ONDOKUZMAYIS ÜNİVERSİTESİ’NDE...

ONDOKUZMAYIS ÜNİVERSİTESİ'NDE NELER OLUYOR?

            Ondokuzmayıs Üniversitesinde yönetim değişikliğinin ardından yaşanan bazı olumsuz gelişmeleri ele almış olsak da daha sonraki süreçte Üniversiteyi izlemeye aldık. Bu süreçte yaşanan olayların perde arkası bir hayli karışık olduğundan olaylar netleştikçe ele alınması gerektiğini düşündüğümden ele almadım, ancak yaşanan olaylar veya yapılan icraatlar belli noktaya ulaşınca bu konuları ele almakta yarar olduğunu düşündüm.

            Hüseyin Akan Bey'in Rektörlüğü döneminde tasvip edilmesi mümkün olmayan bir çok olay yaşandı, önce Basın camiasıyla ilgisi olmayan birisini basın danışmanı atadı, bizim sert tepkimiz üzerine bundan vazgeçince bu kez diğer uygulamalarda ciddi hatalar yapmaya başladı. Önce kendisine yakın duran ve istişare ettiği arkadaşları konusunda yanlış tercih yaptı, çok uzun zamandan beri tanıdığım bir arkadaşımı yakınına almakla zaten hapı yuttu. Zira o arkadaşımla ben yıllar yılı birlikte olmama rağmen ve çocuğunu işe yerleştirmiş olmama rağmen Vezir Hazretleri ile aramız açılınca adam ani bir u dönüşü ile bizimle ilişiğini kesti, ardından Rektörün etrafına koyduğu adamları kendi kontrolündeki isimlerden seçerek Rektörü kontrol altına almaya çalıştı, belli oranda da başarılı olduğu kanaatindeyim.

            Rektör Bey'in etrafında bulunan beş kişilik bir guruptan bahsediliyor, bu gurubun içerisinde benim eski kadim dostum!.. Beden Eğitimi bölümünden bir Prof., Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Üniversitenin Genel Sekreteri olduğu söyleniyor, bu ekip ne derse Rektör  onu yapıyor şeklinde yaygın bir kanaat var, ama doğrudur ama yanlıştır benim bildiğim bu kanaatin tüm üniversite camiasında olmasıdır. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın arkadaşı olan Kemal Gündoğdu bey'i de üniversiteye alarak köşkteki ağırlığını artırmayı hedeflediğini ifade edenler bir hayli iddialı şeyler söylüyorlar.

            İddialardan bazılarını sizlerle haber olarak paylaşacağız zira evrakları da elimizde olduğundan yapılan icraatların doğruluğuna veya yanlışlığına siz karar vereceksiniz. Daha önce yazdığım gibi Tıp Fakültesi Uygulama Hastanesinin Başhekimi olan arkadaşımızla ilgili hiç ummadığım ve beklemediğim bir çok iddia ortaya atıldı, bu iddialar arasında oğlunun kurduğu temizlik firmasının üniversiteye süreli malzeme sattığı yönünde idi. Geçenlerde bu arkadaşımızla ilgili daha da ilginç iddialar geldi kulağıma benim eski arkadaşımı kendi fakültesinde sekiz ay görevlendirerek ayda Üç Bin TL civarında destek verdiği, benim arkadaşım da onu ÖYS sınavında fen Edebiyat Fakültesinin bina sınav sorumlusu yaptığı yönünde bir iddia.

            Benim bildiğim Fen Edebiyat Fakültesi'nde 50 civarında Prof. var bu insanlar dururken  Tıp Fakültesinden bir Prof. Bina sınav sorumlusu yapılmışsa burada sıkıntı var demektir. Üniversiteler ahbap, çavuş ilişkileri ile yönetilen yer olmamalıdırlar aksi halde yetişen bilim adamları fevkalade yetersiz ve ürkek yetişirler, bu da bilime vurulan darbe olur. Gerek ÖSS, gerekse ÖYS sınavlarında görevlendirilen sınav sorumlularının daha  önce görevlendirilen  kişiler dışında birilerine yakın veya uzak olarak seçilerek görevlendirildikleri iddiası ciddi boyutta.

            Bunun dışında yatay geçişle Üniversiteye alınan öğrencilerde çok büyük kayırmalardan bahsediliyor, örneğin yurtdışında özel üniversitelerden tıp fakültesine ve diğer fakültelere yatay geçişleri yapılan öğrencilerin idarenin tasarrufu ile bazı siyasetçi ve bürokratların çocuklarının oldukları, Rektör Yardımcısının çocuğunun naklinin sağlanabilmesi için YÖK'den özel kontenjan alındığını, İstanbul İl  Sağlık Müdürünün çocuğunun yatay geçişinde haksızlık yapıldığı yönünde ciddi iddialar var.

            Bunların dışında bir fakültede 4 öğrenci olmasına rağmen mevcut olan 15 prof.'u yetersiz bulan idare 4 tane daha Öğretim Üyesi almış olması saçmalık  değil de nedir. Öğrenciler mi hocaları okutacak, yoksa hocalar mı öğrencileri okutacak merak konusu oldu. Bu konularda tüm detayları isimleri ile birlikte sizlere sunacağım, kararı siz değerli okurlarımız verecek. Şehrimizin en güzide ilim yuvalarından birisinin içerisinde bulunduğu durumu hep birlikte müşahede edeceğiz. Bugünlük bu kadar yeter kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR