VEZİR HAZRETLERİ ERBAKAN HOCA’NIN YOLUNDA

VEZİR HAZRETLERİ ERBAKAN HOCA'NIN YOLUNDA

Diyeceksiniz ki bu başlık da nereden çıktı,  Vezir  Hazretleri  nire  Merhum  Erbakan  Hoca nire, öyle demeyin  aşağıda  yazacaklarımı okuduğunuzda  bana hak  vereceksiniz. Vezir  Hazretleri Merhum  Erbakan Hoca'nın  rahlei tedirisinden geçmese de Hoca'nın  siyasi  hayatını kendisine  örnek aldığını  açıkladı. Aslında bunu ben de bilmiyordum, dün sabah  bir arkadaşımdan öğrendim. Bundan bir kaç gün önce Ulusal bir TV kanalına yaptığı  açıklamada  ölünceye kadar siyaset yapmak istediğini  beyan etmiş!....

            Refah  Partisi'nde  görev yaptığımız süze  zarfında zaman, zaman  Balgat'da bulunan eğitim merkezinde  bizleri  eğitime tabi  tuttuğu  dönemlerde  siyasetin   hakka  hizmet aracı olduğunu, böyle bir meslekten emekli olmanın mümkün olmadığını, bir Müslüman'ın  emekliye ayrılma hakkı olmadığını, bu nedenle  hayat boyu siyasetten kopmasının doğru olmadığını söylerdi.  Gerçekten de merhum görevinin başında iken rahmetli oldu. Vezir Hazretleri de hocanın bu prensiplerini örnek  almış olmalı ki kamuoyuna ölünceye dek hizmete devam edeceğini  beyan etmiş.

            Vezir  Hazretleri  sağlığı elverdiği  müddetçe halka  hizmet etmek istediğini, daha yapacak çok işi olduğunu söylemiş. Halka hizmet etmek çok güzel de merak ettiğim bizim Vezir Hazretleri'nin  hangi akla hizmet ederek bu  demeci  verdiğidir. İnsan biraz sıkılır, biraz da utanır  12 yıldır görev  yaptığı bu şehirde yanında  ne kadar insan varsa tamamına yakınını darıltmış, sadece yanındaki bürokratlar mecburen kalmışlar, onun dışındaki tüm insanları kullanıp, paçavra gibi sokağa koymuştur.

            Bu yaptıkları bir yana halka yaptığı eziyetin bini bir para ilçelerden şehre gelen insanlara yaptığı zulmü de unutmuş olmalı ki  bu kadar rahat ve cesur konuşuyor. Eskiden insanlar yanında olmak için yarışa girerlerdi, şimdi ise  yanından kaçmak için yarış  yapmaktalar. Bu kadar bitmiş bir insanın neyine  güvenip  bu kadar rahat  konuştuğunu merak etmiyor  değilim. Eskiden  esnaf, tüccar onu çağırıp  kahvaltı tertip ederken şimdi  çaresizlikten kendisi milleti çağırıp kahvaltılar vermeye başlamış, hatta  kahvaltı verecek  esnaf bulamayınca  kendi personeline kahvaltı vermeye başladı. Bu bitmişliğin delili değil de nedir.

            Bunca bitmişliğe  rağmen bu kadar rahat konuşan bir insana  pes yani demekten başka bir şey  diyesim gelmiyor.  Dilerseniz merasimlerde yanında bulunanların kimler olduğuna bir bakın söylediklerimde ne kadar haklı olduğumu göreceksiniz. Adam  kendisini  dünyanın merkezine koymuş, herkesin kendi etrafında döndüğünü sanıyor. Etrafında bir kaç menfaatçi ona ağamsın, paşamsın dediklerinden herkesi öyle sanıyor.

            Bu arada dün gazetemizde  manşet olan  Bu Nasıl İmar haberi ile ilgili bir  hayli arayan oldu, arayanların tamamı Akın Özgün'ün kim olduğunu soruyorlar, aslında bu konu daha önce aydınlatılması gereken bir  konu idi, Akıncığıma  bu güne kadar sıra gelmemesinin nedeni   toplumu detaylı  bilgilendirmek  için  fırsatın gelmesini beklememdi. Nitekim o gün de geldi,  Akıncığımı bu toplum çok detaylı bir biçimde tanıması gerektiğini düşünmekteyim. Akın Özgün'ü size tanıtabilmek  için en az üç, dört yazı yazmam  gerekir, dilerseniz bugün kıyısından köşesinden başlayalım.

            Akın Özgün  1989 yılında seçilen Vezir  Hazretleri'ne  danışman olarak atanmış, belli bir dönem bu  görevde kaldıktan sonra birileri ile anlaşamayıp, görevi bıraktığı  numarası yapılarak resmi görevden ayrıldı. Aslında bu ayrılık danışıklı yapılan bir operasyondu. Bu güne kadar belediyeden Alaattin Güngörmüş, Köksal Piyade, ben ve diğer arkadaşlar ayrıldıktan sonra idareye yanaşmak bir yana, oldukları bölgeden geçmek istemezken,  Akın Özgün Başkan Danışmanlığı görevinden  ayrıldıktan sonra gününün yarısından çoğunu  belediyede geçirmesi  bu dediklerimin en bariz delilidir. Akın Özgün ufak tefek işlerin değil, büyük çaplı operasyonların adamı olarak dışarıda tutulup, önemli akçeli  işler onun üzerinden görülmeye başlandı. Bu işler nelerdir derseniz önümüzdeki süreçte uzun uzadıya paylaşmak üzere kalın sağlıcakla

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR