KİM TERBİYESİZ

 

KİM TERBİYESİZ

Önceki günkü gazetelerde Büyükşehir Belediye Meclisi ortak komisyon toplantısında yaşanan imar değişikliği nedeniyle Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile Ak Parti Grup Başk. Vekili Turan Çakır arasında yaşanan gerginlik sonucu kullanılan Terbiyesiz ifadesini görünce aklıma bu arsa ile ilgili daha önce yaşadığım süreç geldi. Sanırım 2006 veya 2007 yılıydı Et Bakılık Kurumunun liman bitişiğindeki arsası iki iş adamı tarafından satın alınmış, buraya otel, benzinlik, ticaret alanını içeren plan değişikliği talebiyle meclise evrak gelmişti.

Meclise gelen evraklarla ilgili önce bürokratlarla görüşürdük, ardından önemli olan veya siyasi içerikli evrakları İl başkanı ile de görüştükten sonra meclis grubumuza götürüp orada grup kararı alırdık. Bu evrak gündeme gelince Başkan hop oturdu, hop kalktı altı kattan fazla imara izin vermem, buraya benzinlik izni de vermem, sahilde çok katlı yapılaşmaya karşıyım dedi ve plan değişikliğini kabul etmedi. Arsa sahiplerinden birisi başkanın çok yakın arkadaşı, diğeri ise Oflu olması hasebiyle kayınçomun arkadaşı idi. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok imar planını yedi kat olarak getirmiş olmasına ve bir çok yerden siyasi baskı olmasına rağmen Vezir Hazretleri rest çekince altı kata olarak meclisten geçti.

Özelleştirme idaresi özelleştirdiği arsalar ile ilgili plan tadilatı yapma yetkisine sahiptir, arsayı alan arkadaşlar bu yetkiye istinaden özelleştirme idaresine müracaat edip satın aldıkları arsaya petrol istasyonu, otel, ticaret alanı ve yedi kat olarak imar planı verilmesini talep ettiler, özelleştirme idaresi Büyükşehir Belediyesine resmi yazıyla durumu bildirdi ve plan tadilatının satın alanların talebi doğrultusunda yapılmasını istedi. Vezir Hazretleri bu yazıyı ciddiye almadığı gibi Ak Parti Genel Merkezinden, hatta bazı Bakanların arayıp, Başbakan'ın talimatı olduğunu söylemelerine rağmen restini çekti ve kabul etmedi.

İşin enteresan yanı kendisine dedim ki “Başkanım olaydan Başbakan haberdar gel etme, eyleme buraya yedi kat verelim sıkıntı olacak gibi gözüküyor” bana verdiği cevap aynen şu oldu “Bak Adnan Bey Başbakan dahi talep etse ben buraya yedi kat imar izni vermem” bunun üzerine sessiz kalıp durumu arkadaşlara bildirdim ve imar planı altı kat olarak geçti. Sanırım bu plan geçtiğimiz dönem iki kez meclise geldi her iki seferinde de altı katın üzerine çıkarılamadı.

Vezir Hazretlerinin en haklı gerekçesi sahil kısmında tüm binaları yıkarken buraya yedi kat bina izni vermek katliamdır, ben buna asla izin veremem diyordu, hatta arsa sahiplerinden birisi olan Hüseyin Türkdönmez çok yakın arkadaşıydı, sabah yürüyüşlerini beraber yapıyorlardı, buna rağmen tavrından bir gram taviz vermiyordu. Sadece kat fazlalığına değil benzinlik ruhsatı verilmesine de şiddetle karşı idi haklı tarafları da vardı.

Aradan geçen dört, beş yıldan sonra ne değişti de bu arsaya yedi kat izni verildi bir türlü anlayamadım. Acaba sahil kesimi başka bir yere mi taşındı, yoksa şehirde otel inşaatı yok mu? (Benim bildiğim üç, dört tane var) yoksa Benzinlikler araç kuyruğu ile doldu da satış yapmakta yetiştiremiyorlar mı? Yoksa şehrimiz sürekli göç aldığı için nufusu üç, beş milyona çıktı da bizim haberimiz yok mu? Allah rızası için birisi açıklasın da biz de bilelim.

Atalarımız “atlar tepişirken eşekler ezilip ölürler” dedikleri gibi birileri menfaat uğruna tepişirken alttaki insanlar ezilip giderler, biri birleri ile düşman olurlar, yıllar sonra biri birlerinin yüzüne bakamaz hale gelirler. Bunun en bariz örneklerini ben yaşadım Vezir Hazretleri yapmak istemediği birçok işi bana sevk edip, arkadan da sakın yapma derdi, biz de saygımızdan sesimiz çıkarmayıp dediğini yapardık. Şimdi de benim işimi Turan Çakır yaptığından o da aynı tavrı sergilemek zorunda kalıyor ancak beni biraz örnek almış olsaydı be kadar yıpranmazdı. Vezir Hazretlerini kim etkiledi bilmem ancak dört yıl önce Başbakan gelse yapmam dediği imar tadilatını şimdi yapmış olmasını n altında çok enteresan bir neden yattığından eminim ama ne olduğunu bilmiyorum, büyük bir ihtimalle tamamen duygusal ilişkilerdir.

Vezir Hazretleri bu pazarlıkları yapıp dün ak dediğine bugün kara diyor, ona kimse terbiyesiz demiyor, ama alttaki meclis üyeleri biri birleri ile tartışırken muhataplarını terbiyesizlikle suçluyorlar. Bu da bizim Vezir Hazretlerinin şeytanlıklarından birisinin tecellisi. Bana göre terbiyesiz birisi varsa o da dün olmaz dediği plan değişikliğine bugün olur diyendir. Kalın sağlıcakla


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR