SAYIN VALİMİZİ ZİYARETİMİZ

1993 yılından beri İlimizde görev yapan Valilerimizle bir şekilde diyaloğumuz olmuş, her biriyle yakın ilişkiler kurarak, kendilerini tanıma fırsatını elde etmiş, sahada olan sorunları ve Valiliklerden beklentileri birinci ağızdan sayın Valilerimizle paylaşmıştık. Son dönem Valilerimizle daha yakın ve sıcak ilişkiler kurma fırsatını bulduk. Gerek memuriyetten emekli olmamız, gerekse sayın Valilerimizle yaş farkımızın sıfırlanması nedeniyle, saygı çerçevesinde daha rahat ilişki kurabilmekteyiz. Her birisi, birbirinden kıymetli olan Valilerimizin ilimiz için güzel hizmetler yaptığına şahidiz. Bu şehadeti destekleyecek bir çok hatıralara da sahibiz.  

18 Haziran 2020 tarihinde ilimizde göreve başlayan, sayın Doç. Dr. Zülkifl DAĞLI’nın da çok güzel hizmetler yapacağına inanıyoruz. Sayın valimizi ziyaret ettik. Kendisinden emin, özgüveni yüksek, toplumun tüm değerlerine vakıf, hizmeti ibadet kabul eden, halka faydalı olmayı hakka bağlılık olarak gören bir yaklaşım ve gayret içerisinde olduğunu görmekten bir vatandaş olarak son derece mutlu olduk. Altı aylık kısa süre içinde; Samsunu ve sorunlarını tanıdığını, çözümleriyle ilgili zihni ve fiziki projelerinin hazır olduğunu, meşru ölçülerde herkese kapısının açık olduğunu, kişi-makam-imkan ve unvan farkı gözetmeksizin herkesle en kısa sürede görüşmeye çalıştığını ve her kademedeki insanın derdine çözümler üretmek için tüm kurumları uyardığını, sohbetimiz esnasındaki duygu ve ifadelerinden öğrendik.

Sayın Valimizin çok isabetle Valilik bünyesinde kurduğu, “Samsun Valiliği Sivil Toplum Koordinatörlüğü” birimi, sadece ilimiz için değil, ülkemiz için hayati öneme sahip bir anlayışın yansıması olduğu kanaatindeyiz. Bu uygulamanın; İç İşleri Bakanlığı bünyesinde tüm Valiliklere örnek olarak, yaygınlaşmasını gönülden destekleriz. Koordinatör olarak görevlendirilen Ali ŞİMŞEK’in de yerinde bir tercih olduğunu ifade etmek isteriz. Sayın Valimizin; 4-6 yaş gurubu çocukların “Değerler Eğitimi”ne verdiği önemi daha önce bu köşemizden paylaşmıştık. Bu yöndeki çalışmalarının il genelinde yaygınlık kazandığını, özellikle il müftülüğü marifetiyle bu hizmetin, sayın Valimizin riyasetinde yürütüldüğünü görmekten büyük mutluluk duymaktayız.

Milletimizin irfani anlayışı; tarihi tecrübelerin bir sonucudur. Samsunumuz bir medeniyet şehridir. Her yapıda ve değer yargısına sahip vatandaşın bulunduğu ilimiz; bir kültür mozaiği ve ülke özetidir. Ülkeyi tanımak için Samsuna, Samsunu tanımak için İlkadım ilçesine bakmak yeterli olacaktır. Vatandaş olarak, bizleri idare eden amirlere iyi bakar, onları attıkları adımlardan tanırız. Valilerimizi de Samsunlular olarak sayarız, attıkları adıma bakarak da tanır ve gönülden severiz. Sayın Valimizin; toplumumuza hem idarecilik, hem de rehberlik yaptığını görmekten dolayı; halkımızın çok şanslı olduğunu belirtmek isteriz. 

Yıllarca, yazılı ve görsel medyada hizmet veren bir vatandaş olarak; Samsun Valimizi tanıdığımızı ifade eder, her konuda destek olacağımızı belirtmek isteriz. Çocuklara, gençlere, kadınlara, engellilere ve yaşlılara dönük; yaygın eğitim konusundaki duyarlılığının her türlü takdiri hak ettiğini söylemeyi vicdani bir sorumluluk olarak görmekteyiz. Kendilerinin kurmuş olduğu ve mevzuat çerçevesinde belirlenen, çalışma disiplini doğrultusunda; tüm kurumların vatandaşa hizmet odaklı çalışması yönündeki gayret ve takiplerini alkışlıyoruz. Samsunumuzun; tarihi, kültürel, sosyal ve inanç merkezli haritasını oluşturup; Samsunu Samsunlulara tanıtma düşüncesini de çok anlamlı ve önemli bulmaktayız.

Sayın Valimizin; Samsunumuz için bir şans olduğunu düşünüyor ve bu fırsatı değerlendirmenin halkımız için önemli kazanımlar oluşturacağını belirtmek isteriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR