VALİ BEYİN BÖYLE ...

 

VALİ BEYİN BÖYLE BİR YANLIŞI YAPACAĞINA İHTİMAL VERMİYORUM

Siyasetin hareketlenmeye başladığı şu günlerde her gün, her dakika farklı senaryolarla, farklı hesaplarla karşı karşıya gelince pek şaşırmıyoruz, zira siyasetin doğasında bu tür olayların olması doğaldır ancak her siyasetçinin kafasına göre yapmak istediği şeyi yapabilmesi pek mümkün gözükmüyor. Ak Parti tüzüğü gereği üçüncü dönemi dolan bazı Milletvekillerinin önümüzdeki yerel seçimlerde farklı makamlara geçebilmek için bazı hazırlıklar yaptıkları herkesin malumu ancak bu hazırlıklar yapılırken, siyasi etiğin gereği de yerine getirilmesi gerektiği bir gerçektir.

Siyaset yapan insanların bir yerlere talip olması kadar makul bir şey olamaz, ancak bu konuda rakiplerini ekarte etmek adına her türlü ayak oyununun mubah olduğunu kabul etmek mümkün değildir. Herkes yarışsın, herkes mücadele etsin ancak bu mücadeleyi yaparken adam gibi mücadele etmek gerekiyor. Başkalarının ayağına çelmek takarak, elinizdeki imkanları şahsi geleceğiniz için kullanmak doğru olmadığı gibi bu tür davranışlar içerisine girenler kısa vadede kazanmış gibi gözükseler de uzun vadede kaybetmeye mahkumdurlar.

Siyaset yapanların ne dediğine değil, ne demek istediğine bakıldığında çok farklı bir durumla karşı karşıya geliyoruz, siyasetçi ben falanca yere aday değilim diyorsa anlayın ki oraya taliptir, ama söylemi farklıdır. Siyasetçilerin bir kısmının en önemli politikalarından birisi de sağ gösterip sol vurmak veya kanseri gösterip sıtmaya razı etmektir. Bu numaralar herkes tarafından bilinmese de siyasetle az, çok ilgisi olan herkes tarafından bilinen numaralardır. Ak Parti İl Başkanlığı kongresi bu bağlamda çok önemli bir seçimdir, seçilecek olan yönetim önümüzdeki yerel ve Genel seçimleri yönetecek olan teşkilat olacağından çok önem arz ettiği bir gerçek.

Mevcut Milletvekilleri içerisinde en sıkıntılısı Bakan Kılıç olduğunu düşünmekteyim. Nedenine gelince siyaset yaptığı dönemde bir tane dost kazanamadığı gibi nerede ise tüm dostlarını kaybetti, bunu nereden biliyorsunuz diyecek olursanız :;Samsun'daki durumunu zaten biliyordum ancak bu hafta bir kaç günlüğüne Ankara'ya gittim… Oradaki durum buradan çok daha vahim bir durum arz ediyor, ortak tanıdıklarımızın tamamına yakını kendisinden muzdarip. Hal böyle olunca Bakan Kılıç'ın yapacağı tek şey makamı kaybetmemek olduğunu çok iyi bildiğinden bir şekilde makamda kalmaya çalışacak projeler üretmeye çalıştığını gözlemledim.

Edindiğim izlenim Bakan Kılıç kendisine rakip gördüğü Aslan Karanfil'i yanına almak sureti ile sadece onun önünü kesmekle kalmayıp, bir de yerine Ondokuzmayıs ilçe Kaymakamının atanmasını temin edip, onunla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolunun açılması yönünde bir çalışma içerisine girdiğini, bu çerçevede Aslan Karanfilin ardından vekaleten Ondokuzmayıs Kaymakamına bırakılması için bir hayli uğraş verdiğini öğrendim, umarım diğer Milletvekilleri ve Vali Bey buna izin vermezler.

Tanıdığım ve değer verdiğim Vali Bey böyle bir uygulamaya izin vereceğini sanıyorum, sadece Vali Bey'in değil Ak Partili beş Milletvekilinin böyle bir uygulamaya razı olmayacağı kanaatindeyim. Ondokuzmayıs İlçe Kaymakamını tanımam, bilmem. İyi bir insan da olabilir bunda problem yok ancak buradaki sıkıntı İl Özel İdaresi gibi çok önemli ve büyük bir kurumun başına henüz birinci sınıf ilçe Kaymakamı olamamış bir kişinin atanmaya çalışılmış olmasıdır. Aslan Karanfil Bey atandığı zaman Kavak Kaymakamı Yusuf Özdemir de oraya talipti ama adama Kavak gibi bir İlçeden İl Genel Sekreterliği makamına atama yapılmasının doğru olmayacağı söylenmiş ve tayini yapılmamıştı. Şimdi ne oldu da aynı pozisyondaki bir ilçe Kaymakamı yine aynı siyasetçiler tarafından atanmaya çalışılıyor merak ediyorum.

Yeni çıkacak olan Büyükşehir yasasında muhtemelen İl Özel idaresi lağvedilip Büyükşehir Belediyesine devredilecek şekilde bir taslak gündemde… Değişiklik olmaz ise bu böyle, o halde bu tür uygulamalarda çok dikkatli olmak gerekir . Aslan Karanfil Milletvekili adayı olduğunda vekalet edilme biçimi ortada iken şimdi farklı bir uygulama olursa fevkalade yanlış olur. Ancak ne Milletvekillerinin ne de Sayın Vali'nin böyle bir uygulamaya izin vereceğini zannetmiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR