KAVAKLILAR NEYİN PEŞİNDE?

Son mahalli seçimlerde Kavaklıların biri birine olan tutkunluğu sonucu mu İlkadım Belediyesini MHP kazandı, yoksa Ak Parti içerisindeki gruplaşmalar sonucu Süleyman Kaldırım"a kızanların boş oy vermesi sonucu mu kazanıldı bu seçim, henüz net bir şekilde ortaya çıkmış değil. Belediye Başkanlığında beş binden fazla oyun boş çıkıp, mecliste çoğunluğun Ak Partide olması Kavaklıların veya MHP"nin seçimi göğüslediği anlamına gelmez. Şayet  oy tasnifleri mecliste Ak Parti, Başkanlıkta MHP olmuş olsa idi o zaman Kavaklıların parti ayırımı yapmaksızın  kendi hemşerilerini desteklemesi anlamı çıkabilirdi. Ama Belediye Başkanlığında beş binin üzerinde oyun boş çıkması çok manidardır. Bu boş oylar başka bir partiye gitmemiştir.

            Kavaklıların kurmuş oldukları kısa adı Kadef olan Kavak Köyleri Dernekleri Federasyonu"nun asıl amacı Kavaklı hemşerilerinin haklarını korumak, onların uğradıkları haksızlık karşısında onların yanında olmak değil, tam aksine bu dernekler vasıtası ile birilerini siyasette bir yerlere taşımak, birilerine güç göstermenin ötesine gitmediği açıkça ortada. Şayet dediğim gibi olmamış olsa idi  Kavak"ta kurulacak olan çimento fabrikası ile ilgili tek vücut olup, bu konuda farklı sesler çıkmazdı. Gördüğüm ve anladığım kadarı ile birileri bu konuda nasiplenmiş olmalı ki bu yatırımla ilgili  hayli uğraş veriliyor.

            Hiç tanımadığım Kadir Us isimli arkadaşın verdiği mücadele çok enteresan geldiğinden haberlerimize yapmış olduğu yorumların bir kısmını noktasına, virgülüne dokunmaksızın sizlerle paylaşmayı uygun buldum, bu konuda karar siz değerli okurların;                       

KADEF BAŞKANIN HABERİ! … “YATIRIMA DEVLET İZİN VERİYORSA”

Karagöz, kamuoyunda çeşitli iddialar nedeniyle gündem ki yerini koruyan çimento fabrikası yatırımına devletin izin verdiğine dikkati çekerek ifadelerini kullandı.” SAYIN YILMAZ KARARGÖZ KADEF"İN adına yaptığınız iş bu açıklama size aitse ki bir ilgili ÇED raporunun doğruluğunu nu teyit edip kabul etmişsiniz. O durumda; Gazetelerde geçen; 266 milyon dolar maliyet, 2300-2500 kişi işçi sayısı ve ÇED raporunda 30 milyon dolar maliyet, 120 kişi çalıştırılacak çelişkisi konusunda sizce de çelişki olmadığını ve basında konu ile ilgili haberlerin doğruluğunu da kabul edip Kamuya teyit ettiğiniz kanaatindeyiz! Yine sizler ÇED raporunda tüketilecek yakıt türü ve miktarı olarak: 450 ton/gün katı ve 6 ton /gün fuel-oil tüketileceğini ve 6 km2 ormanın yok edileceğini, Kavak ilçesinin bile bundan zarar göreceği kesin iken; bir doktor olarak yukarıda ki cümle ile kendi sorumluluğunuzu kurum yetkililerine bırakmışsınız. Bilimsel gerçekler dikkate alınmaksızın sorumluluğu kabul etmemeniz bir sağlıkçı olarak sizce ne kadar doğrudur? … Eğer bu söylemleriniz gerçek ise sizin doktorluğunuzun güveni kalmamıştır. Sizin neşterinize asla güven olmaz! Çünkü: baca Emisyonlarının içerisinde bulunan: H2SO4, CaO, CaOx, MgO, Ni, V, Cr SO2, SOx, NO, NO, NOx, Cr+6 ve bileşikleri gibi kanser yapıcı maddeler ve Mikro değeri büyük ( PM) partikül maddelerin çevreye ve insan sağlığına vereceği zararları Kükürtdioksit gazının havadaki nem ile birleşerek asit toprak ve bitki yapısına vereceği zararlar dikkate almayan bir doktara asla güven olmaz! … Fotosentezin bile ne olduğunu unutmuşsunuz! … Açıkçası biyoloji bilmeyen bir doktara hiçbir hastanın güvenmesini istemem! ... Saygılar. Hoşça kalın. 13 ARALIK 2010. KADİR US

13 Aralık 2010 Pazartesi 23:57

HUKUK MU ÜSTÜN- BAŞKANIN SÖZÜ MÜ? …Kadir Us Köseli köyü Kavak

HUKUK MU ÜSTÜN- BAŞKANIN SÖZÜ MÜ? … Sayın Belediye Başkanı şerif ün: 5393 sayılı Belediye Kanunu ve Yönetmeliğin de başkanın görevi arasında bir şirket için yürüyüşe mitinge katılma var mı? … Anayasamızın 138.maddesi ve 2577 sayılı İYUK"UN 28.maddesini ihlal ederek yapmış olduğunuz konuşma da “hiçbir engel tanımıyoruz” diyerek Hukukun üstünlüğü esasını ihlal ettiğinizi hatırlarsınız. (6 Aralık 2009 tarihli konuşmanız.) Bölge İdare mahkemesinin çimento fabrikasının ÇED raporuna yürütmeyi durdurma kararı olduğu halde hukuk tanımadığız şüphesi savı ile ilgili işlem yapılmaması devlet gücü üstünde gücünüz mü var sorusunu aklımıza getiriyor. Buradaki açıklamalarınız bize Millet size Çimento Fabrikası Platformu Başkanlığı görevini de mi verdi, Sorusunu hatırlatıyor? … Ayrıca açıklamalarınız ile çimento fabrikası konusunda da çok deneyimlisiniz! Deneyimli olduğunuz için ÇED raporunu okumamışsınız. Deneyiminiz de olsa okumalıydınız, günübirlik değişimler oluyor, öğrenirdiniz. Örnek: 120 kişi çalışacağını, fabrika maliyetinin 43.550.000 (kırüçmilyonbeşyüellibin YTL)=30.000.000 Dolara mal olduğunu, 450 ton/gün katı ve 6 ton/gün sıvı yakıt tüketileceğini, 6 Km2 ormanın yok edileceğini, 12 tane yerleşim yerinin ortasında olduğunu ve yaşanamaz hale geleceğini, 1000 ha üzerinde sulanır ve binlerce ha normal tarım alanının zarar görüp kullanılmayacağını ve Kavak ilçesi merkezinde bile rahat nefes alınamayacağı gerçeğini tarafınızdan bilinirdi. Yine ÇED raporunun okuduğunuz da Köseli köyümüzün Marsullu mahallesinin 80 m yanına yakınına Sayın Kavaklılar Dernek Başkan yardımcısı Yılmaz Bey: sizde söz konusu ÇED raporu okumadan fetva verenlerdensiniz. Eğer öyle yaralı ise malzemesi Kavak ilçemizin içerisinde var yeni bir ÇED raporu düzenletin ilçenin içerisine kurun. Size bir sağlıkçı olarak böyle bir açıklama yakışmıyor. Göz göre-göre fotosentez bilimini inkâr ediyorsunuz. 6 Km2 ormanın yok edilmesi ile akciğer ve kanser hastalarının artıp tüketilecek ilaçlarında hiç düşündünüz mü? … İlçede tek vücut olan parti teşkilatları ve muhtarlar derneği Başkanları tek vücut olmuşsunuz ama vücudunuza nasıl nefes aldığınızı bilmiyorsunuz onu da Sayın Yılmaz Karagöz Beye sorun! Son:

 

                       

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR