ZOR DEPLASMANDA RAHAT GALİBİYET

TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele veren Yılport Samsunspor Trabzon Hekimoğlu karşısında puan veya puanlar kaybetmemek adına çıktığı bu zorlu deplasman maçından iyi futbol sergileyerek 5 gollü bir galibiyet elde etti. Zirve yarışından kopmamak için büyük bir mücadele verilen Samsunspor'da son haftalardaki gelişen olayların takıma yansımadığı ortaya çıktı. 

Maça gelirsek büyük bir efor sarfederek Hekimoğlu takımını yenmek için kırmızı şimşekler oyuna oldukça hızlı başladılar. Rakibi üzerine çekerek kontra ataklarla gol arayan Samsunspor kontrollü oyunu başarıyla oynayarak rakibi üzerine çekti. Defansı sağlam yapan kırmızı şimşekler rakibe hiç gol imkanı vermemek için temkinli oyundan taviz vermedi. 

Sahada 4-1-4-1 dizilişiyle oyuna hükmetti. Kırmızı şimşeklerin çiçeği burnunda teknik direktörü bu maçı tribünden izledi. Dakikalar 6'yı gösterdiğinde Atabey'in ortasını iyi takip eden Bahaattin takımını 1-0 öne geçiren golünü Hekimoğlu ağlarına bıraktı. Sarı kart cezalı olması nedeniyle Caner Arıcı'nın yerine sağ bekte Samet Asatekin görev yaptı ve oldukça da iyi oynadı. 

Hekimoğlu takımının zaman zaman Yılport Samsunspor kalesinde atakları olduysa da başarılı genç kalecimiz Nurullah tarafından önlendi. Dakika 36'da Bahattin Köse tek başına Hekimoğlu ceza sahasına girdi. Kaleciyi de üstüne çekerek enfes bir gol daha atarak takımını deplasmanda 2-0 öne geçiren golü atmış oldu. 

Kırmızı şimşekler kontrollü oyunu sayesinde Hekimoğlu takımının arka tarafında boş alanlar bulmaya başladı. Bunlardan birisinde de yine Bahattin Köse bu maçta devleşerek 3.golü de Hekimoğlu ağlarına bırakmış oldu. Böylece Bahattin Köse gol krallığında çok iddialı konuma geldi. İlk yarıda rakip kaleye 3 gol bırakan futbolcu Bahattin Köse hat-trick yaptı. Müsabakanın ilk yarısı 3-0 önde bitti. 

Dakikalar 47'yi gösterdiğinde Ferhat ceza sahasında buluştuğu topla farkı 4'e çıkaran golü attı. İyice rahatlayan kırmızı şimşekler oyunu rölantiye aldı. Ancak buna rağmen hızlı çıkışlarını sürdürmeye devam ettiler. 90+1’inci dakikada ani gelişen Samsunspor atağında kaleci ile karşı karşıya kalan Atabey’in vuruşunda top ağlarla buluştu. 

Yılport Samsunspor bu zorlu deplasmanda 5 golle rakiplerine gözdağı vermiş oldu. Maçı Ertuğrul Sağlam'ın tribünden izlemesi de ayrı bir heyecan yaşattı. Efsane başkanın istifası camiayı çok üzse de Samsunspor takımının bu gelişen olaylardan etkilenmemesi ve görevini yapmaları da teknik heyetin bir başarısı olarak görüyorum. Ertuğrul Sağlam'ın da hazır bir takım ve ekiple başarıya ulaşacağından şüphemiz yok.

HER ŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR