Operasyona devam

Bizim meyhanecibaşının başlattığı operasyona hızlı bir şekilde devam etmekte olduğunu gözlemledim, daha önce Gima mağazasının bulunduğu dükkânın satış işlemi ile ilgili Kral hazretleri ile ters düşen iş adamı uzun zamandır görüşmediği kral hazretlerinin aleyhinde verip, veriştirmesine rağmen, şimdi bir araya gelebilmek için her türlü manevrayı yapmaya başlamış durumda. Balıkçı fevzi"nin lokantasında başlayan uzlaşma operasyonu hızla devam etmekte. Bu konuda son operasyon Şehir kulübündeki Hacı Garson"un manevraları ile devam etti.
Her seçim döneminde küs oldukları ile barışma ve destek turları atan kral hazretleri, bir önceki seçimde Çarşambalılardan destek alma adına Necmettin Okutgen"in organize ettiği gece Büyük Samsun Otelinde yapılmıştı, bu seçimde faaliyette olmayan büyük otelin yerine Şehir kulübü tercih edilmiş, organizasyonun davet kısmını Necmettin Okutgen yapmış, garsoniyerlik ve teşrifatçılık görevini Hacı garson üstlenmiş, ancak işin enteresan tarafı ise katılımcıların tamamından ücret alınmıştır. Protokol dahil tüm katılımcılar ücret ödemelerinden rahatsız olmamışlar, ancak gazetelerde çıkan haberlerde gecenin organizatörü ve sahibi olarak birilerinin adının çıkmasından rahatsız olmuşlardır.
Burada üzerinde durulması gereken diğer önemli ayrıntı ise protokol masasında oturanlarla ilgili basına yansıyan resimdir, ilk önce protokol masasında oturan Ahmet Gritli, Mithat yılmaz, Cemal Alişan olmasına rağmen, bu kare resmedildikten kısa bir süre sonra salona gelen Kazım Yılmaz ve Mehmet Ekim"in resimlerinin çekilebilmesi için derhal muhabir geri çağrılıp, kare resmedilmiş ve gazeteye o resim servis edilmiştir. Şimdi tezgahın nasıl çalıştığını bilmem daha iyi anlayabiliyor musunuz.
Gelelim masada oturması gerekip de oturmak istemeyenlere. Toplantıya ilk gelenler Çarşamba Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Yusuf Kefeli, Ak parti ilçe Başkanı Mehmet Köse ve İl Genel Meclisi üyesi Durmuş Sezgin olmasına rağmen masaya davet edilen Yusuf  kefeli daveti reddederek, birlikte geldiği arkadaşlarının masasında oturmuş, bu onurlu davranışından ötürü dün telefonları adeta kilitlenmiştir. Arayanların birçoğu keşke protokol masasına birkaç çuval para koysalardı da o karedeki insanları koymasalardı demişlerdir.
İnancımızın düsturlarından biri olan “Kişi sevdiği ile beraberdir” kuralını menfaat için bozmak çok yanlış bir davranıştır, şayet kişi iyi bir kişi olmadığına inandığınız birisi ise onun getireceği oy"da lazım değil. Bir makama birilerinin himmeti ile geleceksek, gelmemek daha iyidir, yok insanları gereksiz yere kırdığınızı düşünüp, barışmak istiyorsanız onun zamanı şimdi değil, seçimden sonraki bir zamandır.
Dünkü yazımda da belirttiğim gibi rahat zamanımızda işi delikanlılığa verip, sıkıştığımızda mütevazi davranmaya çalışmak onurlu insana yakışmak, onurlu insan vakarlı olur kibirden kaçar, mütevazi olur, ancak zillete düşmez.İnandığımız gibi yaşamamız dileğiyle hoşçakalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR