yayılacak ta, yakasını bir bıraksak.
Asrı Saadete dönüp bir bakalım. Allah Resulü gerek tebliğ yaparken, gerekse yardım ederken başkalarından toplayıp da fakir fukaraya dağıtmış mı, yoksa kendi maişetinden keserek elinde, avucunda ne varsa Sahabei Kiram ile bölüşmüş mü? Bizim hoca efendilerin üniversitede, ders saat ücreti, maaşları derken aylıkları 3-4 milyarı bulurken, kalkıp da verdikleri konferanslardan para alıyorlarsa çok ayıp! Yok hoca efendiler, almıyorsa yapılan daha da ayıp. Kaldı ki üniversitedeki hoca efendilerin, birçoğunu tanıyorum, bu tür paralara minnet edecek yapıda insanlar değiller. Ben, bu diyanet camiasını iyi tanırım. Toplum, "hocalarla uğraşmak günahtır" diye onlarla uğraşmaz. Millette Allah korkusu, bunlarda ise, Allah adına yanlış işleri yapma adetleri devam ettikçe kimse bu toplumdan fayda beklemesin. İnsanlara eğriyle doğruyu, günahla sevabı öğretecek olanlar kalkıp da, "Peygamber efendimizi tanıtmak için para topluyoruz" derse, cahil, cühela ne yapsın?
Beyler kendinize gelin Âlemlerin efendisinin sizin tanıtmanıza ihtiyacı yok, aksine sizlerin âlemlerin efendisini tanıyıp, onun ahlakı ile ahlaklanmaya ihtiyacınız var.  Etmeyin, eylemeyin, bırakın şu dinimizin yakasını da, millet rahat bir şekilde camilere gitsin, dilediği gibi dinini diyanetini yaşasın.   Mutlu Pazarlar  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR