LİSTELERLE İLGİLİ TEPKİLER...

LİSTELERLE İLGİLİ TEPKİLER OYLARA YANSIR MI?

Yaklaşık bir aylık aday adaylığı yarışındaki  heyecanlı  sürecin yerini biraz tepki, biraz da  sükunet aldı ancak  zamanla bu tepkilerin ortadan kalkacağını düşünmekteyim. Diyeceksiniz ki 2009 yılındaki mahalli idareler seçiminde tepkiler oya dönüştü ve kaybedilme ihtimali olmayan İlkadım Belediyesi kaybedildi. Olaya bu yönü ile bakanlar haklı olabilirler ancak mahalli idareler seçimi ile genel seçimler birbirinden çok farklıdır. Dilerseniz olayı biraz realiteye uygun olarak değerlendirelim,  o zaman gerçeklerle tepkilerin farklı olup, olmayacağını daha rahat anlayabiliriz.

2009 mahalli seçimlerinde İlkadım Belediye Başkanlığına aday adayı olan Süleyman  Kaldırım ve Erdoğan Tok aday olabilmek için kıyasıya mücadele etmiş, dört milletvekili Erdoğan Tok'tan yana, iki milletvekili ile Büyükşehir Belediye Başkanı ve İl Başkanı'nın, Süleyman Kaldırım'dan yana tavır koymaları nedeniyle son dakikada Süleyman Kaldırım aday olmuştur. Bu süreçte hem teşkilat mensupları, hem milletvekilleri, hem de partiye yakın insanlar ikiye ayrıldı. Erdoğan Tok'u  savunanlar  Süleyman Kaldırım'a hem çalışmadılar, hem de oy vermediler. Düşünebiliyor musunuz Başkan'a verilen oylarda 6000 oy boş çıktı. Kim bunlar? Erdoğan Tok'u savunanlar, Süleyman Kaldırım'dan iş isteyip alamayanlar, teşkilat mensuplarının bir kısmı v.s.

            Erdoğan Tok kendisine çalışması yönünde kimseden teklif gelmediğini söyleyip çalışmadı, hatta bazıları Saadet Partisi'ne destek verdiğini söylüyorlar ama ben ihtimal vermiyorum. Bu  durumu  fırsat bilen  Kavaklılar, Necattin Demirtaş'ı  MHP'den  aday gösterince çok az bir farkla da olsa  seçimi kazandılar. Bu analizi yapma nedenim önümüzdeki seçimle ilgili sağlıklı düşünmenize yardımcı olmaktır. Mahalli seçimlerde kaybedenler veya destek vermeyenlerin kaybedecek hiçbir şeyleri olmadığından rahat hareket edip, canlarının istediği gibi davrandılar ama, genel seçimlerde durum çok farklı.

            AK Parti'den aday adayı olanların bir kısmı bürokrat, bir kısmı meclis üyeliğinden istifa etmiş isimler, bir kısmı ise teşkilatlardan istifa edenler olunca durum farklı bir boyut kazanmakta. İsterseniz biraz daha müşahhas  bir biçimde  örneklemeyle gidelim. Listenin 7. 8. ve 9. sıralarındaki adaylar bürokrat seçilme şansları olmasa bile, seçilecek sıralarda olanlardan daha fazla çalışmak zorundadırlar, aksi halde kalktıkları koltuklara tekrar dönme şansları olamaz. Listelere hiç giremeyen meclis üyeleri ve teşkilat mensupları önümüzdeki süreçte tekrar eski yerlerine dönebilmek adına yapacakları mücadelede başarılı olabilmelerinin tek yolu seçimde canla başla çalışmaktır. Şu anda isteksiz gibi görünenlerin tamamı on gün sonra en hararetli çalışanlar arasında olurlarsa şaşmam.

            Hatırlarsanız iki ay önce Adem Güney istifa ettiğinde yar saçların lüle lüle Ademciğim güle güle diye yazmıştım ve on gün sonra bir çoğumuz adını unutacağız demiştim aynısı olmadı mı? Kadın kollarının destekledikleri aday adayı listeye giremediği için istifa etmek için niyetlenmiş ama daha sonra kamyon şoförü kayınçom arayıp, oturun oturduğunuz yerde siyaset uzun soluklu bir yoldur, siz ileride bana lazımsınız deyip, vazgeçirmiş onları (Zaten onlar da blöf yapıyorlardı)

            Bu arada sevgili kayınçom kendisine destek vermediği için Suat Kılıç'a bir hayli kızgın imiş ama bir müddet serin durduktan sonra onsuz bir işe yaramayacağını anlayıp, yeniden yarım kalan aşklarını tamamlama yolunda harekete geçeceğinden şüphem yok. Kayınçomun kaybedecek bir şeyi yok, yaptığı masrafları fazlasıyla karşılayacak holdingler var arkasında, belki de bu işten karlı çıkıp, üste para artıracaktır, kim bilir?

            MHP'ye gelince zaten kilit oyu başka tarafa gitme şansı yok, ama çok cazip aday koyabilseydi iki milletvekilliği alabilirdi, demek ki Devlet Bahçeli küçük olsun benim olsun diyor ne diyelim kararına saygı duyarız.  Sizin anlayacağınız şu günlerde listelere olan tepkinin her seçim döneminde olan tepkiden farklı olmadığı kanaatindeyim. Şayet mevcut milletvekili dağılımında değişiklik olur ise yanıldığımı anlayacağım, yok olmaz ise o zaman Vezir Hazretleri'nden Batı Park'a diktiği Amazon heykellerin yanına gariban Adnan heykelini dikmesini isteyeceğim. Kalın sağlıcakla

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR