TEMAYÜL OYLAMASINA DEVAM

Temayül   oylaması ile ilgili yarım kalan yazımızı bugün tamamlamaya çalışacağım. Dünkü köşe yazımda  Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili aday adaylarını sayarken benim hacı arkadaşım, değerli dostum Mehmet Çakar'ı  yazmayı unutmuştum. Mehmet  Çakar, Vezir Hazretleri'nin asker arkadaşıdır. Onu bu şehrin başına bela edenlerden birisi olduğundan şehri ondan temizleme işi de başta ona düşer.  Kanaatimce hacı arkadaşım bu durumu düşündüğünden Ak Parti'den aday aday olmuş. Keşke Mehmet Çakar gibi dürüst, inançlı bir isim Büyüşehir Belediyesi'nin başında olsa. İnanın ben bunu çok isterim. Ak Parti'deki  bazı dinazorlar Mehmet Çakar gibi dürüst birisini ister mi orasını bilemem. Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı süreci bu sefer diğerlerinden farklı olacak. Şu bir gerçek ki, daha önceki seçimlerde hatırı sayılır bu kadar aday adayı yoktu. Bu seçimde durum çok daha farklı. Ağır toplardan oluşan altının üzerinde aday adayı var. Bu aday adayları ile ilgili daha detaylı yazıları önümüzdeki günlerde yazacağım.

                Gelelim dünkü  kaldığımız yerden devam etmeye; En son Tekkeköy ilçesini  yazmıştık. Şehrin doğusuna doğru devam etmemiz  gerekirse Çarşamba ilçesinde mevcut Başkanın karşısında şimdilik aday adayı çıkmamış  durumda. Ancak Hüseyin Dündar'ın aday olmaması halinde o koltuğa Mehmet Köse isminin layık olduğunu da hatırlatmakta yarar var, bugünkü temayül oylaması bu iş  için başlangıç noktasıdır. Bu derenin altından çok sular geçer. İlerdeki günlerde bu konu da çok şeyler konuşacak gibiyiz. Terme'ye gelince, mevcut Başkan tekrar aday olmayacağını  ilan ettiğinden ortaya çıkan aday adaylarından Fikret oy, Şenol  Kul ve Kaşif  Aksoy isimlerinden birisinin aday olacağını göz önüne alırsak bu arkadaşlarımızın üçü de değerli insanlar. Her biri koltuğu dolduracak isimler olduklarından çok fazla yorum yapma gereği duymuyorum. Aday adaylıkları kesinleştikten sonra diğer siyasi partilerin adayları ile aralarındaki kıyaslama yaparız. Bildiğim kadarı ile Salıpazarı ilçesinde mevcut Başkan Halil Akgül'ün karşısında aday adayı yok. Olsa da kıymeti harbiyesi  olacağını düşünmüyorum. Ayvacık ilçesine gelince orada durum oldukça  karışık.  Mevcut  Başkan geçirdiği soruşturmalar ve mahkemeler nedeniyle aday olmayabilir. Karşısında aday adayı olacak isimlere gelince, mevcut  ilçe Başkanı,  Çarşambalılar Dernek Başkanı  Saadettin Saroğlu, SGK'da Müdür Yardımcısı olan Veysel Bey, Eski İlçe Başkanı Ekrem Kalaycı, Mustafa Acar ve bunların dışında bir kaç kişi daha olduğunu öğrendim. Bu isimler içerisinden temayül yoklamasında en yüksek oyu Saadettin Saroğlu'nun alabileceğini düşünüyorum. Onun dışındaki adaylar içerisinden mevcut ilçe Başkanı da yüksek oy alabilecek diğer aday adayı. Diğer arkadaşların hatırı sayılır oy alabileceklerini düşünmüyorum.

                Gelelim şehrin batı yakasına;  Ondokuz Mayıs ilçesinde aday adayı olan Dereköy Belediye Başkanı  Ahmet  Tapaloğlu var. Topaloğlu çok eskiden tanıdığım bir arkadaş ancak aday olabileceğini düşünmüyorum. Mevcut Başkan'ın üst düzey siyasetçilerle ilişkileri iyi. Bafra'ya gelince  orada ciddi sıkıntılar var. Başkan Zihni Şahin insan olarak ahlaklı, namuslu ve inançlı biri olsa da yönetici olarak aynı şeyleri söylemem mümkün değil.  Zira geçtiğimiz beş yıllık süreci değerlendirdiğimizde elle tutulur önemli hizmetler yaptığını düşünmüyorum.  Karşısında aday adayı  olan Şükrü Neiş eski Belediye Başkanı olup, bir hayli yıprandığı içi geçen dönem AK Parti Genel Merkezi tarafından aday yapılmamıştı. Bu dönem de şansı olacağını düşünmüyorum. Aday adaylarından Yaşar Buharalıoğlu ve Sefer Peker de eski başkanlar  olduklarından Ak Parti'de çok fazla itibar bulacaklarını düşünmüyorum. Diğer aday adaylarından Av. Ersan Oktaş yeni ve genç bir sima olduğundan onun da partide çok fazla şansı olmadığını düşünmekteyim. Yine yeni aday adaylarından  Dr. Halit Bakan'ı yaklaşık yirmi yıldır tanırım. Sevdiğim, değer verdiğim çok iyi bir Milli görüşçü ve değerli bir şahsiyettir. Keşke Halit Bakan Bafra'da aday yapılsa da hem seçimi çok büyük bir farkla alsa hem de iyi bir dava adamı o koltuğa otursa.

                Alaçam ilçemize gelince orada Eski İlçe Başkanı Sebahattin Tural, mevcut ilçe Başkanı ve Eczacı Hadi Uyar aday adayı olmuşlar. Bir de Alaçam'da yaşamayan başka bir yerde memurluk yapan bir arkadaşın aday adayı olduğunu öğrendim. Bu isimler arasında şu an itibarı ile yorum yapmak istemiyorum ancak  zamanı gelince yazarım. Yakakentte şu an itibarı ile İl Genel Meclisi üyesi Yaşar Buca'nın aday adayı olduğunu öğrendim. Şehrin Güneyine gelince Kavak'ta  Salih Çelik ile Hastane Müdürü Sarıcaoğlu'nun aday adayı olduğunu öğrendim. Orada Salih Çelik temayülden çıkar ancak sandıktan çıkar mı derseniz onu daha sonra konuşacağız. Ladik'e gelince Ladikte aday adayları arasında eski Başkan Kadir Kanal, Selim Hoca ve Osman Sonses aday adayı. Bu isimler içersinde ilçe teşkilatı Selim Hocayı desteklediğini ve adaylık noktasında en şanslı olduğunu düşünmekteyim. Kadir  Kanal'da sevilen bir şahsiyet olması nedeniyle aday olabilir ancak Osman Sonses  ladikli olmasına rağmen ilçeyle çok ilgisi olmadığından aday olma şansı da olmadığı kanaatindeyim. Havza ve Vezirköprü'de mevcut başkanların durumu üç aşağı beş yukarı kesin gibi. Bu yüzden karşılarındaki aday adaylarını değerlendirmeye gerek görmüyorum. Ak Parti'deki  aday adaylıkları ile ilgili düşüncelerimi sizlerle paylaştım. Aday olanlarla ilgili seçimdeki şanslarını daha sonra değerlendirmek dileğiyle kalın sağlıcakla.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR