KİMİN DEDİĞİ OLUR

AK Parti İl Başkanlığı"na yapılacak olan atama şehrimizin en önemli gündem maddelerinden birisi olduğundan bugün de bu konudaki gelişmeleri ve olması muhtemel senaryoları sizlerle paylaşmak istiyorum. Dünkü yazımızda mevcut il yönetimi içerisinden çıkan adayları ve kimlerin destekleyebileceğini yazmıştık. Bugün bu adaylarla ilgili ilçe başkanlarının ve milletvekillerinin ne düşündüklerini ve yeni adayları yazacağız.

            Dün gece sorumlu İl Koordinatörü Cumhur Ünal, İl Gençlik Kolları, Kadın Kolları ve İl Yönetim Kurulu"nun temayül yoklamasını yaptı, bugünden itibaren ilçe başkanları, belediye başkanları ve meclis üyeleri ile görüşecek. Daha sonra çıkan sonucu açıklamaksızın Genel Merkez"e götürecek. Genel Merkez"in milletvekilleri ile yapacağı görüşme sonunda il başkanı atanacak.

            Önceki akşam eski merkez ilçe ekibi Ahmet Yeni ile bir araya gelip, İbrahim Sandıkçı"yı İl Başkanı yapabilmek için bir nabız yoklaması yapmışlar, Ahmet Yeni mevcut yönetimden atanacaksa Osman Çetinkaya olur, dışarıdan atanacaksa başkası olur demiş. Bu anlatımdan İbrahim Sandıkçı"nın olamayacağı ortaya çıkmaktadır. İbrahim Sandıkçı bu işi ne taşıyabilir, ne de kişilik yapısı buna müsaittir. İbrahim Sandıkçı"nın kişilik yapısı nedir diye soracak olursanız Fuat Köktaş"la Adem Güney"in kişilik yapılarının karışımıdır.

            İbrahim Sandıkçı"ya ne mevcut il yönetim kurulundan, ne ilçe başkanlarından, ne de milletvekillerinden destek çıkmayacağını kendisi de bilmesine rağmen sadece ve sadece gündemde kalabilmek adına aday olduğu açıkça ortadadır. Elinde o kadar güzel bir ekip vardı ki sormayın gitsin, sırf kendi egolarını tatmin etmek uğruna hem kendisini, hem de arkadaşlarını bitirdi. Bir adamın eline plan yapılıp verilse kendisine ve arkadaşlarına ancak bu kadar yanlış yapabilirdi.

            İl Başkanlığına yapılacak atama ile ilgili aday olduğunu açıklayan ve 17 ilçe başkanını toplantıya çağıran Canik İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu"nun toplantısına tek bir ilçe başkanının dahi katılmamış olması bu işte ne kadar şansı olduğunu ortaya koymaktadır. Yılmaz Hocaoğlu"na milletvekillerinden sadece bir tanesi destek verir kalanları açıkça karşısında olurlar.

            Dün arayan arkadaşların bir kısmı Av. Yaşar Baş"ın İl Başkanlığını desteklediklerini, kendisinin bu noktada henüz bir karar vermemiş olmasına rağmen, gerekli desteği bulması halinde aday olacağını söylediler. Av. Yaşar Baş Refah Partisi çizgisinden beri bu işin içerisinde olan bir arkadaş olduğundan camia tarafından aday olması gayet doğal karşılanır.

            Hüseyin Dereli"ye gelince şu an itibari ile dışarıdan atanma yapılması halinde en şanslı aday durumunda, zira milletvekillerinin büyük bir bölümü itiraz etmez, Vezir Hazretleri dünden bayılır, zira kendi ekibinin adamı olduğunu sağır sultan dahi biliyor. Hüseyin Dereli"nin şanssızlığı nedir derseniz şayet yapılacak temayül yoklaması ciddiye alınacak olur ise Hüseyin"in işi biraz zor, zira hiçbir ilçe başkanı kendi konumunda olan birisinin başına amir olarak geçmesini istemez. İl yönetim kurulundan da ismi biraz zor çıkar, kendilerini ilçe yönetimlerinin üzerinde gören İl Yönetim Kurulu üyeleri bir ilçe başkanını kendi üzerlerinde görmek istemezler.

            Şayet mevcut İl Yönetim Kurulu"ndan bir atama yapılacaksa şanslı olan aday Osman Çetinkaya gözüküyor, yok dışarıdan bir atama yapılacaksa o zaman bu köprünün altından çok daha sular akar. Baksanıza bir vekil gazetenin birinde manşet yaptırıyor, o manşet ne diyor ONUN DEDİĞİ OLUR vay beee adama bakın Genel Başkandan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı gibi bir şey. Bugüne kadar bu şehirde onun dediği olmuş. Peki, AK Parti kurulur iken onun dediği kişi il başkanı olabildi mi? El Cevap Hayır olamadı, hatta atanan il başkanına çok bozuldu, genel başkanın şehrimizde yaptığı mitinge dahi protesto etmek için katılmadı. Ondan sonraki kongrede dediği oldu mu? Hayır, yine olmadı destek verdiği aday kazanamadı. Peki dediği ne zaman oldu derseniz Ali Akyüz"ün seçildiği kongrede onunla beraber Mustafa Çakır, Musa Uzunkaya, Mehmet Kurt ve Vezir Hazretleri Ali Akyüz"ü destekledikleri seçimde Ali Akyüz seçildi. Adem Güney"in seçimine gelince orada durum çok farklı Erdoğan Tok"un "Gölge Başkan" olacağını gören delege gölgeye oy vermek yerine aslına oy verelim de yaptığı icraatlardan da sorumlu olur dedi ve Adem Güney"i seçti. Sonucunda da Adem Güney"i tanıma fırsatı buldu. İşte size AK Parti"nin kuruluşundan günümüze kadar geçen zaman içerisindeki kongrelerin değerlendirmesi, itirazı olan varsa biz buradayız.

            Önümüzdeki süreç kısa ama hayli zor geçeceğe benziyor, umarım milletvekilleri en doğru olanı yapar da AK Parti son üç yılda kaybettiği kanı yeniden kazanır. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR