UMUTLAR İKİNCİ YARIYA KALDI

PTT 1.Lig'in ilkyarısının son karşılaşmasında kendi saha ve taraftarları önünde son haftalarda iyi bir çıkış yakalayan Kayseri Erciyesspor ile oynadıkları müsabakada 0-0 berabere kaldılar. Tam tamına 570 dakikadır gol atmayı unutmuş Samsunspor, her hafta birer birer erimeye devam ediyor. Son 6 karşılaşmada 3 mağlubiyet 3 beraberlik alarak büyük şok yaşayan Kırmızı Beyazlılar 15 puan kaybederek, büyük yara almış oldular. Aslında bu takım sezona iyi bir başlangıç yapmış topladığı puanlar ile PTT 1.Lig'de liderlik serisi yakalamış bir takım. Bu takım lider olmasının sebebi moral ve motivasyon olarak tam olmasının nedenidir. Şehirde ki karabulutlar futbolcularıda etkiledi.


Ümit Özat basın arasında ki gerilim, taraftara yansıdığı gibi futbolcularada yansıdı. Bu konular ile ilgili Samsunspor Başkanı Erkut Tutu'ya sesleniyorum, bundan sonra ne yapılması gerekiyorsa bir an önce yapılmalıdır. Tabi burada Başkanımızın sadece Samsunspor'un oyun performansı ile uğraşmadığını bilmeliyiz. Örnek verecek olursak Borçlar, son 6 haftadır galibiyet yok, Transfer Tahtasının açılması, gerekli transferlin bulunması, gelir kaynaklarının oluşturulması, reklam ve tanıtım propagandası yapılması, Başkan Erkut Tutu'yu zor durumda bırakıyor. 1 işle değil bin işle uğraşıyor. Bu takım geçen sene ne durumdaydı ne hale geldi. Başkanı eleştirirken bunları göz önünde bulundurmanızı diliyorum. Başkan kulubün parasal krize girmemesi için bazı noktalarda sessiz kalıyor. Kulüp borçsuz paralı olsa, kimse eyvallah demiyeceğini ben biliyorum. Fakat şuan en önemli şey birliktelik. Art niyet taşımayan Samsunspor Yönetimine sahip çıkmalıyız. 


Birazda maç değinmek istiyorum. Sahada çabalayan, koşan ve gol arayan bir Ofoedu vardı. Bakacak olursak, en çok gol pozisyonuna giren Ofoedu. Önemli olan bence gol pozisyonu oluşturulması. Ofoedu bunu başardı ancak final vuruşlarında istediğini yapamadı. Samsunspor'da istikrarlı bir 11 seyredemedik. Futbolcular her hafta sahaya çıkarken, acaba bir hata yapacak mıyım korkusu içindeler. Örnek verecek olursak bu maçta Canberk gayet başarılı bir oyun sergiledi. Oyundan aldı, Murat'ı geri çekti, Galin'i kanata aldı. Bu değişik ve saha içerisindeki dağılım yanlış bence. Çünkü Galin geçen sezondan beri forma giymedi. Antrenman ile maçın arasında uçurum kadar fark var. Bu oyuncu maçın dakikalarında oyuna girerek, kendi geliştirmesi gerekiyordu. Bir ikinci mevkisi bulunan Canberk'i oyundan çıkarılıyor ve yerine kanat oyuncusu dahil ediliyor. Bu ne kadar doğru. Başka bir notka ise senin elinde bir stoper var, yerine ortasaha oyuncusunu oynatıyorsun. Fatih bence başarılı futbolcu. Taha bu takımın ortasahasının bel kemiğidir. Aklında ki tabuları yıkmalısın hocam. Taha hem hücum anlamında hemde defans anlamında yüzde yüzlük bir performans ortaya koyuyor ve Samsunspor 12 kişi oluyor sahada. O yüzden hocam mevkileri olan oyuncuları mevkilerinde oynatmanız gerekmez mi? Maç sonunda sızın kelimeleri duyuyorum. Top bizi sevmedi, şanssızdık, istedik ama olmadı. Şunu belirtmek istiyorum tesadüf ve şansa bağlı bir anlayış içerisinde golü arama görüntüsü ile hayal kırıklığından öteye geçemeyiz. 6 Haftadır bir takımın şanssız olma ihtimali var mıdır bilemiyorum. Sahada mücadele eden kazanır, şansı olan değil. Hadi 1 hafta şanssızlıktan kaybettik ya geri kalan 5 hafta. PTT 1.Lig'in ilk yarısı sona erdi. 25 Puana ulaştık, geride kalmadık ve fakat istediğimiz yerde değiliz.


HERŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR