SAYIN KARANFİL...

SAYIN KARANFİL İŞE KOYARSAN BEN DE SEVGİLİ YAPMAK İSTİYORUM

Diyeceksiniz ki düğün değil bayram değil nereden çıktı bu sevgili muhabbeti, bizim insanımız azıcık palazlanmayadursun hemen ya bir sevgili bulur, ya da yanında çalıştırdığı personelden birisini ayartıp, ona ev açar. Bu tür işlere o kadar çok alıştık ki adeta vakiayı adiyeden olmaya başladı bu tür işler. Milletvekili olduktan sonra sekreterleriyle birlikte olan vekillerden tutun da, belediye başkanlığı makamına oturduktan sonra ilk icraatı kendisine sevgili bulmak olan siyasetçilerimize artık alıştık.

            Bu konuda repertuarımız o kadar dolu ki yazmakla bitmez, adam haftanın belli günlerinde uçakla İstanbul'a gidip dostuyla bir iki akşam kaçamak yaptıktan sonra tekrar işinin başına dönünce halkı daha rahat yöneteceğini bilmek gerek! Ankara'nın hangi otellerinde kimler ne işler çeviriyor, kimin eli kimin cebinde, kimler kimlere bu konularda üstatlık yapıyorlar zamanı geldiğinde sizlerle paylaşacağız. Hatta İstanbul'a arkadaşları ile birlikte giden vekilin arkadaşlarına siz beni arabada beş, on dakika bekleyin ben hemen geliyorum deyip de arkadaşlarını saatlerce bekletenleri de zamanı gelince yazmadan geçersek haksızlık etmiş oluruz.

            Bugünkü konumuz sevgililerle ilgili detaya girmek değil, zira 14 Şubat Sevgililer Günü henüz yeni geçtiğinden bu konuya bugün girmeye niyetli değilim. Bugünkü konumuz geçen hafta ipucu verdiğimiz İl Özel İdaresi'nde işe alınan personelle ilgili. Bu konuda bugün bazı sorular soracağım cevapları geldiğinde sizlerle paylaşacağım, yok cevap vermezlerse o zaman da bu isimleri sizlerle paylaşacağım. Bunu yapma nedenim belki arkadaşlarımız yaptıkları hatalardan geriye dönerler, zira hatadan dönmek de erdemliktir.

            İl Genel Sekreteri Aslan Karanfil Bey'le insan olarak en ufak bir problemim yoktur, hatta insan olarak sevdiğim bir insandır, ancak her zaman söylediğim gibi eleştirim kişilere değil, yaptıkları icraatlara olduğundan burada ister istemez muhatabım Aslan Bey olmak zorundadır. Aslan Bey'in Büyük Samsun Oteli ile ilgili yaptığı yanlış uygulamalar nedeni ile kamuyu ne kadar zarara uğrattığını yazmıştım, bu konuda henüz net bir sonuç almış değilim ancak bu işin peşini bırakmayacağımı herkes bilmeli. Aslan Bey'e en çok kızdığım olaylardan birisi gazetemize gelen bir ihbar mektubunu Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Kayaoğlu ile paylaştım ve dedim ki bakın şayet bu iddialar doğru ise çok yanlış yapıyorsunuz kendinize çeki düzen verin. Bizim akıllılar kendilerine çeki düzen vermek yerine tüm mesailerini bu mektubun nereden gelebileceği üzerinde yoğunlaştırıp, hiç ilgisi olmayan bir bayan kardeşimizi başka bir birime sürgün ettiler, buradan da anlaşılacağı gibi adamların derdi kendilerine çeki düzen vermek değil, yapılan yanlışları görenlere gözdağı vermek.

Gelen mektup bende duruyor ve noktasına virgülüne kadar yayınlayacağım, bakalım el mi yaman gül mü yaman, insan biraz sıkılır, biraz da Allah'tan korkar. Kamunun malını bu şekilde heba etmenin ne demek olduğunu ben size göstereceğim. Yaptığınız harcamaların tamamının dokümanı ben de mevcut sadece ve sadece Sayın Vali'ye zarar gelmesin diye yayınlamamıştım, zira şehrimize yeni gelmişti, yıpranmasını istemiyordum, ama şu soracağım sorularla ilgili evrakları ile birlikte cevap gelmezse işte o zaman yandı keten helvası haberiniz ola.

Soracağım soruların asıl muhatabı Sayın Vali'dir, zira İl Özel İdaresi'nin birinci dereceden amiri kendileridir, Aslan Karanfil'in yapacağı her icraattan da sorumludur. Dilerseniz çok fazla detaya girmeden sorularımıza geçelim. Sayın İl Genel Sekreteri Aslan Karanfil Bey'e huzurunuzda bugün bir kaç soru soracağım devamını daha sonra soracağım. Soru 1- Sayın Karanfil görev yaptığınız süre boyunca millet KPSS, ÖSS, ÖSYM'lerde sürüm, sürüm sürünürken siz hiç sınav yapmaksızın geçici işçi statüsünde kaç personel aldınız?

            Soru 2- Bu sınavsız alınan personel içerisinde yardımcınız Muzaffer Kayaoğlu'nun ve İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt'un da çocukları var mı?

                        Soru 3- Yine sınavsız olarak alınan personel içerisinde Yol İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Emine Yeniay'ın oğlu da var mıdır?

                          Soru 4- Yine sınavsız alınan personel içerisinde eski bir belediye başkanının sevgilisi var mı? Şayet var ise bizlerde ileride bir tarihte sevgili yapıp, sizin kurumunuzda işe koyabilir miyiz?

            Bu soruların cevabını verdikten sonra kalan sorularımıza devam edeceğiz, sizin anlayacağınız  İl Özel İdaresi kamu kurumundan ziyade İstanbul Laleli'deki yağma hasanın börekçi dükkanına dönmüş, ye babam ye, afiyet olsun beyler.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR