KİŞİ SEVDİĞİ İLE BERABERDİR

Efendimiz bir Hadisi şerifte “Ademoğlu öldükten sonra amel defteri kapanır, ancak şu üç kişinin amel defteri kıyamete kadar kapanmaz, bu üç kısım insan ise Faideli ilim geride bırakan, ameli salih işleyen ve salih bir evlat yetiştiren insanlardır” buyurmaktadır.Bu Hadisi şeriften de anlaşılacağı gibi faideli bir evlat yetiştiren insanların amel defteri kıyamet gününe kadar kapanmayacaktır. Merhum Adnan Menderes'i, Turgut Özal'ı yetiştiren anne, baba ve R. Tayyip Erdoğan'ı yetiştiren anne babanın da bu kategoride olduğu kanaatindeyim. Zira her üç Devlet adamı da bu ülkeye fevkalade hizmetleri olmuş, Ülkenin önünü açmışlardır. Başka siyaset adamlarının da fevkalade hizmet etmiş olanları var hepsinin geçmişleri gani, gani rahmet eyleye özellikle henüz anne acısı tatmış olan Başbakan'a başsağlığı diliyor, merhume Tenzile teyzemize Rabbimden Rahmet temenni ediyorum.

Ana gibi yar, bağdat gibi diyar olmaz diyenler gerçekten çok doğru söylemişler, anneler her an, her saat çocuklarını düşünmekten başka şeyleri düşünemeyecek durumda kalırlar, çocukları ne kadar büyürse büyüsün onlar için hala daha emekleme dönemindeki gibi sevgiye ihtiyacı olduğunu düşünürler ve o şefkatle çocuklarına yaklaşırlar. Bir annenin ve bir Babanın çocuğu için kötü düşünme şansı olmadığı gibi onunla kanlı bıçaklı dahi olsalar başına en ufak bir kötülük geldiğinde yürekleri yerinden hoplar. Rabbim hepimizin ölülerine Rahmet sağ olanlarına sağlıklı uzun ömür bahşetsin.

Gelelim bugünkü konumuza yazı başlığımız kişi sevdiği ile beraberdir, bu sözde Allah Resülüne ait bir söz olup, gerçekten çok doğru ve tecrübe ile sabit olmuş bir kelamdır. Dikkat ederseniz arkadaşlık yapan insanların büyük bir bölümü aynı mizaçta, aynı fikir dünyasında, aynı karakterde olan insanlardır. Karakterleri uyuşmayanların birlikte olmaları çok zordur, karakteri uyuşsa da farklı dünya görüşüne sahip olanların anlaşması zor ve meşakatlidir. Zaruret olmadıkça bu tür insanlar bir araya gelmezler gelseler dahi bir arada bulunma süreleri çok az bir süre ile sınırlı olmak zorundadır.

Dilerseniz bu anlattıklarımızı biraz örnekleme ile açalım camiye giden insanlar namaz çıkışında birlikte oturabilecekleri mekanlara giderler, orada çay içip sohbet ederler, ardından evlerine giderler. Camii ile uzaktan yakından ilgisi olmayan insanların bir arada olacakları mekanlar işleri gereği birlikte olmak zorunda oldukları mekanlardır. Camide rahatsız olan insanlarla huzuru camide bulan insanların bir arada bulunması karga ile güvercinin bir arada bulunması gibidir.

Bizim Vezir Hazretleri başı kapalı birisini gördüğünde cin çarpmışa döner, yatak elbiseleri ile sokağa çıkan insanları gördüğünde gözlerinin içi güler. Bu duruma defalarca şahit olmuş birisi olarak onun adına çok üzülürdüm, zira o zamanlar kendisini bir hayli sevdiğimden onun adına üzüntü duyardım. Hiç unutmuyorum bir yaz günü bizim çocukları kendisi ile birlikte sirke getirmiştik, bizim çocuklar kapalı olduklarından onlara yaklaşamıyordu, ne zaman ki sirkte tanıdığı açık insanları gördü sanki büyük bir utançtan kurtulmuş gibi onlara sarıldığında onunla ilgili manevi alanda kararımı vermiştim.

Aile çevresinden iş çevresine varıncaya dek tüm çevresini üç aşağı beş yukarı tanıdım, içlerinde bizim anladığımız anlamda inanç bağı olan bir Allah kulu göremedim. İslamın sadece inanmadan ibaret olan yaşam biçimiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan, Kuranın bir Fötr şapka gibi her zaman baş tacı edilmesi gereken süs eşyasından farkı olmayan bir kitap olduğuna inanan, içki içmenin medeniyetin en önemli göstergesi olduğunu düşünen, bu doğrultuda düşünmeyen insanların gerici yobaz insanlar olduğunu düşünen insanlardan müteşekkil bir çevreye sahip.

Bu tür insanların islam dairesinin içerisinde olup olmadığına ben değil Allah karar verir ancak benim aldığım kültür, mensubu olmakla iftihar ettiğim din bu tür insanları nasıl tarif ettiğini hepimiz biliyoruz, benim tekrar tarif etmeme gerek yok ancak bu insanların kendilerini bizlerden üstün görmeye çalışıp, yukarıdan bakmalarına da asla izin vermeyeceğimi bilmelerinde yarar var.Alkol almakla, ötesini berisini açıp topluma göstermekle medeni olacağını ve diğer insanlardan üstün olduklarını düşünenler benim gözümde hayvanlardan farkı olmayan insnlardır. Bizim Vezir Hazretleri bu insanları çok sevebilir ne diyelim Allah onu kıyamet sabahında onlarla birlikte haşru cem eylesin, bizleri de sevdiklerimizle haşreylemesi dileğiyle Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR