ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK...

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK AÇIKLAMA

Pazar  günü  bazı  gazeteler  ve  köşe  yazarları  CHP'de  yaşanan  son  gelişmelerle  ilgili  haber yapınca, olayın arka  planının ne olduğunu üç  aşağı, beş  yukarı  bilmeme  rağmen  CHP  İl  Başkanı  Halil Türk  Bey'i  bizzat  arayarak  olayın   gerçeğini  öğrenme  imkanım  oldu. Zira  2009  mahalli  seçimlerinde aynı  olayları  bizzat  yaşamış  birisi  olarak  kimlerin yalan konuştuğunu, kimlerin doğru  konuştuğunu, kimlerin  çete ayağına yatıp  seçimi kullanarak  ceplerini  doldurmak  istediklerini çok  iyi  biliyordum.

            2009 mahalli seçimlerinde  bizzat  gelip  gazetemizle  yaptıkları  anlaşmaya  uymayarak  ödemeleri  gereken parayı  ödememek  adına araya  kimleri  koyduklarını ve yazlığıma  kimlerin gelip ricacı  olduklarını belgeleriyle yayınlarsam  ortalık karışır, ancak hiç bir partinin tüzel  kişiliğine zarar gelmesini istemediğim için bu belgeleri  yayınlamıyorum. Hayatlarında çalışarak, emek vererek alın  terleri ile para kazanmaya  alışık olmayan insanlar fırsat  kollayıp, ellerine geçen fırsatı en  iyi bir biçimde kullanarak ceplerini doldururlar.

            Bizleri de başkaları ile karıştıran bu zavallılar imzaladıkları belgeleri yok sayıp, bize ödemeleri gereken parayı ödememek için önce bize gider  yapmaya  kalktılar, yemeyince o  günlerde görüştüğümüz ve  hak'dan adaletten bahseden çete  bozuntusunu  ta  yazlığıma gönderip ricada  bulundular, o da yemeyince altı  aylık bir  gecikmeyle de olsa tahsilatı  yapma  imkanımız olunca  adamların o kadar ağrına gitmiş ki bizim  defterimizi dürmeye  kalktılar  ama o da yemeyince sokağa  düştüler.

            Bu  tür  insanların  tavrının, karakterinin, duruşunun, ahlaki  değerlerinin ne olduğunu bildiğimden  basın  camiasında  neler  yapabileceklerini  az, çok tahmin ediyorum. Bizzat yanıma gelip  kendisini  tehdit ettiği için internet  sitesini  kapatmak zorunda  kaldığını söyleyen  zavallı sözde basın  mensubunun   daha sonra adamı  ziyarete  gittiğini  görünce  bu çetelerin bunlara az  bile yaptığını  düşünmeden edemedim. İnsanda onur, haysiyet,  şeref yoksa  yüzüne tükürseniz  yarabbi  şükür rahmet yağıyor der. Bu tür adamları da ciddiye almaya gerek yok.

            Bir insanı muhatap alabilmeniz  için kaybedecek bir şeyi olacak  kaldığı  şehirde oturduğu adresi  dahi olmayan, muhtara kaydı olmayan, dünyada tek dikili ağacı olmayan, hatta onur ve şereften mahrum insanları  muhatap  almak  sadece  onların işine yarayacağından ciddiye almak  züldür.

            Gelelim asıl konumuza CHP'de yaşanan gelişmelerle ilgili  bizzat  kendisini aradığım  CHP İl  Başkanı  Halil Türk'ün anlattıklarını pazartesi günü manşet haberi yaptık ve  pazartesi de bizzat kendim arayarak haberle ilgili bir sıkıntının olup, olmadığını sordum, kendisi problem yok, çok güzel olmuş dedi. İlkadım İlçe Başkanı dün bir açıklama  yaparak icranın evine değil, partiye geldiğini  söylemiş  ve icra  evrakını da gazeteye  koymuşlar. Ne kadar güzel  değil mi? Adamın özrü  kabahatinden büyük başkanlığını yaptığı ilçe binasının kirasını ödemediği için binaya icra geliyor ve bunu gururla basına veriyor.

            Bir insanın oturduğu ev ile çalıştığı iş yeri veya başında bulunduğu kurum arasında  ne fark olduğunu çok merak ediyorum. İcra memurunun evinize gelmesi ile iş yerinize veya başkanı olduğunuz ilçe binasına gelmesi arasında bir fark gözetiyorsanız burada bir ahlaki  sorun  olduğu açıkça  ortadadır . CHP gibi ülkenin ana muhalefet partisi olan büyük  bir partinin kırk ilden büyük  ilçesinin başında başkan olacaksınız ve oturduğunuz ilçe binasının kirasını ödemediğiniz için binaya icra gelecek ve siz hala daha o koltukta oturmanın mücadelesini vereceksiniz öyle mi? Bu  konuda hiç ama hiç bir gerçek CHP'linin değil milletvekili, parti yöneticisi, üyenin dahi  böyle bir yöneticiye destek vereceğine  asla ve asla  inanmam  söz  konusu olmaz.  Bu konuda gerek haber yapan, gerekse köşe  yazısı  yazan  arkadaşlarla ilgili önümüzdeki  günlerde yazacaklarım  var, ancak  bugün  bize  ayrılan yer bittiğinden  yazıya son vermek zorunda kaldım.  Kalın  sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR