KIZILAYCILARA BAKIN BİRDE BİZİM....

KIZILAYCILARA BAKIN BİRDE BİZİM VEZİR HAZRETLERİNE BAKIN

Dünkü manşet haberimizde verdiğimiz “Bu ne Ziyareti” başlıklı haberimizi okuduğunuz kanaatindeyim. Kızılay Genel Merkezi'nden dört yönetici tutuklanan şube başkanı ve beraberindekileri ziyaret etmeye gelmişler. Aslında bu bir rezalettir, zira Kızılay'ın malını millet adına kollamakla ve denetimini yapmakla yükümlü olan bu insanların Kızılay'ın içini boşalttıkları gerekçesi ile tutuklanan şube yöneticilerini ziyaret etmek üzere şehrimize gelmeleri çok komik bir durum. Konuyla ilgili soru soran basın mensuplarına cevap vermekten kaçınıp sadece arkadaşlarımızı ziyaret etmeye geldik demekle yetinen bu arkadaşlarımıza sormak istediğim bazı sorular var nedir bu sorular derseniz izin verin sıralayayım.

Soru 1- Sayın Genel Merkez yöneticileri ziyaretinizin asıl amacını açıklasanız da biz de bilsek nasıl olur?

Soru 2- Kızılay Genel Merkezi olarak gönderdiğiniz müfettişlere güvenmiyor idiyseniz neden gönderdiniz, yok güveniyor idiyseniz neden tuttukları raporun gereğini yapmadınız?

Soru 3- Gönderdiğiniz müfettişlere güvenmediniz peki Cumhuriyet Savcıları'na da mı güvenmiyorsunuz? Yok, güveniyor iseniz arkadaşlarımızı ziyarete geldik ifadesinden ne anlam çıkarmalıyız?

Soru 4- Gerek Cumhuriyet Savcılığı'nın, gerekse Kızılay müfettişlerinin yaptığı soruşturma sonucu ihaleye fesat, evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve görevde ihmal suçlamaları ile tutuklanan bu arkadaşlar Kızılay'ın malını heder ederken sizlerin bu duruma gönlü razı mı? Yok değil diyorsanız bu adamları ziyarete neden geldiniz?

Soru 5- Ziyaretinizin asıl amacı bu arkadaşlarınızın arkasında olduğunuzu kamuoyuna anlatmak ise sizin onlardan farkınız nedir? Yok, biz onları desteklemiyoruz diyorsanız Genel Merkez olarak bu adamları hala daha görevden neden almadınız?

Soru 6- Ziyarete gelen heyetin içerisinde Genel Başkan Yardımcısı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetim Kurulu Üyesi olduğuna göre kamuoyuna verilmek istenen bir mesaj olduğu ortada, bu mesajı açıkça söyler misiniz? Kime veya kimlere gözdağı vermek istiyorsunuz?

Soru 7- Gelen arkadaşlarla ilgili yaptığımız araştırmada bir kısmının akademik kariyer sahibi olmak için bazı hileli yollara başvurdukları, bir kısmı hastalarını farklı yöntemlerle iyileştirdiği iddia edilmekte bu doğru mu?

Soru 8- Ziyarete gelen arkadaşlarınızdan bir tanesi denetim kurulu üyesi olmasına rağmen kendilerinin yaptıkları denetime inanmadığı için mi tutuklananların ziyaretine geldi?

Soru 9- Yine ziyarete gelen arkadaşlarımızdan bir tanesi Almanya'da para toplama sempozyumuna katıldığını öğrendik, acaba bu arkadaşımızın öğrendiği para toplama yöntemi bizim tutuklanan Kızılaycıların yöntemi gibi bir yöntem mi ki onları ziyarete geldi?

Şimdilik bu soruları dokuz sayısıyla sınırlı bırakıyorum, kalan sorularımı bu sorulara cevap verildikten sonra soracağım. İnsan biraz sıkılır, biraz da utanır, milletin gözbebeği olan Kızılay gibi kutsal bir kurumda yapılan bunca yanlışa destek vermek için ta Ankara'dan buraya kadar gelmek içerideki insanlarla aynı şeyleri düşünmek anlamına gelir. Şayet Kızılay'ı bu tür adamlar yönetiyorsa vay halimize!...

Bu insanlar yanlış yapan arkadaşlarını ziyaret ettiler, bizim Vezir Hazret'leri ise sırf onun isteği doğrultusunda Samsunspor Kulübü'ne yardım topladığımız için tutuklanıp 95 gün hapiste yatmamıza rağmen bir kez olsun ziyaretimize gelmedi. Topladığımız paraların nereye gittiği ağır, ağır ortaya çıkıyor tek bir kuruş para vermeyeler şimdi para aldığını duyunca olayın boyutunu daha rahat anladım. Güçlülerin haklı, zayıfların haksız olduğu bir toplumda yaşamaktansa gerçek dünyayı tercih etmek daha doğru olduğunu düşünüyorum. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR