Nelere rağmen ....

Nelere rağmen Samsunspor'u destekliyorum           

                        

Diyeceksiniz ki düğün değil seyran değil, nereden çıktı bu Samsunspor hikayesi. Sabırlı olursanız açıklayacağım. Geçen hafta bir milletvekili arkadaşımız basına verdiği beyanatta; Samsunspor Kulübü ve başkanının yeterince destek göremediğini, gerek kamuoyu, gerekse şehrin önde gelen insanlarının bu kulübe sahip çıkmaları gerektiğini söyledi. Fakat maalesef yeterli desteğin gelmediğini de aynı açıklamasında dile getirdi. İyi güzel demiş, hoş demiş sayın vekil. Ancak bunun neden böyle olduğunu merak edip, etrafındakilere sormamış olmalı ki böyle bir beyanda bulunmuş.

1981-83 yılları arasında görev yaptığım Of ilçesinde, Aslan Yıldırım adında bir kaymakam vardı. (Bu şahıs daha sonra Trabzon valiliği de yaptı). Osman Omay adında da merhum bir kalfa vardı. Osman amca çok dürüst, hayırsever bir adamdı, çok da nüktedan biriydi. Bu yüzden herkes onu çok sever, çok da sayardı. Bazen konuşurken meramını şakaya vurarak anlatırdı ki; karşısındaki üzülmesin.

Kaymakam beyin en çok beraber olduğu arkadaşı ise ilçenin veteriner hekimiydi. Her ilçe dışına çıkışında da vekaleti ona bırakırdı. Bir cuma günü kaymakam beyin odasında otururken rahmetli Osman amca kaymakam beye dönerek, "Kaymakam bey, şu bizim veteriner hekim var ya, filanca partiliymiş" deyince, kaymakam bey şaşkın şaşkın "O adam memur Osman amca. Nereden biliyorlarmış hangi partili olduğunu" diye sordu. Merhum Osman amca asıl söylemesi gerekeni patlatıverdi, "Seninle çok geziyormuş da ondan biliyorlar" deyince, kaymakam dondu kaldı. Şimdi bizim vekil ne demek istediğimi anlamıştır sanırım. Gelelim benim nelere rağmen bu kulübü desteklediğime:

1- Şimdiki kulüp başkanı ile benim aramı açan üç, dört kişiden birisinin bu vekil olmasına rağmen kulübü destekliyorum.

2-AK Parti Gazi belde seçiminde destek verdiğim arkadaş kıl payı seçimi alınca sesini çıkarmayanlar, merkez ilçe seçiminde destek verdiğim arkadaş seçimi kaybedince senin yüzünden kaybettik dediler. Bu kez il seçiminde (şimdiki kulüp başkanın kaybettiği seçim) yanlarına gidip, 'Yapmam gereken bir şey var mı?' diye sorunca, "Uzak durman bana büyük destektir" deyince uzak durdum. Bu kez seçimi kaybedince yanımızda olmadın ondan seçimi kaybettik demelerine rağmen Samsunspor Kulübü'nü destekliyorum.

3-Alavere dalavere, cemaat ilişkisi ile benzinlik ruhsatı alıp, daha sonra Kral Hazretleri ile araları açılan iki sahtekar ortağı hiç tanımamama rağmen, benzinliklerini Kral Hazretleri kapattı. Dönemin il başkanı, şimdiki kulüp başkanı beni Yalova Gemisi'ne çağırıp, "Bu adamlara yardımcı ol, arkadaşlarım bunlar" deyince, "Ne demek elimden geleni yaparım. Ben bu adamları hiç tanımam. Ancak bunları Kral Hazretleri sevmeseydi bunlara benzinlik ruhsatı vermezdi. Aralarında ne var bilmiyorum,  ancak orada burada Kral"ın aleyhinde konuşmazlarsa elimden geleni yapar, Kral"ı ikna ederim" dememe rağmen, bu iki sahtekar mahkemeye gidip, benimle ilgili yalan beyanda bulundu. Hapishaneden haber gönderip, doğrusu ne ise orada bulunan arkadaşlar söylesin dememe rağmen, orada bulunanlardan iki arkadaş, konuşulanları belirten bir dilekçe vermesine rağmen, dönemin il başkanı şimdiki kulüp başkanı, konuyla ilgilenme lütfünde bile bulunmamasına rağmen bu kulübü destekliyorum.

4-Sırf o kulübe yardımcı olmak için bu kadar çileyi çekmemize rağmen, hapisten çıkınca yeniden yardım talep eden Sezgin Gümüş yönetimine yardım etmeyince mahkemeye gidip, müdahil olmaları karşılığında, şimdiki yönetimin bu konuda hiçbir şey yapmamış olmasına rağmen bu kulübü destekliyorum. 

5-Geçirdiğim bunca sıkıntılı anlarımda (Samsunspor için cezaevinde yattığım 95 gün dahil) bırakın beni aramayı kendi yakın akrabası olan ailemi bir kez olsun arama nezaketini göstermemelerine rağmen bu kulübü destekliyorum.
 
Bu saydığım maddeleri çoğaltmak istemiyorum. Ancak şunu herkes bilsin ki; bu kulübün başında şimdiki başkan olduğu sürece gerek gazete olarak, gerekse şahsım olarak her türlü desteği sonuna kadar vereceğimi herkesin bilmesini istiyorum. Çünkü bana yakışan budur. Başkalarının ne yapacağı ise beni hiç ilgilendirmez, iyi pazarlar…         

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR