LADİK BOLAT MAH. YATILI KIZ KUR'AN KURSU

Ülkemizin her tarafında yüzlerce, hatta binlerce Kur'an Kursu var. Bunların bir kısmı yatılı, bir kısmı gündüzlüdür. Bir kısmında yüzüne Kur'an eğitimi, bir kısmında da hafızlık eğitimi yapılmaktadır. Son yıllarda yapılan mevzuat düzenlemeleriyle, neredeyse herkesin Kur'an eğitimi yapması mümkün hâle gelmiştir. Başlı başına bir eğitim olan "Hafızlık" da yine geçmişe göre çok başarıyla yürütülmektedir. Fiziki mekanların yanında, eğitim kadrosu ve mali imkanlar da bu eğitimin başarıyla yürütülmesine önemli ölçüde katkı sağlamaktadır. Artık Kur'an eğitimleri, bodrum katlarda ve merdiven altı mekanlarda değil, modern binalarda, son teknolojik imkanlar kullanılarak verilmektedir. Klasik metodların yerini de çağa uygun yeni eğitim metodları almıştır. Bu unsurlar sayesinde, eğitimde başarı üzerine başarılar eklenmektedir. Başarıya katkı sağlayan unsurlardan birisi, öğrenciler ve kurslar arası "Yarışma" geleneğidir. Bu gelenek ve geleneğe bağlı verilen ödüller, büyük ölçüde süper başarıları ortaya çıkarmaktadır. Böylece, başarılı olanlar hem onure olmakta hem de örnek oluşturmaktadır. 

İlimiz Samsun da, Kur'an eğitimi konusunda başarılı olan İl'ler arasında yer almakta, hatta başında gelmektedir. Ladik Bolat Mah. Yatılı Kız Kur'an Kursu, Hafızlık eğitiminde Samsunumuzun yüz akı ve gururu olmuştur. Gerek bölge ve ülke çapındaki yarışmalarda, gerekse de yetiştirdiği öğrenci sayısının fazlalığında ülke gündeminde yer almıştır. 1994 yılında eğitim öğretime başlayan Bolat Kur'an Kursunda, açıldığı tarihten beri her yıl hafız mezun olmuştur. Kurs öğrencileri, son on yılda Türkiye ve bölge yarışmalarında dereceye girmiştir. 2013 yılında Kur'anı güzel okumada Türkiye ikincisi bu kursumuzdan çıkmıştır. Türkiye üçüncülüğü derecesine sahip hafız bu kursumuzda eğitim görmüştür. Bu kursumuz, Karadeniz bölge birinciliği ve Samsun il birinciliği gibi farklı kategorilerde dereceye girmiş öğrencilere sahiptir. 

Bolat Kız Kur'an Kursunda başarının, eğitim disiplinine bağlı olduğu kanaatini taşımaktayız. Kendisi de, hem kıraatiyle, hem de hıfzı ile iyi bir Hafız olan kurs öğreticisi Ayşe Taslak'ın, ders verdiği öğrencilerinin her derdi ile ilgilenmekte olduğunu ama mutlaka ders disiplinine uyulmasını da öğrencilerinden istediğini,  bunun da takibini yaptığını, dereceye giren öğrencilerinden  duyduk.  

Dernek Başkanı Recep Kırbıyık'ın kursun başarısı için gece gündüz, eşi ile birlikte yaptığı çalışmaları anlatmaya bu köşemiz yetmez. Hem öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması, hem eğitimlerinde başarılı olmaları, hem de modern yeni bir kurs binasının yapımı için gece gündüz koşturduğunun defalarca şahidi oldum. %70 nin tamamlandığı, 6 katlı bir kurs binasının, gelecek yıl eğitim hizmetine sunacağı bilgisini kendisinden öğrendim. Bağış, hibe ve yardımlarla yaptırdığı yeni kursun tefrişi için başta Gençlik ve Spor Bakanımız olmak üzere, bütün siyasilerden ve imkan sahibi iş adamlarından katkı beklediğini de, satır arası mesajlarından anladım. Yeni kurs inşaatının yaklaşık 400 bin tl borcunun olduğunu da biliyorum. 

Ayrıca, çok güzel bir gelenek başlattığının bizatihi şahidi ve proje ortağı da oldum. 2015 yılında başarılı olan öğrencileri, dernek olarak "Umre" ile ödüllendirme kararı aldıklarını, bu uygulamanın devam edeceğini, başarıyı da arttıracağını kendisinden duyduğumda gönülden alkışladım. 8 başarılı öğrenciyi, öğreticileri ile birlikte sömestri döneminde umreye götürebilmek  için bizden de katkı bekledikleri kanaatine sahip olunca, biz de kendi çapımızda yardımcı olabileceğimizi ilgilileriyle paylaştık. Kendisinin haberi olmadan ismini paylaşmak istemediğim bir iş adamı-siyasetçi dostumuz,  öğrencilerin umre ücretlerini karşılamak suretiyle, 8 öğrenci ve hocasını umreye götürdük. 

Umre grubumuzun "Gül"ü olan bu öğrencilerimize, Bedir Şehitliğinden başlayarak, görmeleri gereken her yeri gösterdik. Çok verimli geçen umre programımız, üç martta sona erecek ve ülkemize döneceğiz. Başarıda en büyük emeğe sahip öğretici Ayşe Taslak'ı ve dernek başkanı Recep Kırbıyık'ı, kutluyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR