Akın Özgün Belediye görevlisi mi?...

Akın Özgün Belediye görevlisi mi , kabzımal mı, gizli kasa mı?

Bugüne kadar ele almadığım, almak istemediğim, hatta başkalarının almasını beklediğim konulardan birisi de Akın Özgün konusu idi. Bu arkadaşımızı, severim, beşeri münasebetlerimiz de gayet iyidir ancak, karabatak gibi bir dalar, bir çıkar; nerde, ne iş yaptığı ve ne zaman, nerede olduğu belli değildir. Bir bakarsınız Ankara"da, bir bakarsınız İstanbul"da, bir bakarsınız yurt dışında. Ne iş yaptığını sorduğunuzda "Ben Kabzımalım, siyasetten anlamam" der çıkar, işin içinden.
Dört yıla yakın bir süre görev yaptığım Büyükşehir Belediyesi"nde ne iş yaptığını, kimlerle yakın, kimlerle uzak olduğunu anlayamadığım, muamma adamlardan birisi de Akın Özgün"dür. Bu arkadaşımız daha önce belediyede danışmanlık görevinde bulunmuş, istifa ederek sebze halinde kabzımal olarak dükkân işletmeye başlamış fakat belediye personeli gibi zamanının büyük bir bölümünü belediye işleri ile uğraşmakla geçirir. Ayın yarısından fazlasını şehir dışında geçiren bu şahıs, bir yandan ticaret yapıyor gibi gözükse de asıl işi belediyenin arka plan işlerini yürütmektir.
ANAP Eski Genel Başkanları"ndan Nesrin Nas Hanımefendi"nin, Genel Başkan"ı olduğu TUGİB (Türkiye Girişimciler Birliği) Akın Özgün"ün organizasyonu ile devralınıp, başkanlığına Y.Ziya Yılmaz getirilmiş, Ankara"da bir daire kiralayarak merkez ofis olarak işler oradan yürütülmüş, TUGİB"in eskiden kalma borçları Belediye kasasından ödenmiş, o işten istedikleri siyasi sonucu alamayınca da SABEK adı altında, Samsun Bölgesel Ekonomik Kalkınma ofisi adında bir dernek kurmuşlar, derneğin alt kuruluşlarına ve yönetimine kendilerine yakın ne kadar adamları var (Keresteci, Fahri konsolos gibileri) ise, onları üye yapmışlar, ardından da, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan Anakent İş Merkezi"nde bir kat bu işe tahsis edilmiş, başına Akın Özgün konulmuş, 25-30 civarında ahbap, çavuş işe alınmış. İşlerinin adı ise Stratejik planlar hazırlamakmış!.
Bu stratejik planlar Samsun"un kalkınması için mi, birilerinin kalkınması için mi hazırlanıyor onu bilemiyorum, ancak bildiğim tek şey bu ofisin yıllık 400.000TL (Eski Para ile Dört yüz milyar) civarında gideri olduğudur, bu bütçe her yıl Belediye bütçesinden karşılanıp, meclisten onay alınmaktadır.
Peki, bugüne kadar SABEK ne yapmıştır diyecek olur iseniz, elbette ki yararlı işleri de olmuştur,  Samsun"un ekonomik, sosyal ve üretim haritaları çıkartılıp, kitapçıklar haline getirilmiştir. Gerek TÜİK, gerek se diğer araştırma kuruluşları bu kitapçıklardan faydalanmaktadırlar, ayrıca Kalkınma Ajansı"nın kuruluş çalışmalarında bu arkadaşlarımızın emeği geçmiştir. Ancak, yapılan işlerin birçoğunun belediye personeli ile yapılmasına rağmen, bu ofis yapmış gibi göstermek doğru değil. Bu ofisin en büyük görevi; hatırlı birilerinin çoluğuna, çocuğuna iş temin etmek, yurt dışı seyahatleri organize etmek, birilerinin belediye bütçesinden yapamadığı giderleri buradan temin etmektir.
Ne iş yaptığı sorulduğunda "Ben Kabzımalım başka işlerden de anlamam" diyerek kendisini perde arkasına atan Akın Özgün"ün, öyle dediği gibi masum bir kabzımal olduğunu sanmayın. Adam birilerinin güvenine layık olmuş, hiçbir bedel ödemeden, çok güzel yerlere gelmiş. Hatta o kadar güvene layık olmuş ki, para ödeyerek alınan arsanın tapusu arkadaşımızın eşinin üzerine yapılmış. Bakın adamdaki hünere! Kendisinin para ödeyip, ödemediğini bilemiyorum, ancak adam o kadar güvenilir bir insan ki kocaman arsa adamın eşinin üzerine tapu ediliyor. Arsa alınması kadar makul ve doğru bir şey yok, adam istediği arsayı parası ile alır, kimseciklerde bir şey diyemez, demeye de hakkı yoktur. Fakat burada benim merak ettiğim konu, neden Akın Özgün de başkası değil, sorusudur. Adam masum, sade bir kabzımal iken, adamı bu denli riskli işlerin içerisine neden sokarlar anlayamadım!
Eski otogar"ın arsası satılacak, Akın Özgün halledecek. Ankara"da büro tutulacak Akın Özgün halledecek, İŞGEM (İş geliştirme merkezi) kurulacak Akın Özgün halledecek, Stratejik planlar hazırlanacak Akın Özgün halledecek, arsa alınacak Akın Özgün halledecek, seçim yapılacak Akın Özgün karargâhta yöneticilik yapıp seçimi halledecek, televizyon programları yapılacak Akın Özgün halledecek. Sizin anlayacağınız Kral hazretlerinin arka planındaki tüm önemli işleri Akın özgün halledecek. Yazık, günah değil mi, benim sade Kabzımal arkadaşıma? Bırakın yakasını adamcağız işini yapsın! Öyle değil mi? Kardeş.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR