MARABA ARAYANLAR ŞİMDİ NE YAPACAK?

Çarşamba akşamı saat 20.30'da yaptığımız canlı yayını izleyenler dün adeta telefonumu kilitledi, meğer insanlar ne kadar doluymuş da bizim haberimiz yokmuş. Kimse korkusundan sesini çıkaramadığından insanlar hep içlerine atmışlar ama birisi çıkıp Kral çıplak dedi, insanlar sanki patlarcasına rahatladılar. İnsanların şu veya bu şekilde sıkıntılı oldukları dönemler için ihtiyaç duydukları siyasetçilerle ilgili sessiz kalmalarının tek nedeni ihtiyaç duyduklarında onlara müracaat etmeleridir ama Milletin Vekili pozisyonunda olan insanların Milletin işi ile ilgilenmek zorunda olduğunu bilmiyorlar.

Milletvekili ne iş yapar derseniz ; adından da anlaşılacağı üzere Milletin işleri ile ilgilenen onların Vekilleridir, Milletin işini çözmek için yasa yaparlar, sıkıntılı insanlar onlara müracaat ettiğinde sıkıntılarını gidermek için aracı olurlar, bürokrasi ile halk arasında köprü vazifesi görürler. Peki her vekil bunu yapıyor mu? derseniz bir kısmının hakkını inkar edemeyiz ellerinden geleni yapıyorlar ancak bir kısmını anlamak çok ama çok zor, cep telefonları kapalıdır ulaşılmaz, makam telefonlarından arandıklarında işlerine gelenlere dönerler işlerine gelmeyenlere dönmezler, bırakın normal vatandaşın onlara ulaşmasını, aranan yüz telefondan on tanesine dönerlerse eyvallah.

Bu Vekillerin daha farklı bazı özelliklerini söyleyeyim mi size yanlarında ot bitmez, kişilik sahibi, kapasiteli, adam gibi adamlarla işleri olmaz, onların işi kimlerle derseniz onların işleri marabalarla, kamuda çalışan, işçi, geçici işçi statüsündeki insanlarla veya özel sektörde olup kendilerine kölelik yapacak adamlarla beraber olmaktan zevk alırlar. O insanlar da bu tür Vekillerin aracılığı ile bir çok işi kafalarına göre yaptıklarından o vekillere kul, köle olmaktan zevk alırlar. İşini adam gibi yapan kamu görevlisinin veya esnafın kimseye eyvallahı olmaz.

Bu tür Vekiller yaptıklarının ne kadar yanlış olduğunu da çok iyi bilirler ama ona da çok enteresan kılıf uydururlar... Nedir o kılıf derseniz “Kardeşim etrafta dolaşmaya adam mı var da dolaşmadık” deyip yaptıklarının mazeretini üretmeye çalışırlar. Benim üstadım Ali Duran bazı insanlarla ilgili der ki “Ben onların yemek yediği tencereden yemek yemem” yani onların yemek yediği tencere mundardır anlamına gelir. İşte bu tür insanları yanında tutmaktan keyif alan ve her zaman onlarla birlikte olan, onlarla kamu kurumlarını ziyaret eden, siyasi programlar tertipleyen Vekillere ne denmeli siz karar verin.

Bu tür adamların bir kısmı şimdi siyasetin dışında kaldı, acaba Vekillerimiz yeni marabalar mı bulup, kaldıkları yerden hayatlarına devam edecekler? Yoksa adam gibi başlarını iki ellerinin arasına alıp acaba biz nerede hata yaptık da bu duruma düştük diye muhasebe yapıp, kendilerine çeki düzen verebilecek cesaretleri var mı? Bu arkadaşlarımız bugüne kadar nasıl ayakta durdular derseniz on yıllık Ak Parti iktidarında iki-üç yılda bir maraba değiştirip, eskiyen marabaların yerlerine yenilerini koymakla işi götürdüler ama marabalar o kadar azaldı ki adeta yok denecek kadar az, bakalım bundan sonra ne yapacaklar.

Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde daha detaylı yazılar yazacağım. Şimdi gelelim ikinci konumuza; İl özel idaresine 30.05.2012 tarihinde verdiğim dilekçelere cevap alamadığımı, verilen uyduruk cevapların zevahiri kurtarmanın ötesinde olmadığını daha önce de yazmıştım, iki gün üst üste bu konuyu işleyen köşe yazarı arkadaş güzel tespitlerde bulunmuş, zira önceki gün bir gazete yazarının 40.000 adet eki 15.000TL ye nasıl bastırdığından dem vurmuş. Çok doğru . İnsan bir şeyi konuşurken biraz hesaplı konuşmalı, şimdi de bir Belediyeye 40.00 tane ek yapmış ondan ise hiç para almadığını yazmış. Vay anasına be… Arkadaşımız ne kadar zenginmiş de bizim haberimiz yok, tek kuruş almadan ek yapıyor, maliyeti yaklaşık olarak 20.000TL olan eki 15.000TLya yapıyor, nasıl ama yemede yanında yat değil mi?

Burada sorun yapılan ekler ve alınan cüzi miktarlarda değil, buradaki asıl ört bas edilen sorun 2009-2010-2011 yıllarında basına ödenen paraların açıklanması ve yaklaşık 800.000TL ödeme yapılan bir ajansın kim olduğu, bir de dört, beş yıl aralıksız her ay dergisine 17.000TL ödeme yapılan şahsın bu parayı nasıl ve ne için aldığı konusudur. Olayları saptırmanın hiçbir anlamı yok, herkes adam gibi çıksın bunları açıklasın, aksi halde yetkililerin töhmet altında olduğu açıkça ortadadır. Bugünlük de bu kadar. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR