İSTAFALAR NE ANLAMA GELİYOR

 AK PARTİ'DE Kİ İSTAFALAR NE ANLAMA GELİYOR                            

Dün Hayati Kaynar köşe yazısına kayınçoma verip veriştirince  kayınçoma  yardımcı olmak adına bugünkü yazıyı kaleme alma gereği duydum, diyeceksiniz ki kayınçon senden böyle bir şey istedi mi de sen bu yazıyı yazıyorsun? Siz bilmezsiniz onlar bizim ağalarımız paşalarımız biz ise onların marabaları olduğumuzdan onlar leb demeden bizler  leblebi demek istediklerini anlayıp onları rahatlatmak için elimizden gelen her şeyi yapmak zorundayız,aksi halde bu şehirde yaşam hakkımız olamaz!... Keşke Hayati Kaynar kayınçoma muhabir göndermeden beni arasaydı da canını sıkmasaydı, zira ben olayın perde arkasını noktasına virgülüne varıncaya kadar tüm detayları ile anlatırdım. Önceki gün arayan bir arkadaşım benden helallik isteyince hayırdır arkadaş nereden çıktı bu helallik işi diye sordum, verdiği cevap “Arkadaş sen sürekli olarak hiç bir şey göründüğü gibi değil her şeyin bir arka planı vardır, olayları değerlendirirken önce arka planında olup bitenleri araştırmak lazım ondan sonra olaylarla ilgili karar vermek lazım” derdin, ben de bu adam ne saçmalıyor insanların konuştukları olayların gerçek yönü değilse gerçek yönü ne olabilir ki derdim. Ancak yaşadığım bazı olayların ardından ne kadar haklı olduğunu çok iyi anladıktan sonra seni arayıp helallik almam gerektiğine karar verdim dedi.

                Bu detayı anlatma nedenim son günlerde AK Parti'de yaşanan istifalarla ilgili kamuoyuna yansıyanlar ve olayların perde arkasında olup bitenlerdir, sevgili Hayati Kaynar olayın kamuoyuna yansıyan boyutunu öğrense de olayların perde arkasını bu yazıyı okuduktan sonra daha iyi anlayacağı kanaatindeyim. 2011 yılının Temmuz ayında yapılan AK Parti İl kongresinin ardından Genel Merkeze rağmen seçilen mevcut İl Başkanı sürekli olarak görevden alınıp alınmama noktasında tedirgindi. Eski Bakan'ın ısrarlı tavrı sonucu görevden alınmayınca son yerel seçimlerde 16+1 başarısını yakalayınca önünün açıldığını düşünerek 2015 yılında yapılacak olan Milletvekilliği seçimine hazırlık yapmaya başladı. Nedir bu hazırlık derseniz Ağustos ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından AK Parti Genel Başkanlık koltuğu boşalacak ve yerine yeni Genel Başkanı seçmek üzere Eylül veya Ekim ayında olağanüstü kongre yapılacak. Olağanüstü kongrede seçilecek olan yeni Genel Başkanın ardından yılbaşına kadar tüm ilçelerin kongreleri yapılacak ardından yetişirse İl kongreleri 2015 yılının Mart ayının sonuna kadar yapılacak. Zira AK Parti tüzüğü ve siyasi partiler kanununun  İl Kongrelerinin iki yıldan az üç yıldan fazla olmamak üzere yapılma zarureti getiriyor, bu şartlarda İl kongreleri 2015 yılı Genel seçimlerinde bazı illerde yetişmiyor, Samsun'da yetişse de ülkenin büyük bir kısmında yetişmiyor, o nedenle muhtemelen il kongreleri 2015 yılının Mart ayına kadar bitirilip yeni teşkilatlarla seçime gidilecek.

                Buraya kadar güzel de bundan sonrası kayınçom için sıkıntılı bir süreç. Kayınçom şayet seçimlere İl Başkanı olarak istifa edip girerse o zaman temayül yoklamasına girmeyecek, yok il Başkanı olarak girmez ise o zaman da temayül yoklamasında teşkilatların desteğine ihtiyacı olacak, her iki durumda da teşkilatların kayınçomun elinde olması gerekmekte olduğu açıkça ortada. Peki kayınçom bu şartlarda ne yapmalı derseniz zaten kayınçom gereğini yapıyor, istediği gibi yönlendiremeyeceği  teşkilatların istifasını alıyor, gerekçe ise teşkilatların boşalma nedeni, isteyen de Genel Merkez, nasıl ama yemede yanında yat değil mi? Tereyağından kıl çekercesine olayları halletmenin en güzel yolu bu yol. Önce Çarşamba'dan başladı, Çarşamba ilçe teşkilatının Belediye Başkanı ile uyumsuz olduğunu gerekçe göstererek bir sabah kahvaltısında işi bitiriyor, ardından Kavak ilçe Başkanını çağırıp istifasını istiyor orada gerekçe farklı çünkü ilçe teşkilatı ile Belediye Başkanının en ufak bir sorunu yok o nedenle orada farklı bir gerekçe devreye giriyor. Gerekçe, teşkilatın bir kaç toplantıyı yapamaması, ancak Kavak ilçe Başkanı buna sıcak baksa da teşkilat mensupları şimdilik istifalarını vermiyorlar, bakalım ileride durum ne olur. İstifası istenen üçüncü teşkilat Canik ilçe teşkilatı, Canik'te gerekçe diğerlerinden çok daha farklı. Seçimlerde istifa edenler nedeniyle 25 olması gereken ilçe yönetiminin 20 kişi olarak çalışması nedeniyle orayı yenilemek adına bu istifa alınıyor. Alaçam ilçe teşkilatının da istifası isteniyor ama ilçe Başkanı yeni kongrede aday olmayacağını söyleyince vazgeçiliyor. İstifaları isteyen kişinin Süleyman Soylu olduğu söyleniyor ancak başka bir kaynaktan alınan bilgiye göre de Süleyman Soylu İl Başkanına teşkilatta olan Paralel yapıya yakın yönetim kurulu üyeleri ve mitingde dağıtılmayan gazeteler nedeniyle çıkıştığı bilgileri gelmiş bulunmakta. Burada asıl amaç  önümüzdeki teşkilat ve Milletvekilliği seçimlerinde kayınçomun önünü açmak bu doğrultuda yapılması gereken her şey yapılmakta, benim için bu yapılanların bir sakıncası yok, zira  kayınçom Vekil olacak ise biz önünde durmayız ancak Kayınçomun unutmaması gereken bir şey var, siyasette iki kere iki dört etmiyor, ayrıca Allah bir şeyi nasip etmemiş ise istersen tüm teşkilatları değiş yine de fayda etmiyor. Sevgili Hayati Kaynar sanırım Kayınçomdan öğrenmen gerekenleri bu fakirden öğrendin, bir daha kayınçomu rahatsız etmeksizin beni ararsan sana gerekli cevapları vermeye çalışırım. Bu günlük de bu kadar yeter.

Kalın sağlıcakla

                                              

             

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR