TERME’DEN /KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİNDEN

14-20 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle, Peygamberimizin anlaşılmasına yönelik faaliyetler gerçekleştirilmektedir.Hicri takvime göre Rebiül Evvel ayının 12.gecesi dünyaya gelen Peygamberimiz, Mevlit Kandili vesilesiyle anılmakta, yapılan programlarla duygulu anlar yaşanmaktadır. 20 Nisan 571, Peygamberimizin miladi takvime göre doğum tarihidir. Yaklaşık yirmi yıldan beri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Peygamberimizin miladi takvime göre doğum tarihi dikkate alınarak Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenlenmektedir.14-20 Nisan tarihleri arasında ihdas edilmiş, Kutlu Doğum haftası etkinlikleri, zaman zaman bu tarihlerin dışına da taşmakta, bazen önce başlayıp sonra da bittiği olmaktadır.Bu yıl,söz konusu etkinlikler, 9 Nisanda başladı. Ülkemizin her yerinde Pazar günü Kutlu Doğum Etkinlikleri münasebetiyle birçok faaliyet yapıldı.

Kutlu Doğum Haftasında, Peygamberimizin anlatılması ve anlaşılması, insanlığa getirdiği mesajın fark edilmesi hedef alınmaktadır. Bu sebeple de, bilgilendirme programları ön plana çıkmaktadır. İlimizde de, 9 Nisan tarihinde, bütün ilçelerde, ilçe müftülüklerinin koordinesiyle birçok faaliyet yapıldı, Kutlu Doğum Haftasının stardı verilmiş oldu.Bu programlardan bir tanesi, Terme İlçesi Dibekli köyünde gerçekleştirildi. Bizim de konuşmacı olduğumuz programa beş bin kişi civarında katılımın olduğu ifade edildi.Çok zengin muhtevaya sahip olan program, katılımcıların takdirlerini kazandı. Dibekli Köyü Tekkeyanı camii bahçesinde gerçekleşen programa , Terme Kaymakamı İlyas GÜN, Terme Belediye Başkanı Şenol KUL, Terme Müftüsü Recep AYDIN, Canik Müftüsü Mukadder YÜKSEL de katıldılar.

Programın organizesini, Şuayip mahalle camii İmam-Hatibi Osman KÜÇÜK, Tekkeyanı  Camii İmam-Hatibi Ahmet KURT, Dibekli Merkez Camii İmam-Hatibi Dursun Ali AYDINLI ve Dibekli muhtarı Bekir TATAR’ın yaptığı programa, çevre din görevlileri de katkıda bulundular.Şuayip Mahalle camii imam-hatibi Osman KÜÇÜK ve sanayi camii imam-hatibi Ahmet TÜRKMEN’in başarıyla sunduğu programda, çevre din görevlileri Kur’an-ı Kerim ve İlahiler okudular.Yaklaşık 25-30 bin  tl maliyeti bulan programın harcamaları, Dibekli Muhtarlığı, Tekkeyanı camii derneği ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla karşılandığı ifade edildi.

Terme Sakarlı Mahallesi Çamlık camii imam-hatibi kıymetli ve kadim dostum Ahmet BATUK kardeşimin aracı olmasıyla, konuşmacı olarak katıldığım programdan son derce mutlu olarak ayrıldım. Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl için Kutu Doğum Haftasının konusu olarak çok isabetle seçtikleri, “Peygamberimiz, Tevhit ve Vahdet” konusunda, “İnsanlığı Diriltelim, İnsanlığı Yaşatalım ve İnsanlığı Yüceltelim” başlıklarında, Peygamberimiz döneminin örnek kıssalarıyla, günümüz dünyasının izahını yapmaya ve bir perspektif oluşturup, ufuk açmaya gayret ettik. İnsanlığın kurtuluşunun, yıkıldığı yerden ayağa kalkmasıyla mümkün olacağını, bunun da Müslümanların Kur’an-ı Kerime ve  Peygamberi Sünnete sarılmasıyla gerçekleşeceğini, bunun aynı zamanda insanlığın da kurtuluş reçetesi olduğunu katılımcılarla paylaştık. Tüm katılımcılar gibi biz de programdan son derece keyif aldık. Misafirperverliğin de en yüksek düzeyde uygulandığına şahit olduk. Başta din görevlisi meslektaşlarım olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ederim. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR