TEKKEKÖY BELEDİYESİNDE NELER OLUYOR

 

     Uzun zamandır gündeme almak isteyip de bir türlü fırsat bulamadığım konulardan birisi de Tekkeköy Belediyesi"nde yaşanan olaylardır. Son mahalli seçimlerde Aşağı Çinik, Büyüklü ve Kutlukent Belediyelerinin Tekkeköy İlçesi"ne bağlanması sonucu büyük bir belediye haline gelmiş olan Tekkeköy Belediyesi"nde seçimi göğüslemiş olan Hayati Tekin son günlerde meclis üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi ile sıkıntılı günler yaşıyor. Olayı biraz araştırdığımız zaman karşımıza çıkan manzara hiç de iç açıcı değil. Peki nedir bu iç açıcı olmayan durum derseniz izin verin biraz açıklayayım.

            Hayati Tekin belediyecilikten çok politika yapan bir siyasetçi, zamanının büyük bir bölümünü ilçe dışında geçirip, Tekkeköy sınırlarına sığmayan bir yapısı var.  Kişilik olarak sevecen bir kişiliği olan Hayati Başkan biraz da belediyecilik yapsa değmeyin keyfine. Hoca Nasreddin"e demişler ki hocam eşiniz çok geziyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hoca demiş ki bu konuda size katılmıyorum, şayet eşim çok gezmiş olsa bizim eve de uğrardı. Hayati Başkan"la ilgili kiminle konuşsam tek sıkıntısı Başkan"ın İlçe"de veya Belediye"de bulunmaması, hatta telefonlara da işine geldiği zaman bakıp, işine gelmediği zaman duymazdan geldiği gelen rivayetler arasında. Aslında bu gün üzerinde durmak istediğim konu bu değildi, ancak konu Tekkeköy olunca,  Hayati Tekin"den söz etmemek mümkün mü, hem Hayati Başkan bu güne kadar kendisini saklamasını becerdi ama artık bu günden sonra mümkün olmayacağı kanaatindeyim. Tekkeköy İlçesi büyük sanayi sitelerinin de içerisinde olduğu bir ilçe olduğundan rant ekonomisinin şehrimizde can damarlarından en önemli ayağını oluşturur. Elektrik santralleri kömür depoları, akaryakıt istasyonları, LPG dolum tesisleri, haddehaneler, organize sanayi bölgeleri hep bu ilçe sınırında olduğundan herkesin gözü bu ilçe topraklarındadır. Büyükşehir Belediyesi"nin kömür depolarını Organize Sanayi Bölgesi"ne taşıma projesi tamamlanma aşamasına geldiği sırada bir de ne görsünler, milyon dolarlar ödeyerek yatırım yapan insanların yönlendirilerek aldıkları arazilerin tamamı orman kapsamında çıktı. Bu insanları buralara yönlendiren Belediye daha sonra çıkın buradan deyince insanlar perişan oldu, halbuki akıllı bürokrat siyasetçiyi ve iş adamını yönlendirirken hata yapmaz, yaparsa bedel ödemesi gerekir, ama bizim Büyükşehir"deki üst düzey bürokratlar hata yaptıkça terfi ederler. Kömürcülere onca yatırım yaptırdıktan sonra burası orman arazisi burayı boşaltın demeye de utanmazlar, yetmedi daha sonra Belediye imkanları ile çocuklarına üniversite okuturlar, ardından da yaptıkları sınavda kendileri komisyon başkanı olup, öz evlatlarını utanmadan işe alırlar. Başlarındaki amir hükmündeki Vezir Hazretleri,  yurt dışına çıkar, gelinceye kadar işin hallolmadığını görünce sınavı iptal etmek zorunda kalır. Bu sınav sanıldığı gibi Vezir Hazretleri"nin talimatı ile iptal olmadı, tam aksine onun olan bitenlerin tamamından haberi var, olayı biz patlatınca işin vahametini gören birilerinin Vezir Hazretleri"ne kuşlarla uçurduğu haber sonucu sınav iptal edilmiştir.

             Diyeceksiniz ki Tekkeköy İlçesi ile bu işlerin ilgisi ne? Geçtiğimiz aylarda Tekkeköy"de bir kömür depolama tesisi kurulması için Büyükşehir Belediyesi"nde bir evrak onaylandı, bu evrakla ilgili Hayati Tekin hayli uğraş vermiş olmasına rağmen, evrak meclisten geçti. Birilerine göre bu evraktan bazılarının nemalandığını ve evrakın ondan geçtiğini iddia ediyorlar. Bir başka önemli olay ise Hayati Tekin Tekkeköy"e yeni bir Belediye binası yapmak istiyor, meclis üyeleri karşı çıkıyor, meclis üyeleri Belediyenin Kutlukent, Aşağı Çinik ve Tekkeköy Merkez"de üç tane binası varken böyle bir yatırımın israf olacağını düşünüyorlar. Buna sinirlenen Hayati Tekin meclis salonunu Aşağı Çinik" teki hizmet binasına taşıyor, dün saat 14.00 de yapılan meclis toplantısına Hayati Tekin"in talimatı ile basın sokulmuyor. Hayati Tekin Belediye Başkanı ancak 5393 ve daha sonra tadil edilen Belediye Yasası"nı okumamış olmalı ki böyle büyük bir hata yaptı. Yasada der ki Belediye, Meclis Toplantıları"nı vatandaşa ve basına açık yapmak zorundadır. Sen kimin yerine kimi sokmuyorsun, orası babanın çiftliği mi? Peki neden sokmamış derseniz onu yazmaya yerim kalmadığından, başka bir yazıda yazacağım. Kalın sağlıcakla

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR