ONURUN ONURLU DURUŞU....

ONURUN ONURLU DURUŞU VE DE HAYVANLAR ALEMİNİN REZALETİ
 Hakkında yazı yazdığım insanlardan bir kısmı beni arar, bir kısmı dostlarımı arar,bir kısmı ise sessiz kalmayı tercih eder.Genellikle arayanlar kendisine haksızlık ettiğimi düşünenler veya yazdıklarımdan ötürü teşekkür etmek için ararlar.Dostlarımı arayanlar, yaptıklarının toplum tarafından öğrenilmesinden rahatsız olup, dostlarımın araya girerek yazmamamı rica etmelerini temin etmeye çalışırlar.Hiç aramayanlar ise, ararsak daha kötü yazar korkusundan aramayanlardır.Bazı yorum yapan arkadaşlar, neden sürekli Ak Partilileri yazdığımı soruyorlar. Bu şehirde hastane sekreterini arayıp, bir akşam yemeğe çıkalım diyenlerden tutun da, hastane basan, kamu kurumlarına sürekli mal satan, 5-6 sene önce yiyecek ekmek bulamazken, şimdi Ak Partili belediyeden birkaç milyar(Trilyon) alacağı olan, İl Yönetimine sırf iş takipçiliği için girene varıncaya kadar, bir sürü yanlış insan olduğundan ve en çok vukuatın bu insanlar tarafından yapıldığından, onların yazılması öncelik arz etmektedir.
 Bugün sizlere hakkında yazı yazdığım iki insandan bahsetmek istiyorum. Birincisi; Dünkü yazımda “Bizim Sercio hakkında söylenenlere inanmıyorum”, demiştim ve dediğim gibi olduğunu da gördüm. Bizim Sercio"nun oğlu Onur, adına yakışır bir biçimde yanıma gelerek, söylenenlerin tamamının yalan olduğunu, şerefli bir babanın şerefli oğlu olduğunu ve babasından aldığı dürüstlük meşalesini,daha ileriye taşıyabilmek için, elinden geleni yaptığını söyledi. Henüz askerden geleli iki ay gibi kısa bir zaman olduğunu, eğitimi gereği Yatırım ve Finans işinden anladığından, bir Medikal Şirketinin Yatırım ve Finans Danışmanı olarak işe başladığını, sırf babasına ve ailesine yanlış bir söz gelmemesi için Belediye ile ilgili hiçbir işi yapmadığını, ama ne hikmetse yine de bu tür söylentilerin çıkmasını bir türlü anlayamadığını, olsa olsa arkadaşlık yaptığı bir akrabası ile karıştırılmış olabileceğini söyledi. Ben de bu dediklerine inanıyorum,zira Sefer Bey"in köyden şehre gelişini,şehirde okumakta iken, Demir Doğramacının yanında part-time çalışarak harçlığını çıkarttığını,yaptığı her şeyin hesabını kuruşuna kadar verecek bir insan olduğunu biliyorum.Ancak o kadar çok söylenti vardı ki, anlatamam. Sefer Bey"i arayıp sorsam sanki ben çıkartmışım gibi düşüneceğini düşündüğümden ve toplumunda aydınlanmasını istediğimden, bu yolu seçtim. Yaptığımın doğru olduğunu düşünüyorum, farklı düşünenler de elbette olacaktır.Ancak kim nasıl isterse düşünsün, önemli olan Yaratanın düşüncesidir. Kim ne derse desin, benim gözümde Sercio, dürüst, onurlu,şerefli bir adamdır.İnsanlar ulaşamadıkları ete mundar demeyi sevdiklerinden,bizim Sercio"ya ulaşamayanlar da, böyle bir söylenti yaymış olabilirler.Ancak adı gibi onurlu olan sevgili Onur"un oturduğu,kalktığı,gezdiği insanlara dikkat etmesi gerektiği kanaatindeyim.Ben bu aileyi seviyorum, kimsenin üzmesine de izin vermem.
 Gelelim diğer hakkında yazı yazıp, tanıdığım ne kadar insan varsa, hepsini rahatsız eden Zatı-Muhtereme; Bu arkadaşı bundan dört,beş yıl önce hiç tanımazdım,değil ben Samsun"da hiç kimse tanımazdı.Ancak Ak Partinin iktidar olması ile birlikte, İl Başkanlığının, Sağlıktan Sorumlu İl Yönetim Kurulu üyesi  olarak bu arkadaşı yapması ile adı skandallarla duyulmaya başlamış.İlk zamanlar kamyon şoförünü taşıma işi ile siyasete başlayan bu Zatı Muhterem, ardından vukuatları fazla olup,sağlıkla ilgili sorumluluk üzerinden alınınca,bu kez kamyon şoförüne düşman kesilip, Tijen ablanın yanında yer almaya başlamış.Tijen abla iş başına gelince, eski görevini tekrar geri alan Ayı Hazretleri, işlerine kaldığı yerden devam etmeye başladı. Bu ayının iki şeye karşı zaafı var, birisi akçeli işler, diğeri ise şehirdeki ayı nüfüsunun çoğalması için verdiği yoğun çabadır.Kendisinin en büyük destekçisi ise montofondur.Eline fırsat geçtikçe benimle uğraşmaktan geriye kalmayan bu hayvanlar aleminin renkli simaları ile uzlaşmak için her yolu denedim. Hatta Montofon"a çok değerli bir dostumu gönderip, nedir alıp, veremediğimiz dedirtmeme rağmen, ertesi gün beni mahkemeye verdi ve şahitliğini de ayı, sincap,öküz üstlendi.Şimdi bunların gerçek yüzü tek,tek ortaya çıkmaya başlayıp,köşeye sıkışınca ne kadar dostum varsa araya koyup,olayı farklı mecraya çekmeye çalışıp,yazılarımın önünü kesmeye çalışıyorlar. Bunlar o kadar enteresan ki, dostum olan birisini araya koyup, bazı gerçekleri yazmamam için, “Bizim aile hayatımızı yazıyor, onun için rahatsız oluyoruz”deyip,insanlara yalan konuşuyorlar.Ben onların aile hayatına, sonsuz saygı duyan bir insanım.Onların aileleri benim kardeşlerim,analarım,bacılarım.Ama meşru olan aileleri için bu dediklerim geçerlidir!!Gayrimeşru ailelerini diyorlarsa haklılar, onlarla ilgili farklı düşüncelerim var.Araya değil sevdiğim, dostlarımı, isterlerse ölen bütün yakınlarımı mezardan getirsinler, onlarla ilgili yazacaklarım devam edecektir.Tek şartla yazmaktan vazgeçerim, Ak Parti"den istifa ettikleri gün bende yazı yazmaktan vazgeçeceğim.Aksi halde havalarını alacaklarından emin olabilirler.Kalın sağlıcakla
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR