ÖRNEK KUR’AN KURSU

Son yıllarda neredeyse her mahallede bir veya birkaç tane Kur’an kursu açılarak toplumun hizmetine sunulmuştur. Ayrıca, ilçe ve merkezlerde birer veya ikişer tane erkek ve kız yatılı Kur’an Kursu da hizmet vermektedir. Bu kurslarda, Kur’an eğitim ve öğretiminin yanında, dini bilgiler başlığı altında, yaygın eğitim kapsamında, ihtiyaç duyulacak her konuda bilgi verilmektedir. Kurslar, normal  eğitimle birlikte, engelliler ve okul öncesi çocuklar için de açılan kurslarla toplumun tüm katmanlarına cevap verecek profesyonelliğe de ulaşmıştır. Her kademedeki Kur’an kursu toplumumuz için çok önemli ve anlamlı olmakla birlikte, yazımıza konu olan ve başlık olarak da sunduğumuz Kur’an kursları “Yatılı” kurslardır. Yine son yıllarda, yatılı Kur’an kursları hem fiziki olarak, hem de eğitim kalitesi bakımından çok düzeyli ve ilgi çekici hale gelmiştir. Lise tahsili ile birlikte yatılı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimi de rahatlıkla alınabilmekte, diğer bir ifade ile bu kurslarda hafızlık yapan öğrenciler çok rahatlıkla bu süre içerisinde açıktan lise tahsilini de tamamlayabilmektedirler.

Samsun İl’imizin her ilçesinde bir veya birden fazla kız ve erkek yatılı Kur’a kursu bulunmakta, bu kurslarda hafızlık eğitimi başarıyla yürütülmektedir. Bunlar içerisinden ilk akla gelen ve herkesin uzun yıllardan beri bildiği Kalkancı Erkek Yatılı bölge Kur’an Kursudur. Yine merkez ilçelerde ismi ön plana çıkmış yatılı kız Kur’an kursları bulunmaktadır. Başarısı ve kursların fiziki durumu ölçü alınacaksa, son birkaç yılın en ses getiren yatılı Kur’an Kursu Ladik Bolat Yatılı Kız Kur’an kursu olduğunu söylemek yanlış olmaz. İl, Bölge ve Ülke hafızlık yarışmalarında, bu kursumuzun öğrencileri ya birinci ya ikinci ya da üçüncüdürler. Ama mutlaka derecelerinin olduğunu biliyoruz. Hatta, bazı yarışmalarda hem birinci, hem ikinci, hem de üçüncü gelen öğrencinin bu kursun mezunlarından olduğunu görüyoruz.  

Bir grup arkadaşımızla, adı duyulan Ladik Bolat Yatılı Kız Kur’an kursunu ziyaret ettik. Kursun dernek başkanı Recep KIRBIYIK’ın gayretli çalışmaları, mahalle imam-hatibi Mustafa TASLAK’ın mesai sınırı tanımadan kurs için yaptığı yoğun koşturmaca, ilçe müftüsü ve Kaymakam’ının katkılarıyla, Ladik ilçesine katma değer de katacak, çok modern bir Kur’an kursunun ( Ladik Bolat mahallesine) kazandırıldığını gördük. Yaklaşık 3.500 m2 alan üzerine, 600 m2 bina alanı olan, 2 katı yatakhane, bir katı dershane, bir katı konferans salonu, bir katı oyun salonu, bir katı da idari hizmet olmak üzere, 6 kattan oluşmuş, yaklaşık üç milyon liraya çıkacak ve 2 milyonluk harcaması yapılmış, bir milyon da borcu bulunan, birkaç ay içerisinde hizmete açılacak, hem görünüm hem kullanım açısından çok muhteşem bir Kur’an kursu haline gelmiş olduğunu müşahede ettik.  

200 öğrenci kapasiteli bu kursun, 2015 yılı mayıs ayı sonlarında temelinin atıldığını ve yaklaşık 15 ay içerisinde bitme aşamasına geldiğini, bütün harcamaların hayırseverlerin katkılarıyla olduğunu dernek başkanından öğrendik. Özellikle siyasi ve idari mekanizmadan fazla bir yardım gelmemesinden şikayetçi olan dernek başkanından, kalan borcun siyasilerin ve idarecilerin katkılarıyla ödenmesi konusunda yardım beklediğini de duyduk. Hem eğitim kalitesi hem de fiziki yapısı itibariyle ilimizde örnek gösterilebilecek bir kurs olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kurs ve hafızlık merakı olanların mutlaka ziyaret etmesini de önereceğimiz bu kursumuzun, eğitim kadrosunun da başarısı takdir edilmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR