MERDİ KİPTİ, ELİNDE DENGE GAZETESİ KAPI KAPI DOLAŞIYOR

Dünkü köşe yazımızda da belirttiğimiz gibi sanal alemin sanal adamları ortalıkta dolaşıp kafalarına göre bazı icraatları yapmaya çalışıyorlar. Hayatı boyunca bir baltaya sap olamayıp onun bunun kıçını yalayarak hayatlarını idame edenler foyaları ortaya çıkınca bu kez farklı çıkış noktaları aramaya başladılar.  Sahibi oldukları gazeteyi becerip ayakta tutamayınca gazeteyi satıp başka gazetelerde personel olarak çalışmaya başladılar. Çalıştıkları gazetenin ekonomik durumu maaşlarını ödemeye elverişli olmadığını görünce bu kez bizim hakkında haber yaptığımız kurumlara ve firmalara gidip onları söğüşlemenin yolunu aramaya başladılar.

Merdi kipti bu konuda iki türlü politika uyguluyor politikalarından ilki hakkında kötü haber yaptıklarımıza gidip haberlerimizi içeren gazeteleri çantasından çıkarıp bakın DENGE Gazetesi hakkınızda kötü haber yaptı, bize reklam verirseniz bu haberlere karşı gelecek haberlerinizi yayınlarız böylece aklanmış olursunuz diyor. İkinci tür politikası hakkında müspet haberler yaptığımız kişi veya kurumlarla ilgili ise yine çantasında taşıdığı DENGE Gazetesi'ni çıkarıp, bu haberi DENGE Gazetesi'ne kaç lira ödeyerek yaptırdınız, biz de isteriz şeklinde tehditvari konuşmalar yaparak yolunu bulmaya çalışıyor.

Geçenlerde bir ilçe Belediye Başkanı'na gidip o belediye ile ilgili yaptığımız haberi içeren gazetemizi çıkarıp bizim yaptığımız haberi çok yüklü miktarlarda para alarak yaptığımızı söyleyerek Belediye Başkanı'ndan para talep edince Belediye Başkanı ona tek kuruş ödemeksizin haberin yapıldığını ancak para ödemesi gerekse dahi Adnan Bahadır'a ödemeyi tercih edeceğini söyleyip, bizimkisini kovmuş. Merdi kipti daha önce de bu tür icraatlara imza attığından  bu hareketi çok görülmez ancak ona tavsiyem onun bunun kıçını yalayarak nemalanmaya çalışmak yerine adam gibi işini yaparsa  Allah rızkına kefildir hiç canını sıkmasın.

İnsanın genel anlamda ahlaki yapısında bozukluk olunca ondan ticari etik beklemek hata olur. Merdi kiptinin hayat hikayesini inceleyecek olur iseniz adamın düzgün hiç bir şeyi yok, ne siyaseten, ne ailevi yönden, ne de ticari açıdan beş kuruş etmez. Konuşmaya sıra geldiğinde mangalda kül bırakmayıp şehirdeki en önemli sosyal demokratlardan olduğunu söyleyen bu zat üç kuruş menfaati görünce anında bir u dönüşü yapıp dün dündür bugün bugündür mantığı ile hareket etmekten zevk alır, bunu meslek hayatında yazdığı yazılar ve yaptığı haberlerle kanıtlamıştır.

Aile hayatına gelince orası tam bir fecaat.  Adam kızı yaşındaki bayanla düşüp kalkmaktan keyif alır hale geldiği yetmiyormuş gibi, birde utanmadan askerlik çağına gelmiş oğlunun doğum gününü kutlayıp gazetelere koymaz mı? İnsan biraz sıkılır, biraz da utanır, hadi Allah'tan korkacak imana sahip değilsin, bari birlikte olduğun kızın yaşındaki bayana saygılı ol da iyi aile babası imiş gibi gazetelerde boy gösterme. Dedim ya insanın ahlakı bozuk olunca yaptığı her işi ağzına gözüne bulaştırarak yapıyor.

Geçenlerde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı aradı ve Bayram'da Bayram Gazetesi çıkarmak istediğini, bu konuda yardımcı olmamı istedi, kendisine bazı gazeteleri de içerisine alarak cemiyeti meşru zemine oturtması gerektiğini söyledim o da olur dedi. Ondan sonra Necdet uzun Ramazan'da gazeteciler olarak beraber iftar açmamızı önerdi, olur ancak şartım var dedim, şartın nedir deyince öyle ötede beride ondan, bundan gizli değil, basının önünde adam gibi resmimizi vermek kaydı ile yapılacak her programda varım, yok birilerinden gizli arka mahfellerde yapılacak toplantılarda olmam dedim.   Ramazan ayında iftar programlarının hiç birisine katılmadım ancak adam gibi bazı problemlerin halledileceği bir toplantı olursa iştirak ederim dedim. Bunu söyleme nedenim bu şehirde bazı konularda ayaklar baş, başlar ayak olmuş durumda olduğundan bunu düzelmekle görevli olan insanların içerisinde bizlerin de olduğunu düşündüğümden sadece eleştirmekle kalmayıp, çözüm bulma konusunda da katkı vermeye hazır olduğumu insanların bilmesinde yarar olduğu kanaatindeyim. Bizim işimiz hataları şu veya bu şekilde ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaktır, iyilikle yapabileceklerimizi iyilikle yaparız, kötülükle yapılması gereken varsa ona da varız, tercih muhataplarındır. Kalın sağlıcakla

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR