MİLLET OLMUŞ KULLANPARA

                                                              MİLLET OLMUŞ KULLANPARA    

                Yaşadığımız toplumda ahlaki değerler öyle bir hale gelmiş ki güçlü olan, güçsüz olanı ezmeye çalışıyor, sosyal etkinliği olan diğerlerini kullanmaya çalışıyor, siyaset yapanlar kullanabilecekleri adamlarla çalışıp onların sırtlarından yükselmeye çalışıyorlar.

Bürokraside arkasına siyasetçiyi alan önüne geleni ezmeye çalışıyor, ticarette ise parası olanlar olmayanları silindir gibi ezip geçtiği bir ülkede yaşamaktayız. Kim ne derse desin sosyal adaletten, ahlaki değerlerden ve etik kurallardan yoksun bir toplum haline geldiğimizi kabul etmek zorundayız.

 İnsanlar biri birlerine selam verirken dahi adamın işe yarayıp yaramadığına göre selam verilen bir toplumda yaşadığımız açıkça ortada. Camiye gidip Namaz kılanından tutun Ateistine kadar herkes önüne geleni kullanıp malı götürme peşinde, kimse hakkaniyet ölçüleri içerisinde iş yapmaya çalışmıyor, herkes çıkarı için uğraş verip gününü gün etmeye çalışıyor.

Oysa ki, Yüce Rabbimiz Kuran-ı Kerim'in bir çok yerinde defaten “İnnel Hayateddünya laibun ve  lehvun” Yani Dünya hayatı oyuncak ve boş işlerden ibarettir buyurmaktadır.  Bu gerçeği bilen de bilmeyen de aynı işler peşinde koşup onu bunu kullanmaya çalışıp gününü gün ettiğini görmek üzücü bir durum.

Siyaset yapan insanlara bakıyorsunuz ne kadar niteliksiz, kişiliksiz adam varsa onları yanlarına alıp birlikte çalışmaktan zevk alıyorlar, neden böyle yapıyorlar? Derseniz, kişilik sahibi düzgün insanlara istediklerini yaptıramayacaklarından bu tür insanlarla çalışıp onları kullanıyorlar.

Geçenlerde bir yerde otururken adamın birisinden bahsettiler, tanıdığım bir adam, sokakta gördüğüm zaman yolumu değiştirdiğim bir adam, neden yolunu değiştiriyorsun? derseniz adamın konuşacak, sohbet edecek en ufak bir özelliği yok, kaba, saba, sokak adamı ama öğrendim ki adamı bir Parti il yönetimine koymuş. Hatta il Başkan yardımcısı yapmış.

İnsan bu durumu görünce hem yaşadığı şehir adına, hem de ülkesi adına üzülüyor, bu tür insanların bırakın Parti yönetimlerini mahalle sandıklarında delege dahi yapılmaları sakıncalı çünkü insanlarla kavga edip onları rahatsız edecek boyutta rahatsız insanlar bunlar.

Bir başka örnek verecek olur isek, dün bir arkadaşım anlattı son seçimlerde esnaf oda Başkanlıklarında aday olup kazanamayan bazı zatı muhteremler karşısında aday olup kazanan listenin adamlarından bir oda Başkanın yanına giderek kendi binasını bir kuruma kiralaması için rica etmiş.

Aslında bu etik bir davranış değil ama buraya kadar olanına bir şey söylemiyorum, asıl rezalet bundan sonrasında. Yanına gittiği oda Başkanı ona demiş ki “sen falanca kişiyle birlikte hareket ettin ona küfredersen işini yaparım” bu arkadaş da onun yanında basmış kalayı kendisine destek veren kişiye. Bunun üzerine oda Başkanı aramış Bakanlığın üst düzey yetkilisini bu işi görün demiş. Şimdi bu işin sonucu ne olacak çok merakla bekliyorum sonucunu sizlerle paylaşacağım.

Siyasette durum böyle de başka kurumlarda durum farklı mı? elbette ki değil. Bizim meslekte de son zamanlarda enteresan işler oluyor, yıllar yılı bu şehrin kanını emen bazı vampirler sırf kendi emellerine nail olabilmek için kendilerinin dışındaki meslektaşlarını bitirebilmek için yıllar yılı verdikleri uğraştan sonuç alamadıkları bizler gibi bir kaç kişiyi bitirebilmek adına öyle büyük tezgahlar kurdular ki anlatamam.

Bu şerefsizler önceleri okunmamamız için uğraş verdiler, ardından reklam alamamamız için her türlü manevraları yaptılar, onda da başarılı olamayınca gittiler aleyhimizde ifadeler verdiler, bundan da sonuç alamayınca şimdi yeni bir yol bulmaya çalıştıklarını müşahede ettim.

Nedir yeni uğraşları? derseniz bazı zavallı Bürokratları kullanıp onlar üzerinden kendi dışlarındaki gazetelere zarar vermeye çalışıyorlar, bunu yaptırdıkları kişiler de ahmakça bu işlere alet olup onların yanında adam yerine konulmaya çalışacak kadar basitleşiyorlar. Bu arkadaşlara tavsiyem Amerika'yı yeniden keşfetmeye çalışacak kadar ahmakça işlerin içerisine girmeleri onları çok gülünç duruma düşürdüğünü bu toplumun anlamadığını sanmasınlar.

İnsanlar başkalarının yaptığı işlerle uğraşmaktan kendi hatalarını göremeyecek kadar gözleri kör oluyor, kimse de bunlara arkadaş ne yapıyorsun demeyince o zavallılar çok iyi bir şey yaptıklarını zannediyorlar.

Hayatlarında birilerinin kıçında dolaşıp yağ yakmanın dışında en ufak bir icraatları olmayan insanların başkalarının kullanmalarına alet olmaları normal olabilir ama onları kullanan Kullanparalara ne demek lazım ona siz karar verin.

Toplum olarak başkalarını kullanmaktan zevk alabiliriz ama unutmayalım ki başkalarını kullanmak, Lüt Kavmi'nin yaptığı günah kadar günah bir iştir. Diyeceksiniz ki bunu umursamayan insanlar olabilir, olabilir ama biz buna izin verirsek aynı Lüt Kavmi gibi biz de Helak olmaya mahkûm oluruz.

Biz ne kimseyi kullanacağız, ne de kimsenin bizi kullanmasına izin vereceğiz, insanlığın gereği neyse onu yapıp onurumuzla, şerefimizle adam gibi işimizi yapmaya çalışacağız.Rabbimden temennim bu tür insanlardan uzak kalmaktır. Kalın sağlıcakla               

 

 

                 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR