İşsizliğin çözümü heykellerde

Nereden çıktı bu heykel demeyin şehrimizin en önemli kaynağı bulundu da bizim haberimiz yokmuş meğer.

Rahmetli Muzaffer Önder bu şehri 10 yıl yönetti herkesin tek eleştirisi vardı çok iyi, çok hoş adam iyi bir yönetici ancak hep makyajla uğraştı birkaç göbekle,yeşillik başka birşey yapmadı diyenlere soruyorum şimdi 5 yıl sahilimi istiyorum kampanyası ile geçti 5 yıl da metro oldu olacakla geçti herhalde önümüzdeki dönem seçim vaadı olarak heykellerin işsizliği ortadan kaldırılması ile ilgili bir sloganla geçecek gibi gözüküyor.

Birilerinin beğenmeyip eleştirdiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek onca insanı karşısına alarak Hitit amblemini değiştirirken biz şehrimize yaptığımız kuruluşlara Amisos ismini vermek yetmedi şimdi Amazon heykeli dikeceğiz Sinop'a Romen Diojen"in heykelini gönderdik diye Sinop gibi batı kültürünün zirveye ulaştığı bir kent ayaklandı. Diktiririz, diktirmeyiz tartışmaları aylarca insanları meşgul etti. Gidin Derebahçedeki Büyükşehir Belediyesinin şantiye binasına bir bakın oradaki heykellere ödenen paralarla ne kadar fakir fukaranın karnı doyar, kaç ev geçinir. Pazartesi günkü yazımda da dediğim gibi tuzu kuru olan yöneticilerin işi makyaj yapmaktır.

Şehrimizin kuruluş tarihi veya o dönemdeki ismi mi bizi ilgilendiriyor yoksa Atalarımızın bu topraklara hakim olduğu tarih ve o tarihten sonra yaşananlar mı? Atalarımızı, inançlarımızı hatta ırkdaşlarımızı simgeleyecek hiç mi isim  veya heykel kalmadı mı? 600 yıl dünyaya hükmeden bir imparatorluğun mirasçıları olarak onlarla mı övünmemeiz gerekir, yoksa 2000 küsür yıl önce yaşamış elin gavurunun verdiği isimlerlemi özdeşleşmek gerek?

Bu amazon heykelini yapmak isteyen arkadaşlarım araçlarına binip (belediyenin hizmet aracı ve şoförü, koruması v.s değil) kendileri kullanarak Örnek sanayi 19 Mayıs Sanayi ve İlkadım Sanayi sitelerini bir dolaşsalar ve oradaki rezaleti bir görseler, yolların ne halde olduğuna bir baksalar, sanırım böyle gereksiz işlere para harcamaktan vazgeçip, şehrin ihtiyacı olan yolları bir an evvel tamir ederlerde, milli servet olan bu araçlar heba olmaz. Yazıktır günahtır, bırakın fuzuli işleri de şehrin ve insanların ihtiyacı olan işlerle uğraşın değerli dostlar!...


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR