Vezir Hazretlerinin “U” Dönüşü

Samsunspor kulübü kaynak arayışı içerisinde…Bu konuda en önemli ayağı olan Büyükşehir Belediyesinde yaşanan meşhur A Takımı operasyonunu, ardından çektiğimiz sıkıntıları bir Allah bilir, birde ailelerimiz. Olayın iç yüzünü bilmeyen herkes, toplanan paralardan kulüp dışındaki insanların da nemalandığını sanarak günah alırlar. Hatta kendini bilmez bazı yazar müsveddeleri de, konuya bu açıdan yaklaşarak, eleştiri yapmaktadırlar.
Gazetemizi kurma sebeplerinin başında, bu olaylar olduğunu defalarca yazmamıza ve TV"ye çıkıp anlatmamıza rağmen, işine gelmeyen bazı cahil kafalı adamlar, hala daha o olayları kullanarak, prim yapmanın peşindeler. Ben o arkadaşlara hodri meydan diyorum ve sıkıysa bu akşamki Kanal S de yayınlanacak olan DOBRA DOBRA programına gelsinler orada tartışalım diyorum. Paraların nereye gittiğini, delilleriyle birlikte açıklayayım da, bakalım o yazı yazdıklarını sandıkları gazetede, bir daha bırak yazı yazmayı, kıyısından, kenarından geçebiliyorlar mı hep birlikte görelim.
 Bekara karı boşamak kolaydır ama, işin içerisine girdiğiniz zaman, olayın öyle olmadığını görüyorsunuz. Benim canımı sıkan konu, bu şehirde bu güne kadar elini taşın altına koymadan, sürekli birilerini maşa gibi kullanan insanların, sıra nimete gelince ortaya çıkıp, külfete geldiğinde ortalıktan kaybolmaları bir yana, adamların konuşmaya sıra geldiğinde mangalda kül bırakmamaları, insanı çileden çıkarıyor.
Son iki yıldır, kulübün içerisinde  bulunduğu ekonomik çıkmazları , aşabilmek için, her türlü yol denendi. Olağanüstü kongreler yapıldı, başkanlar değişti, yönetimler değişti, TV programları yapıldı, kumbaralar kuruldu. Büyük iş adamlarına müracaat edildi, şehir dışındaki samsunlulara gidildi. Kısacası her yol denenmiş olmasına rağmen, ekonomik darboğaz, bir türlü aşılamadı. Şimdi olaya başka bir çözüm bulabiliriz ümidiyle, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ve Başkanı ile birlikte, dün akşam bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, kulübün içerisinde bulunduğu ekonomik durum anlatıldıktan sonra, çözüm yolları anlatıldı. Çözüm yolları olarak da, İstiklal caddesi ve Gazi caddesi kenarındaki park ücretlerinin, kulübe verilmesi, Yabancılar pazarı ve diğer Oto Parklardan alınan ücretlere, kulüp payı eklenmesi talep edildi. Toplantıya katılan bazı siyasi partilerin meclis üyeleri, olumlu yanıt verirken, bazıları bu otoparkların verilebilmesi için ihale yapılması gerektiğini, ihaleye de herkesin girebileceğini söyleyerek çekimser davranmış.
Daha düne kadar, bildiri dağıtıp, Samsun'un Ali Dibo'ları  diyerek kulübe toplanan paralar üzerinden siyaset yapanların, Şimdi, "Olur, ne demek. Kulüp hepimizin,yapalım". demeleri gerçekten enteresan. O ilanlar benimde elimde saklı. Böyle bir uygulamayı, ihaleye gitmeksizin yapmak; gayri yasal, ihaleye gidip, "Kamu yararına dernektir" diyerek başkalarının girmesini engellemek veya girmeleri halinde dahi, ihaleyi onlara değil, kulübe vermek ihaleye fesat karıştırmaktır.
Vezir hazretleri, seçim döneminde dahi, yeşil ışık yakmadığı bu yaklaşımlara, seçimden umduğu oyu alamayıp, gerilemeye başladığını fark edince, derhal bir “U” dönüşü yaparak, taşın altına elimizi koymamız lazım diyerek farklı bir yaklaşımda bulunuyor ise, ben bunda asla samimiyet aramam, olsa, olsa siyaset var der geçerim. Bazı aklı-evvellerde, "Memurların maaşından keselim demişler". Kesin de göreyim, size erkek diyeceğim. Kesersiniz ama, sizin de ipinizi keserler haberiniz olsun.
Kulübe yardım edilmeli mi derseniz, edilmeli derim, ancak orada işi bilmeyen, saf, yeni meclis üyesi arkadaşlarımız var. O insanları yakmanın bir anlamı yok. Biz yandık, bari o insanlar yanmasın. Yapılacak her gayri yasal işlemle ilgili, savcılığa müracaat edeceğimi bilmelerini istiyorum. Bizim yaptığımız uygulama doğru idi ise, bu mahkemeler neden yanlış idi ise ,aynısını yapmaya çalışmanın anlamı ne?
Peygamber Efendimiz "Müslüman bir delikten iki kez ısırılmaz" buyurmuşlardır, biz bir kez ısırıldık, diğer kardeşlerimiz hangi siyasi partiden olurlarsa olsunlar, ısırılmalarına gönlümüz razı olmaz. Yok, onlar kendi rızaları ile ısırılmak isteniyorlarsa, diyecek sözümüz yok. Bu konuları ve yaklaşan İl başkanlığı seçimini daha detaylı konuşmak üzere, akşam Kanal S televizyonunda buluşmak ümidiyle..
Hoşça kalınız…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR