LANETLE KINIYORUZ…

LANETLE KINIYORUZ…

Fransa'da gerçekleştirilen terör nedeniyle yaklaşık 140 kişi öldü. Fransa Cumhurbaşkanı, terörü DAİŞ’in yaptığını kameralar önünde ifade etti, Başbakanı Valls da; "Işid'e Karşı Savaş İçindeyiz" diye belirtti.DAİŞ, kedisini İslami değerler üzere hareket ettiğini tanımlayan bir örgüt. Yaptığı mücadelenin cihat olduğuna inanıyor. Örgütün başında olanlar bu mücadeleyi cihat olarak tanımlıyor, örgütün elamanları da cihat yaptıklarını sanıyorlar.

İslam, cihat yapmayı emretmiş ve cihadı en üstün amellerden birisi olarak tarif etmiştir. Ancak, cihat yaparken kan dökülmesini değil gönüllere girilmesini esas kabul etmiştir. Bu nedenle, Müslümanların yaptığı savaşlarda ölümler her iki taraftan da çok az olmuştur. Yapılan savaşların sonrasında işgaller değil fetihler oluşmuştur. Mekke’nin Fethi İslam tarihinde gösterilecek en büyük cihat örneğidir ki müşrikler safından 3-4 kişi ölmüştür. Yaklaşık 10 bin kişiyle, Medine’den dört yüz küsur kilometrelik yolu,  on-onbeş günde giden Peygamberimiz, bunun gizli kalmasını sağlamıştır.  Böylece, Fethin kansız gerçekleşmesini başarmıştır. Mekke’ye girerken kuvvet komutanlarına kan dökülmemesi emrini de vermiştir.

İslam dini, adam öldürmeyi büyük günahlardan saymış, savaştabileolsa sivil vatandaşların öldürülmemesini emretmiştir. Bir kişiyi öldürmenin tüm insanları öldürmek gibi olduğu anlayışını insanlığa ilan etmiştir.Zihni, İslâmî değerlerle şekillenmiş olanların terör gibi bir davranışı olamaz. İslami kavramlar kullanılarak yapılan terör faaliyetleri Müslümanların üzerine yıkılamaz. Hangi inanca sahip olursa olsun, savaş dışında insanlar öldürülemez. İslami hassasiyet nedeniyle bile olsa, savaş dışında insan öldürenlere Müslüman denemez.

Dünyanın güçlü devletleri, kendi geleceklerini sağlam zeminlere oturtmak, vatandaşlarının müreffeh bir hayat sürdürmelerini sağlamak amacıyla uzun yıllara yayılan plan ve programlar yapmaktadır. Kendilerinin mutluğu için gözyaşı ve kan dökülmesini hiç sorun haline getirmemekte, kan ve gözyaşı üzerine mutluluk inşa edilemeyeceği gerçeğini hiç görmemektedirler.

Bu terör, dünya egemenlerinin, illegal taşeron örgütlerini kullanarak, Müslümanların gücünü kırmaya, birlikte hareket etmelerini engellemeye, Müslümanları dünya kamuoyu önünde itibarsızlaştırmaya ve Müslümanlara karşı yapılması düşünülen operasyonları meşru göstermeye dönük bir planın gerçekleştirilmesidir. Tabii zenginliklerin yoğun olduğu Ortadoğu çoğrafyası egemen güçler tarafından parsellenme yarışına girilmiştir. İsrail’e güvenli bölge sağlanması ve egemen ülkelerin zenginliklerinin arttırılması da bu planın birer parçasıdır

Son yüz yıldaki dünya savaşları,  bu tür olaylar tetiklenerek başlatılmış, sonrasında da dünya egemenleri istedikleri çoğrafi düzenlemeleri yapmışlar, idari yapıların kendileri lehine şekillenmesini de sağlamışlardır. Bir süredir orta doğunun yeniden şekillenmesi ve haritaların yeniden belirlenmesi hesapları yapılmakta, bu hesaplar kamuoyunda da konuşulmaktadır. Irak ve Suriye’deki, yıllardan beri süren savaş ve ülkemizin güneydoğusunda memleketimizin başına bela olmuş terörün arkasında da bu planlar vardır. Müslümanlar oyuna gelmemeli, birlikte hareket etmesini bilmelidir.Fransa’da gerçekleştirilen söz konusu bu terörü gerçekleştirenleri lanetle kınıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR