KÖPEKLİĞE TALİPSENİZ BİLE FİNO KÖPEKLİĞİNİ TERCİH ETMEYİN

KÖPEKLİĞE TALİPSENİZ BİLE FİNO KÖPEKLİĞİNİ TERCİH ETMEYİN

Hayatımın belli bir dönemi merhum Erbakan Hoca'nın siyasi çizgisinde geçtiğinden aldığım siyasi kültürde onun ağırlığı çok fazladır. Refah Partisinde görev yaptığım yıllarda sık, sık hizmetiçi eğitim seminerleri ve parti içi eğitim programlarına katılırdık. Merhum Erbakan hoca bir eğitim programında bizlere siyaset yapan insanların av köpeğini örnek almaları gerektiğini, Av köpeklerinin avlamış oldukları avı yakalarken fazla ısırmadıkları için dişlerinin zehirini avın vucüduna akıtmadıklarını bu yüzden av köpeklerinin yakaladığı hayvanın İslam hukukuna göre yendiğini, ama diğer köpek cinslerinin yakaladığı avları fazla ısırdığından zehirlerini avlarına akıttıklarından onların yakaladığı av yenmez.


Ulusal bir kanalda Acun Ilıca'nın sunduğu yetenek sizsiniz programında bir yarışmacının eğittiği köpeğine yaptırdıklarını görünce bazı insanların o köpeğin tırnağı dahi olamayacağını düşünüyorsunuz.Köpeklerde insanlar gibi farklı karakterde yaratıldıklarından hepsinin farklı davranış biçimleri vardır. Örneğin K9 Alman kurtları zeka düzeyi yüksek köpekler olup kolay eğitilirler, bir çok polisiye olayda kullanılırlar. Sivas kangalları zekâ düzeyleri çok yüksek olmamakla birlikte çok asildirler, sahibine asla ihanet etmedikleri gibi, korumakla mükellef oldukları için canlarını verirler. Doberman türü köpekler genetiği değiştirilmiş terörist ruhlu köpeklerdir, Goldın türü köpekler havlarlar ama asla ısırmazlar, sadece korkutmak için kullanılırlar. Bir de fino köpekleri var ki, onlar hayvanlar aleminde çakal ne ise köpekler aleminde de fino köpeği o türü temsil eder.


Fino köpekleri ayak altında gezerler, görünümleri sevimli olsa da karakterleri bozuk olan, sahibini anında satan, küçücük bir kemik için elli takla atan karaktersiz köpeklerdir. Fino köpeklerne hiç bir zaman güvenilmez, onlara kemiği kim verirse onların düdüğünü çalarlar. Bu kadar izahat verdikten sonra gelelim konumuza; son günlerde bazı gazeteciler fino köpeğine çok özenmiş olmalılar ki, küçücük bir kemik parçası görünce başlamışlar havlamaya. Aslında bu tür kıymeti harbiyesi olmayan finolar için yazı yazmak doğru değil, ancak kullandıkları bazı ifadeler o kadar soysuzca ki insanı çileden çıkarıyor.


Dilerseniz Fino köpeğinin bazı icraatlarını yazalım, öncelikli olarak bu Fino köpeği geçmişte şahsımla ilgili olumsuz tüm haberleri ulusal basına verilen haberlerin büyük bir kısmını vermek için başka soysuzlarla yarışa girmiş, daha sonra da bir avukat arkadaşıma gidip benimle görüşmek istediğini söyleyince gelsin görüşelim dedim, gelince bunu tanıdım ve anında mekanımdan kovdum. Daha sonra arkasında durup onu bir yerlere taşıyan arkadaşlarını sattı, ardından ne kadar kendisi gibi soysuz varsa onlarla beraber oldu.


Bu Fino köpeği şehrin Bakanına yanaşabilmek için Bakan'ın şehirdeki en yakın arkadaşına yanaşmaya çalışmış, onunla aynı fotoğraf karesinde olabilmek için büyük bir çaba harcamış, hatta kendisini düzgün adam gösterebilmek adına sabah namazlarında camiilere gitmeye başlamış, Bakan'ın yakın arkadaşına birlikte sabah namazlarına gitmek için elli takla atsa da o onurlu kişi bu Fino köpeğini tanıdığından ona yaklaşmamış,bunun üzerine Fino köpeği anında Bakan aleyhinde yazılar kaleme almaya başlamış ama onu kimse takmamış.


Fino köpeği bayağı bir insanın orasını burasını yalamış, kurduğu gazeteyi eski bir siyasetçiden aldığı para ile kurmuş daha sonra Vezir Hazretlerinin yağdanlığını yapmaya başlayınca onun adına havlamaya başlamış. Havlamada sınır tanımayan bu Fino köpeği muhatap aldığı insanlara ağır hakaretlerde bulunmakla yetinmemiş, insanların aile yapısından, soy, sop, asaletine varıncaya dek ağza alınmayacak alçakça ifadelerde bulunmuş, ama unutmaması gereken şey; o hakaret ettiği kişiler defi hacetlerini yapsalar onun kadar gaita çıkardıklarıdır. Değil bir insan bir hayvan dahi birşeyi yiyeceği zaman ağzı ile kıçı arasındaki mesafeyi ölçerek yer. Bu Fino köpeği ise değil yemek ısırmak için dahi yanından geçemeyeceği insanlarla ilgili bu tür ağır ifadeleri kullanmaya kalkıyorsa onun asaletinin ve acizliğinin delilidir. Bu arkadaşa tavsiyem köpekliğe talip oluyor ise ve başkalarının adına bu köpekliği yapıyor ise o zaman merhum Erbakan hoca'nın dediği gibi av köpekkliğine talip olsun, yok Fino olmaya devam edecekse Finoların akıbeti bellidir. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR