Açıklanmayan belediye başkan adayları...

Açıklanmayan belediye başkan adayları ve basının yorumları

Dün saat 13.00" te Ak parti adayları Atakum kültür ve Eğlence Merkezinde basına tanıtıldı. Zaten daha önce listede kimlerin olduğu, kimlerin olmadığı belliydi, ancak resmi bir açıklama olmadan yazmak istemedim.
Açıklanmayan veya değişen en önemli iki isimden birisi İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok diğeri ise Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş. Bu iki arkadaşımız bulundukları belediyelerde 5 yıl görev yapmış, bir dönem daha yapabilmek için uğraş vermiş, ancak muvaffak olamamışlardır. Erdoğan Başkan kaldırıp atılacak bir başkan değildi. Gerçekten yazık oldu. En az bir dönem daha görev yapması gerektiğini düşünüyorum. Şimdi söyleyeceklerime birileri kızacak ama hiç önemli değil. Süleyman Kaldırım Büyükşehir Belediye Başkanı, Erdoğan Tok İlkadım Belediye Başkanı olsa idi kötümü olurdu? Veya tam tersi olsa yine gayet güzel olacağı kanaatindeyim. Ancak siyasi otoriteler, yaptıkları hesabı toplum adına veya şehir adına değil de kendi çıkarları adına yapınca, ortaya bu tür manzaraların çıkması doğal bir sonuç. Ancak olan oldu, bundan sonraki süreçte olması gerekenlere bakmak gerek. Onu da zamanı gelince yazacağım. Ancak bu arada basınımızın ünlü vampiri, pornocu yandan bacanak hazretleri sürekli oturup kalktığı, kendisini siyasi otorite olarak ilan ettiği mekanları nasıl terk edecek çok merak ediyorum! Bir yandan Kral hazretlerinin yanından ayrılmayan, diğer yandan ise akrabam dediği Erdoğan Başkan"ın mekanını terk etmeyen bizim vampir, demek ki kral hazretlerini akrabası ile ilgili ikna edememiş veya etmek için gayret sarf etmemiş ki, Kral hazretleri istemedi onu. Ama olsun o sebepleneceği kadar sebeplendi. Gitti bacanak, gelir hemşehri. Onun için ne fark eder! Seçimin ardından derhal, behemehal seçilen başkan ziyaret edilip, kaldığı yerden devam etme cihetine gidilir. Önemli olan, şunun bunun başkan olması değil, duygusal ilişkilerin yerinde olmasıdır. Örneğin animasyon bedelleri, takvimler, tanıtımlar devam ettikçe problem yok, aksi halde problem büyük olur! Ondan da seçilen başkanın zarar göreceği başkana birileri tarafından anlatılır, mesele hallolur. Birde o mekandan hiç ayrılmayan büyük iş adamı, kulüp yöneticisi, siyaset uzmanı bir türeme var onun hali ne olacağını önümüzdeki yazılarda yazacağım.
Gelelim yeniden aday gösterilmeyen Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş"e; Öyle birilerinin dediği gibi yok Ankara"dan müdahale edilmiş, yok İstanbul"dan, Konya"dan birileri araya girmiş hikayeleri tamamen hilafı hakikat. Olayın aslını herkes biliyor. Ancak söylemek işine gelmiyor. Kimse demiyor ki son üç,dört senedir Bafra"da herkesin ağzında sakız olan bazı konular var. Bu konuları dile getiren bir mektup, AK Parti genel merkezine gönderildi ve AK Parti genel merkezi konuyu araştırıp, telefon anketi ile de teyit edince Şükrü Neiş silindi. Yoksa durup dururken bir belediye başkanı silinmeyeceğini havada uçan kuşlar bile bilir. Burada suçlu aramaya gerek yok, herkes suçu kendinde aramalı. Seçildikten sonra birlikte olduğu arkadaşlardan tutun da, verilen ihalelerdeki isimlerden, aile içerisinde yaşadığı sıkıntılara kadar en ince detayını toplumun takip ettiğini ve konuştuğunu unutmamalı. Etraflarındaki insanların kalitesi ile ölçüldüğünü bilmeyenler, değil şehremini olmak, iyi bir insan, iyi bir arkadaş bile olamazlar. Bir ili, ilçeyi, beldeyi yöneten insanlar oturmalarına, kalkmalarına, ticaretlerine, evliliklerine, beşeri münasebetlerine çok dikkat etmek zorunda olan insanlardır. Toplumun kabul etmeyeceği işleri yapanlar, görev süreleri bitiminde, yaptıklarının bedelini ödeyeceklerini unutmamalılar.
Önümüzdeki dönem aday yapılan Zihni Şahin Bey"e gelince, bir önceki dönemde de Ak parti"den aday adayı olmuş, ancak aday olamamıştı. Kendisini yakinen tanımıyorum ancak uzun yıllardır dostum olan Ali Duran ağabeyim herkese referans olmaz. Zihni Bey"in her şeyine kefil olduğunu, çok düzgün bir kişi olduğunu, gerek ticari açıdan, gerek ictimai açıdan, gerekse ahlaki açıdan dört dörtlük bir insan olduğunu söyledi bana. Ali ağabey öyle kolay kolay bir insan için bu denli referans vermez. İnce eler, sık dokur. Demek ki Zihni Bey düzgün bir insan, Allah mahcup etmesin diyorum. Hepimize hayırlı pazarlar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR