M.H.P’DE KONGRE SÜRECİ

M.H.P il kongresi yaklaşırken Yakakent, Bafra, Ayvacık, Kavak, Asarcık, Havza ve Canik'te ilçe kongreleri tamamlandı. Bafra hariç diğer ilçelerde kongreler tek adayla yapıldı.


Bafra'da 4 adayın yarıştığı kongrede 400 delegenin 156'sının oyunu alarak ilçe başkanı seçilen Av.Hüseyin Acar kariyeri ve yaşı itibarı ile göz doldursa da, mevcut il yönetimine karşı duruşu ile bilinen Bafra'daki ülkücü taban tarafından pek kolay kabullenilecek gibi görünmüyor. Yönetiminin çok yetersiz olduğu ve Eski İlçe Başkanı İslam Cural'a karşı M.H.P eski il başkanı İbrahim Özyer ve İbrahim Özyer tarafından İl başkanlığı'na aday gösterileceğine kesin gözü ile bakılan Av.Recep Güleroğlu ile birlikte siyasi ayak oyunları oynayarak ilçe başkanlığını ele geçirdiği noktasında ciddi bir eleştiri yağmuru söz konusu.


Henüz resmi olarak kimse il başkanlığı'na adaylığını açıklamasa bile, il kongresinde çekişecek taraflar belli gibi. M.H.P'de muhalif olarak adlandırılan kesimin adayı geçen dönemde kongreyi Abdullah Karabıçak'a Çarşamba ve Atakum ilçelerinde yapılan kongre iptalleri neticesi az farkla kaybeden Şaban Kılıç. Mevcut İl yönetiminin – Abdullah Karabıçak ve İbrahim Özyer'in adayı ise İlkadım Eski İlçe Başkanı Av.Recep Güleroğlu.

Bu iki isim dışında adaylığı konuşulan bir de Hasan Arslan var. Ama bu durum biraz siyasi manevra olarak nitelendiriliyor. Ciddi bir aday gözü ile bakılmıyor. Son anda İbrahim Özyer'le yapacağı genel merkez delegeliği pazarlığı ile birkaç kongredir yaptığı gibi Av.Recep Güleroğlu lehine çekileceğine kesin gözü ile bakılıyor.


Şaban Kılıç için ise Samsun'da Ülkücü Hareketin hafızası demek doğru olur sanırız. Ancak son dönemde hakkında olumlu konuşanlar kadar olumsuz konuşanlarda çoğaldı. Buna rağmen özellikle ocak kökenliler ve eski partililer tarafından Av.Recep Güleroğlu ile kıyaslandığında ağır basacağı ortada. Bafra ilçe kongresinin İl Yönetimine yakın Av.Hüseyin Acar tarafından kazanılması her ne kadar taban tarafından daha çok sevilse de kongre alma şansının şu an itibarı ile kalmadığı intibaı veriyor.

Av.Recep Güleroğlu ise yıllardır siyasetin içinde ama ismen var olduğu siyasetin içinde cismen pek olmadığı yani elini tabiri caizse taşın altına koymadığı belirtilen bir isim. Maddi anlamda da yükümlülük altına girmeyi sevmediği söyleniyor.


Recep Güleroğlu ile ilgili Ülkü Ocaklı gençlerin rahatsız oldukları söyleniyor. Konuştuğumuz bir genç ocaklı aynen şunu söyledi "İşyerine, arkadaşlarımız ocak dergisi bırakmak ve ocağa yardım istemek için her gittiğinde kendisine yok dedirten ama bazı cemaatlerin dergileri işyerindeki her odaya serpiştirmekte mahsur görmeyen biri bizim il başkanımız olmamalı" Recep Güleroğlu ile ilgili bu anlatılanlar doğru ise M.H.P'de geçen kongrelerde olduğu gibi sıkıntılı bir süreç olacağı anlaşılıyor.


Merkezdeki ilçeler sahip oldukları delege sayısı itibarı ile kongrede belirleyici olacaklar ancak il yönetimine yakın isimlerin halihazırda ilçe başkanı olduğu bu ilçeler yani Atakum,ilkadım ve Canikte; asker delege tabir edilen delegelerin il delegesi yazılacağına kesin gözü ile bakılıyor.

Bu ilçelerden kayda değer sayıda oy alması pek mümkün görülmeyen Şaban Kılıç'ın Bafra'da da ciddi bir yenilgiye uğradığı düşünülürse kongrenin sonucu şimdiden belli gibi.


Bizim en çok merak ettiğimiz şey ise bu kongrenin sonucu değil, kongrede seçilecek muhtemel il başkanı Av.Recep Güleroğlu'nun önümüzdeki seçimlerin altından beşeri ve maddi anlamda kalkıp kalkamayacağı. Konuştuğumuz bir çok M.H.P'li arkadaş artık bu ayak oyunlarından bıktıklarını, kendi iradelerini hiçe sayan mevcut yönetimin kimi delege yapıyorsa seçimde de onlardan yardım istemesini. Oylarını ne olursa olsun M.H.P'ye vereceklerini ama bu yönetim devam ettiği sürece yardımda bulunmayacaklarını ve seçim çalışmalarına katılmayacaklarını ifade ediyorlar. Ayrıca yıllardır aynı isimlerin partiyi yönettiğini, ancak ortada kayda değer bir başarı olmadığını artık yeni yüzler ve daha genç isimler görmek istediklerini de sözlerine ekliyorlar.

Bizde M.H.P yöneticilerine kongre almanın değil seçim almanın başarı olduğunu hatırlatarak sözlerimize son veriyoruz. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR