AHİRETTE KURTULUŞA ERENLER

Ahiret dünyada kazanılır. Peygamberimiz, ahiretin tarlasının dünya olduğunu bildirmiştir.

Dünyadaki yaşam tarzı ve biçimi ahirette varılacak yerin konforunu, yani güzelliğini de belirleyecektir. Öyleyse ! Kimler ahirette kurtulmuş olacaktır.

Kurtuluşa ermek için iman, vazgeçilmez ana şarttır. Yüce Allah, Mü’minun suresinin 1. ayetinden itibaren felaha erenleri saymıştır. Ve müminlerin gerçekten felaha erdiklerini bildirmiştir.

Nefsini her türlü kötülüklerden temizleyen ve günahlarından af dileyenler de kurtuluşa erenlerdendir. A’la suresi 14.ayette; temizlenen ve arınanların kurtuluşa erecekleri belirtilmiştir.

Allah’tan korkanlar ve sadece Allaha ibadet ve itaatta bulunanlar da kurutuluşa ereceklerdendir. Ali İmran suresi 200.ayette; Allah’tan sakınanların felaha ereceği müjdesi verilmiştir.

Allah yolunda malla, canla cihat etmek kurtuluşa ermenin en kolay yoludur. Maide suresi 35.ayette, Allah yolunda cihat etmenin mutluluk vesilesi olacağı hatırlatılmıştır.

İçki, kumar ve benzeri Allah C.C.’ın kötü ve pis olarak tarif ettiği fiillerden uzak durmak da saadete ermede önemli bir vesiledir. Bu husus maide suresi 90.ayette ifade edilmiştir.

Allahın verdiği nimetleri hatırlayıp, nimetin sahibine nimetin aynısını değerlendirerek şükretmenin de  kurtuluş vesilesi olacağı Araf suresi 69.ayette anlatılmıştır.

Allah c.c.’ı zikretmek başlı başına bir kurtuluş vesilesidir. Enfal suresi 45. Ayet bu husustan bahsetmektedir.

Secde ve ruku ederek Allaha kulluk edenler, Allahı unutmayıp önünde eğilenler kurtuluşa ermede zorlanmayacaklardır. Hacc suresi 77.ayette Allaha ibadet edip hayırlı işler yapanların kurtuluşa ereceği bildirilmiştir.

Günahlardan istiğfar ederek yeni bir kararlıkla tövbe edip yanlışsız ve günahsız bir yaşama geçmek kurtuluş vesilesidir. Nur suresi 31.ayette tevbe edenlerin kurtuluşa ereceği hatırlatılmıştır.

Namaz kılanlar, sahip olduğu rızıktan olmayanlara verenler, gayba inananlar, Bakara suresi 3,4 ve 5. ayette bildirildiğine göre kurtulmuş olacaklardır.

Ali İmran suresi 104.ayette belirtildiği gibi iyiliği emredip kötülükten sakındıranlar da kurtuluşa ereceklerdir.

Yaptıkları işte Allah rızasını gözetenler, Allahın dinine hizmet ve yardım edenler, cimrilikten uzak duranlar da kurtuluşa erecek olanlar arasındadır.

Ramazan ay’ı kurtuluşa erme gayretinde olanlara önemli fırsatlar sunmaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR